خبرگزاری کار ایران

هاشمی خبر داد:

افتتاح ۴ پروژه ‌آموزشی و فرهنگی با حضور رئیس جمهور

افتتاح  ۴ پروژه ‌آموزشی و فرهنگی با حضور رئیس جمهور
کد خبر : ۲۷۷۸۶۷

معاون عمرانی دانشگاه آزاد گفت: ۴ پروژه ‌آموزشی و فرهنگی در واحد علوم و تحقیقات تهران فردا با حضور رئیس جمهور افتتاح می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، محسن هاشمی معاون عمرانی دانشگاه آزاد امروز در نشستی خبری با اشاره به اینکه در بخش عمرانی علیرغم نداشتن بودجه‌های دولتی فعالیت چشم‌گیری را داشته‌ایم، گفت: از محل شهریه دانشجویان توانسته‌ایم، ده میلیون متر مربع فضای آموزشی، اداری، کتابخانه، ‌ورزشگاه، فضای فرهنگی (مسجد و ‌آمفی‌تئا‌تر) و محوطه‌های سبز در سراسر کشور بسازیم.

وی با اشاره به اینکه فردا ۴ پروژه ‌آموزشی و فرهنگی در واحد علوم و تحقیقات تهران با حضور رئیس جمهور افتتاح می‌شود، گفت: اولین پروژه مجتمع آموزشی ابن‌سینا است که حدود ۶۶ میلیارد تومان برای ساخت آن هزینه شده است. پروژه دوم مرکز اسناد و کتابخانه دکتر حسن حبیبی است که بزرگ‌ترین کتابخانه دانشگاهی کشور به شمار می‌رود و امکان ذخیره‌سازی یک و نیم میلیون جلدکتاب و جزوه در آن وجود دارد و برای ساخت آن ۶۰ میلیارد تومان هزینه شده است.

هاشمی اضافه کرد: سومین پروژه مرکز اسلامی پیامبر اعظم (ص) و مسجد امام علی است که برای ساخت آن ۱۶ میلیارد تومان هزینه شده است و چهارمین پروژه یک پارکینگ طبقاتی با ۷۵ هزار متر مربع مساحت است که بزرگ‌ترین پارکینگ طبقاتی در کشور به شمار می‌رود و می‌تواند ۱۷۰۰ خودرو را در خود جای دهد. با افتتاح این پروژه ۲۰۰ هزار متر مربع به فضای عمرانی واحد علوم و تحقیقات اضافه می‌شود.

معاون عمرانی دانشگاه آزاد با بیان اینکه مشغول ساخت ۱۰۷ هزار متر مربع در دانشگاه آزاد هستیم که تا دو سال آینده این پروژه‌ها افتتاح می‌شود، خاطرنشان کرد: در تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد با شهرداری تهران یک ایستگاه مترو در کنار واحد علوم و تحقیقات ساخته می‌شود. البته در حال حاضر خط بی‌آر تی به دانشجویان این دانشگاه سرویس می‌دهد.

هاشمی ادامه داد: در آینده‌ای نزدیک دانشجویان علوم و تحقیقات می‌توانند، از حمل و نقل کابلی در دانشگاه استفاده کنند که کابین‌های آن ظرفیت دو هزار دانشجو دارد و هر ۱۴ ثانیه یک بار یک کابین به سمت بالا حرکت می‌کند.

معاون عمرانی دانشگاه آزاد در پاسخ به این سوال که دانشگاه آزاد متهم به کوه‌خواری شده است، گفت: این موضوع را به هیچ عنوان قبول ندارم و تکذیب می‌کنم و ما بالا‌تر از ارتفاع ۱۸۰۰ ساخت و ساز نکرده‌ایم، البته اگر ساختمانی هم وجود دارد، مربوط به گذشته بوده است.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد هر ساله حدود یک و نیم میلیون متر مربع فضا در حال ساخت داشته است، تصریح کرد: در سال‌های ۹۰، ۹۱ و ۹۲ به دلیل تورم و افزایش نرخ ارز فعالیت‌های پروژه‌های عمرانی در دانشگاه آزاد کند شد و از طرفی به دلیل مشخص نبودن قراردادهای پیمانکاران و شعار عدم افزایش شهریه، کارهای عمرانی در این سال‌ها با سرعت پیش رفت.

وی ادامه داد: در دوره میرزاده به قرارداد پیمانکاران نگاه منصفانه‌ای شد و تعدیل قانونی را در این زمینه انجام دادیم. همچنین افزایش شهریه‌ای را داشتیم که باعث سر و صدا هم شد، اما توانستیم پروژه‌های بالای ۷۰ درصد را در اولویت قرار دهیم و پس از آن پروژه‌های بالای ۳۰ و ۵۰ درصد را در دستور کار داریم به طوری که در یک سال و نیم گذشته یک و نیم میلیون متر مربع فضای عمرانی تکمیل شد.

وی همچنین درباره طرح تجمیع واحدهای دانشگاه آزاد گفت: دانشگاه آزاد دارای واحدهای تهران غرب، تهران شمال، تهران جنوب، علوم پزشکی، علوم و تحقیقات و واحد مجازی است که این مراکز و واحد‌ها در بیش از ۶۳ ساختمان و حدود ۷۰۰ کیلومتر متر مربع پراکنده هستند.

وی ادامه داد: در چهار سال آینده ۴۰۰ هزار متر مربع ساخت و ساز خواهیم داشت که در حال حاضر در حال کشیدن نقشه‌ها هستیم که برخی از آن‌ها را به شورای عالی معماری ایرانی و اسلامی برای تایید ارسال شده است.

معاون عمرانی دانشگاه آزاد افزود: قبلا ۴۷۰ واحد و مرکز در دانشگاه آزاد داشتیم که در حال حاضر به زیر ۴۰۰ رسیده که نشان می‌دهد؛ دانشگاه مدیریتش یک مدیریت علمی بوده است. واحد‌ها و مراکزی که نمی‌توانند خود را اداره کنند و در واقع کیفیت لازم را ندارند، ما نمی‌توانیم آن‌ها را نگه داریم.

هاشمی با اشاره به اینکه گردش مالی دانشگاه آزاد در بانک‌ها بالای ۱۱ میلیارد تومان است، خاطرنشان کرد: به دلیل گردش مالی بالای دانشگاه آزاد بانک‌ها با یکدیگر رقابت می‌کننند و ما توانسته‌ایم از این ظرفیت از بانک‌ها وام دریافت کنیم، به طوری که سال گذشته ۶۵ میلیارد تومان برای تکمیل پروژه‌ها از بانک ملی وام گرفتیم؛ در حال حاضر ۵۰ درصد بودجه عمرانی دانشگاه آزاد از طریق دریافت وام ساخت و تکمیل می‌شود.

معاون عمرانی دانشگاه آزاد با اشاره به اینکه قبلا تعداد دانشجویان واحد مجازی دانشگاه آزاد کمتر از سه هزار نفر بوده است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر تعداد این دانشجویان از مرز ۱۰ هزار نفر عبور کرده است واین امکان وجود دارد که تعداد آن‌ها در ۴ سال آینده به ۷۰ هزار نفر افزایش یابد.

هاشمی همچنین درباره ساخت خوابگاه‌های دانشجویی گفت: دانشگاه آزاد در موضوع خوابگاه‌سازی پیشرو‌ترین دانشگاه بوده، به طوری که ما در حال حاضر یک میلیون متر مربع فضای خوابگاهی داریم و اگر در هر اتاق ۴ تا ۶ نفر وجود داشته باشد، در مجموع ۵۰ تا ۶۰ هزار تخت خوابگاهی داریم.

وی ادامه داد: دانشگاه آزاد به اندازه کافی خوابگاه ساخته، به طوری که بسیاری از این خوابگاه‌ها خالی هستند چرا که بالای ۹۰ درصد دانشجویان دانشگاه آزاد بومی هستند و در حال حاضر ۵۰ درصد فضای خوابگاهی بلااستفاده باقی مانده است.

وی با بیان اینکه دانشگاه‌های دولتی تقاضای اجاره خوابگاه‌های دانشگاه آزاد را دارند، افزود: بیش از ۵۰ واحد پیام نور، علمی کاربردی و... از دانشگاه آزاد خوابگاه گرفته‌اند.

معاون عمرانی دانشگاه آزاد با اشاره به تفاهم نامه این دانشگاه با سازمان گردشگری و میراث فرهنگی گفت: بنا داریم؛ میهمان‌سراهای خود را در بخش هتلینگ و توریستی فعال کنیم و به زودی یک هتل زنجیره‌ای در کشور سازماندهی خواهیم کرد.

هاشمی بیمارستان‌های علوم پزشکی را یکی از اولویت‌های دانشگاه آزاد عنوان کرد و گفت: در بخش معاونت عمرانی ۲۲ بیمارستان را در حال طراحی داریم و ۷ بیمارستان در حال بازسازی که ۵ بیمارستان به اتمام رسیده است. تجهیز بیمارستان‌های علوم پزشکی به اعتباری بالغ بر ۲۰۰ میلیارد تومان نیاز دارد و به دلیل عدم افزایش شهریه پزشکی این بخش نتوانسته از نظر اقتصادی روی پای خود بایستد.

وی افزود: همچنین تعداد تخت‌های بیمارستانی تا پایان سال گذشته  ۱۵۰۰ تختخواب بوده که با انجام طرح‌های عمرانی به ۳هزار افزایش می‌یابد.

 

ارسال نظر
پیشنهاد امروز