خبرگزاری کار ایران

رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران

نبود امکانات بیمارستانی در شهرهای مرزی، باعث می‌شود دستانِ پزشکان در تشخیص و درمان بسته باشد

نبود امکانات بیمارستانی در شهرهای مرزی، باعث می‌شود دستانِ پزشکان در تشخیص و درمان بسته
 باشد
کد خبر : ۱۶۳۸۷۸۳

رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران گفت: نبود امکانات بیمارستانی و پاتولوژی یا پاراکلینیکی بخصوص در شهرهای مرزی شرق و غرب کشور باعث می‌شود تا دانش و توانایی متخصص داخلی زیر سوال برود و دستان او در تشخیص و درمان بسته باشد.

به گزارش ایلنا، رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با بیان اینکه همکاران متخصص طب داخلی، بیماران ۱۰ تا ۹۰ساله را ویزیت می‌کنند، افزود: همکاران  برای ویزیت و بررسی مشکلات یک فرد بالای ۶۰ سال باید وقت بررسی بیشتر صرف کنند چون افراد هر چه افزایش سن بیشتری پیدا میکنند مشکلات و بیماری‌های آنان نیازمند بررسی و شرح حال گرفتن بیشتر و دقیقتر خواهد بود.   

وی در مورد پزشک خانواده و نظام ارجاع یادآور شد: پزشک خانواده، طبیبی است که باید صدها خانواده را زیر نظر مراقبتی، پایش سلامت و درمان قرار دهد. هر پزشک خانواده باید توانایی درمان یک نوزاد تا یک فرد سالمند ۹۰ساله را داشته باشد، بنابر این پزشک خانواده باید دانش و تجربه کافی داشته باشد و دوره‌های آموزشی را نیز گذرانده باشد. 

رییس سی و پنجمین کنگره علمی سالیانه پزشکان متخصص داخلی ایران با بیان اینکه استانهای فارس و مازندران تحت پوشش طرح پزشک خانواده قرار دارند، اما متاسفانه هم پزشکان و هم خانواده‌ها رضایت کافی از این طرح ندارند، افزود: باید پزشکان عمومی و پزشکان خانواده، اصول ارجاع بیماران را رعایت کنند و در صورت نیاز به متخصص مربوطه ارجاع دهند. 

 خسرونیا گفت: نظام ارجاع هنوز به جایگاه اصلی خود نزدیک نشده و بسیاری از مردم به محض احساس بیماری، مستقیم به پزشکان فوق تخصص مراجعه می کنند و حتی درخواست انجام آزمایشات و خدمات تصویربرداری پزشکی و پاراکلینیکی می دهند!

استاد دانشگاه علوم پزشکی افزود: بهره گیری از توان پزشک خانواده نیازمند فرهنگ‌سازی و بودجه کافی است اما بودجه وزارت بهداشت  امسال  هم رشد کافی نداشت! هر چقدر تعرفه کم باشد کیفیت درمان کاهش پیدا می‌کند و برای پیاده‌سازی مناسب برنامه پزشک خانواده نیز همین مساله مطرح است. 

خسرونیا گفت:  نبود امکانات بیمارستانی و پاتولوژی یا پاراکلینیکی بخصوص در شهرهای مرزی شرق و غرب کشور باعث می‌شود تا دانش و توانایی متخصص داخلی زیر سوال  برود و دستان او در تشخیص و درمان بسته باشد. 

خسرونیا گفت: توجه دولتمردان و مسئولان را به این نکته جلب می‌کنم که به پزشکان جوان بخصوص آن دسته از عزیزانی که در شهر‌های دور افتاده خدمت می‌کنند  باید بیشتر توجه شود تا آنان نیز با دلگرمی بیشتری به کار خود مشغول شوند. 

وی با بیان اینکه سی و پنجمین کنگره جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران۲۳ تا ۲۶ اردیبهشت۱۴۰۴ در مرکزهمایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، یادآوری کرد: حدود پنج هزار نفر پزشک متخصص داخلی عضو این انجمن بزرگ هستند که حدود یکهزار و دویست نفر آنان شرکت کنندگان در این کنگره بودند و اغلب از شهرها و استان‌های کشور در جمع ما هستند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز