بیانیه اجلاسیه شوراهای کلان شهرها و مراکز استان: حکمرانی یکپارچه، پیش شرط تحقق شهرهای مدرن

هفتاد و پنجمین اجلاسیه روسای شوراهای اسلامی کلان شهرها و مراکز استانهای کشور به مدت ۲ روز در یزد برگزار و در بیانیه پایانی این اجلاسیه ، حکمرانی یکپارچه و بازآرایی ساختار نهادی و تقویت شهردارها پیش شرط تحقق شهرهای مدرن اعلام شد.
به گزارش ایلنا، در بیانیه پایانی روز پنجشنبه این اجلاسیه آمده است: حکمرانی یکپارچه شهری، افزایش اختیارات شوراها و واگذاری عملی امور به مردم، از مطالباتی است که تحقق آن، موجب پویایی، بهرهوری، عدالت و شفافیت بیشتر در نظام مدیریت شهری و روستایی خواهد شد.
این بیانیه میافزاید: با وجود دستاوردهای مهم شوراهای اسلامی شهر و روستا در ۶ دوره فعالیت، همچنان اهداف پیشبینیشده در قانون اساسی و رسیدن به حکمرانی یکپارچه شهری محقق نشده است.
در ادامه این بیانیه آمده است: ما به نمایندگی از جامعه شورایی کشور، نتایج هماندیشی در کمیسیونهای تخصصی اجلاس یزد را بهعنوان مطالبات و راهبردهای آینده، به شرح زیر اعلام میداریم و از دولت ، مجلس شورای اسلامی و سایر نهادهای مسئول انتظار داریم در راستای تحقق این مطالبات، اقدامات مؤثر و عملیاتی معمول دارند.
در این بیانیه عنوان شده است: حکمرانی یکپارچه شهری از ضرورتهای تحقق شهر آینده با رجوع به اصالت تاریخی در افق تمدن ایران اسلامی است.
این بیانیه تصریح کرده است: در پاسخ به این ضرورت اکنون لازم است مفاد کلیدی زیر مدنظر قرار گیرد:
الف: پذیرش گفتمان حکمرانی یکپارچه و باز آرایی ساختار نهادی و تقویت شهرداریها
ب: حکمرانی یکپارچه شهری، پیش شرط تحقق شهرهای مدرن در افق تمدن ایران اسلامی است و شهر اسلامی باید تجلی گاه عدالت، بهرهوری، پایداری و هماهنگی با ارزشهای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی باشد .
ج: رشد سریع و غیرهمگون شهرها، شکافهای جدی در رفتار مدیریتی و نهادی ایجاد کرده است باید این شرایط به سرعت مدیریت شود حکمرانی شهری با طراحی ساز و کارهای مناسب، اصلاح ساختارها، ارتقاء توانمندی های نهادی، تسهیل مشارکت همه ذینفعان در سطوح مختلف تحقق می یابد .
در ادامه این بیانیه آمده است: اصلاح زیرساختهای اجرایی و ساختار دستگاههای اجرایی مبتنی بر حکمرانی واحد شهری با درنظر گرفتن نیازها توانمندیها و خواستههای مردمی – افزایش اختیارات تقیننی و نظارتی شورا و حتّی نحوه جذب نیرو براساس باز تعریف وظایف و اختیارات و اصلاح شیوه بودجهریزی (دولتی –نهادی ، غیردولتی-مردم) ( خزانه واحد نه تحمیل هزینه به شهرداریها )و پیش بینی ضمانت اجرایی مناسب برای تصمیم های شورا و نحوه برخورد با ترک فعل مسئولان و ماموران دستگاهها و نهادهای مرتبط و در یک کلام لازم الاجراشدن مصوبات شوراها از دیگر درخواست ها است.
در بخش پایانی این بیانیه عنوان شده است: باتوجه به اینکه سازمانهای فرهنگی در بدنه شهرداریها جایگاه مناسبی ندارند، ابتدا تشکیل معاونت فرهنگی اجتماعی در مراکز استانها ضروری است.
همچنین در این بیانیه مقرر شده د در همه مراکز استانهای کشور، محورهای به سمت جنوب، بنام خلیج فارس نامگذاری و تصویب نمایند.