خبرگزاری کار ایران

طرح نماد امسال در ۲۰ هزار مدرسه اجرایی می‌شود

asdasd
کد خبر : ۱۲۷۷۹۱۷

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش در دیدار با قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاکید بر لزوم همکاری بیشتر دستگاه‌های دیگر جهت مراقبت بهتر از دانش آموزان در برابر آسیب‌های اجتماعی از اجرایی شدن طرح «نماد» در بیش از ۲۰ هزار مدرسه در سال تحصیلی پیش رو خبر داد.

به گزارش ایلنا از روابط عمومی و امور بین الملل معاونت پرورشی و فرهنگی، اصغر باقرزاده و علیرضا کاظمی در دفتر این معاونت با یکدیگر دیدار و پیرامون برنامه‌های مشترک رایزنی کردند. 

در این دیدار که همراه مدیران کل هر دو طرف نیز حضور داشتند، باقرزاده ضمن قدردانی از خدمات ارزنده دکتر کاظمی معاون پیشین پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش پرورش، اظهار داشت: زیرساخت‌ها و برنامه‌هایی که از زمان مسئولیت ایشان به جا مانده، واقعا قابل تقدیر است. یکی از این برنامه ها، نماد است. نماد یک طرح بسیار خوبی است که اجرای آن باید ادامه پیدا کند. 

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: سهم آموزش و پرورش در طرح نماد این بوده که ۵ هزار مدرسه را غربالگری کند، لذا ضروری است سایر دستگاه‌ها نیز به کمک آموزش و پرورش بیایند و نقش خود را به درستی و با قوت ایفا کنند. 

وی افزود: ۲۰ هزار مدرسه امسال برای اجرای طرح نماد در نظر گرفته شده است و به دنبال آن هستیم تا ۲۰ هزار مدرسه دیگر نیز برای اجرای این طرح و غربالگری به آن بیافزاییم. 

باقرزاده با ابراز امیدواری در مورد تامین بودجه برای این ۴۰ هزار مدرسه که تحت پوشش برنامه غربالگری و ارتقا قرار می‌گیرند، بر لزوم تبیین محاسن این طرح و همچنین بیان تفاوت‌های آن با دیگر طرح‌ها از جمله «یاریگران زندگی» تاکید کرد. 

توانمندسازی معلمان و آسیب‌های اجتماعی

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در بخش دیگری از صحبت‌های خود خاطرنشان کرد: از آنجا که آموزگاران و معلمان در ارتباطی همیشگی و تنگاتنگ با دانش آموزان و خانواده‌های آن‌ها هستند، ما با کمک دانشگاه فرهنگیان طرح توانمندسازی نومعلمان را آغاز کرده‌ایم در هر معلم و آموزگاری خود یک مربی پرورشی و یک مشاور در مدرسه و کلاس خود باشد. 

وی اضافه کرد: معلمان و کادر مدرسه همه باید در برابر آسیب‌های اجتماعی حساس باشند، چرا که اگر این عزیزان زود با بروز علائم مختلف در میان دانش آموزان به تشخیص برسند، به راحتی می‌توان از آسیب‌ها پیشگیری کرد. ما به کمک همکاران در حال برنامه ریزی هستیم تا معلمان را نسبت به آسیب‌های اجتماعی آشنا و آنان را توانمند کنیم. 

باقرزاده در دیدار با علیرضا کاظمی همچنین گفت: سه‌گانه‌ای طلایی داریم و آن تربیت در خانواده، مدرسه و رسانه است و برای پیوند این سه در حال برنامه ریزی هستیم. پیش از این در قالب طرح نماد در شبکه شاد چندین ساعت برای اولیا برنامه داشتیم که این امر باید توسعه پیدا کند. 

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه از زمان آغاز مسئولیتم، سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک را به عنوان استان سی و سوم در نظر گرفته و در برنامه‌ها ازآنان حمایت می‌کنم، گفت: برای ۲۵۰۰ مربی پیش دبستانی برنامه‌های توانمندسازی نسبت به آسیب‌های اجتماعی را خواهیم داشت، و اجرای طرح توانمندسازی مربیان عزیز پیش دبستانی ادامه خواهد داشت. 

باقرزاده در ادامه بر استفاده از تمام ظرفیت‌ها تاکید کرد و گفت: در این چند ماه که از عهده دار شدن مسئولیتم می‌گذرد، سیاست اصلی خود را بدینگونه اعلام کرده‌ام که هر برنامه و طرح و جشنواره‌ای می‌خواهد برگزار شود باید بین هر سه اداره کل هماهنگی وجود داشته باشد، برای مثال اگر برنامه قرآنی در حال اجراست برای آن باید پیوست تربیتی و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی تعریف می‌شود، بنابراین هرچه قدر بتوانیم اردوگاه ها، فضاهای پرورشی، دارالقرآن‌ها و مراکز مشاوره را تقویت کنیم، موفق‌تر خواهیم بود. 

راه اندازی مجمع خیرین یاریگران زندگی در سطح کشور

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز در این جلسه گفت: آرزوی قلبی من این است که دوران حضور دکتر باقرزاده معاون پرورشی و فرهنگی جز دوران طلایی معاونت باشد، اتفاقات بزرگ و زیربنایی خوبی رقم بخورد و تحول بنیادین در این حوزه اتفاق بیافتد. وزیر آموزش و پرورش نیز موفقیت‌های خوبی در این دوران داشت؛ اجرای رتبه‌بندی با تمام فراز و فرودهای خود، یکی از بزرگ‌ترین موفقیت‌های دولت است. 

علیرضا کاظمی ادامه داد: سعی داریم از تمام ظرفیت‌ها در حوزه مربوطه استفاده کنیم تا آموزش و پرورش مورد حمایت قرار بگیرد. ما خود ظرفیت محدودی در مجموعه ستاد داریم که هم این ظرفیت و هم ظرفیت دیگر نهادها را برای هم افزایی با آموزش وپرورش پای کار خواهیم آورد. 

وی افزود: امسال از دو محل بودجه‌ای را در نظر گرفتیم و سعی داریم تا برای پیشگیری از آسیب‌ها و اجرای برنامه‌های خوب دیگر در اختیار معاونت پرورشی قرار گیرد. بودجه‌ای نیز از سازمان امور اجتماعی گرفتیم که در تفاهم نامه با معاونت پرورشی و فرهنگی نیز آورده شده است لذا ستاد مبارزه با مواد مخدر این آمادگی را دارد تا برای سال آینده با حجم بیشتری از توان خود به اجرای برنامه‌ها و فعالیت‌ها کمک کند، نیروهای ما نیز در اختیار دفتر پیشگیری از آسیب‌ها خواهد بود تا در برنامه‌ها کمک کننده باشد. 

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، نقش دارالقرآن ها، کانون‌های یاریگران زندگی و کانون‌های فرهنگی تربیتی و مراکز مشاوره را بسیار مهم دانست و بر ارتقای آن‌ها و تجهیز این اماکن پرورشی تاکید کرد. 

کاظمی همچنین ادامه داد: در ستاد مبارزه با مواد مخدر رویکرد مردمی‌سازی را به عنوان شعار محوری قرار دادیم و مجمع خیرین یاریگران زندگی را در سطح کشور راه اندازی کردیم نگاهمان این است که منابع خیرین را به سمت پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی سوق دهیم. 

وی غربالگری را اولین قدم برای کار در بخش آسیب‌های اجتماعی دانست و افزود: ضرورت دارد برای هر مدرسه یک آزمون سلامت روان برگزار کنیم اولین گام برای جلوگیری از آسیب‌ها تامین نیروهای مشاور در مدارس است که باید تامین شود.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز