خبرگزاری کار ایران

سردار حاجیان:

کشف ۱۶۰ تن انواع مواد مخدر در سه ماهه ابتدای سال جاری/ هشدار درباره افزایش کلاهبرداری در حوزه رمز ارزها

asdasd
کد خبر : ۱۲۴۷۸۵۰

سخنگوی فراجا از کشف ۱۶۰ تن انواع مواد مخدر در سه ماهه ابتدای سال جاری خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، سردار مهدی حاجیان سخنگوی فراجا در نشست خبری خود که صبح امروز دوشنبه 6 تیرماه برگزار شد، گفت: فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران با ابعاد مختلف ماموریتی وظایف گوناگونی را به‌عهده دارد که این وظایف پلیس را در جایگاه ظابط قانونی قراره داده است.  پلیس باید هدفمند و برنا‌مه‌دار به عنوان ضابط قانون و متولی استقرار امنیت و حافظ جان و مال و ناموس مردم نقش خود را ایفا کند.

او افزود: دامنه ماموریتی فرماندهی انتطامی کل کشور از مرز تا مرکز کشور است و خدمات آن جهان شمول است و در خط اول مبارزه با موارد مخدر قرار دارد. این ماموریت به پلیس ما نقش ملی منطقه ای و بین المللی می دهد.

سخنگوی فراجا خاطرنشان کرد: مواد مخدر نگرانی اصلی جامعه جهانی است و سازمان های بین المللی به عنوان دغدغه بین المللی تلاش می‌کنند اما صف اول مبارزه پلیس جمهوری اسلامی است. این هفته را که هفته مبارزه با مواد مخدر است به مجاهدان فی سبیل الله بی ادعا که جان خود را در طبق اخلاص گرفته اند ایثارگری می‌کنند تبریک می گویم. پلیس نیز در این راستا سالانه شهدای زیادی را تقدیم جامعه اسلامی و جامعه جهانی می کنم.

حاجیان بااشاره به نگاه سلبی و قاطعانه پلیس با مواد مخدر و معتادان گفت: با توجه به نگاه ایجابی پلیس برای برگرداندن معتادان و تلاش برای اجتماعی شدن این بیماران اعلام می کنم سه ماه اول سال جاری ۱۶۰ تن انواع مواد مخدر توسط همکاران ما در مرزبانی و پلیس مبارزه با مواد مخدر کشف شده که رقم چشمگیری است.

او ضمن تشکر از ریاست جمهوری گفت: دیروز ۸۱ تن مواد مخدر امحا شد و بخشی از این مواد مخدر از نوع صنعتی بود که مخرب تر از سنتی ها هم هست. با نگاه ایجابی می گویم اگر زیرساخت ها فراهم شود، کمپ ها فراهم شود و... ما کمتر از یک هفته می توانیم اگر زیرساخت ها آماده باشد و توسط نهادهای مسئول اماده باشند اکثر معتادین متهاجر در خیابان را جمع آوری و به کمپ ها تحویل بدهیم.

سخنگوی فراجا با تاکید به اینکه این افراد در سطح جامعه ناامنی ایجاد می کنند گفت: باید طول درمان آنها افزایش پیدا کند به استاندارد برسد تا بتوانند به جامعه برگردند.

حاجیان با تبریک هفته قوه قضاییه اظهار کرد: قوه قضاییه همیشه همراه و همگام پلیس بوده و ارتباط خوبی بین ما وجود دارد هرچه این همکاری نزدیکتر باشد احساس امنیت و مبارزه با جرائم و عدالت گستری بیشتر می شود.

وی در بخش دیگری از صحبت‌ های خود با اشاره به توزیع عادلانه یارانه‌ها گفت: بحث عادلانه کردن توزیع یارانه ها از بهمن ماه توسط دولت اعلام شد و دولت هم قبلا از حذف ارز ترحیحی و تغییر قیمت ها گفته بود. افراد سودجویی این میان هستند که می خواستند از این شرایط سواستفاده کنند و احتکار انجام دهند. ما این امر را دستور کار قرار دادایم. قرارگاهی از اسفندماه آغاز به کار کرد. با این تغییرات و تغییر قیمت ها افرادی کالاهایی را احتکار کردند و کالای اساسی را از دسترس مردم دور نگه داشتند. از ابتدای سال تا کنون در حوزه مبارزه با احتکار ۱۵ هزار تن آرد و گندم احتکار شده توسط پلیس کشف شد. همچنین ۸۷۰ تن برنج و ۷۱۷۶ روغن احتکاری کشف شد و در این رابطه ۷۱۱۳ نفر متهم دستگیر شدند.

 حاجیان افزود: ارزش این کشفیات ۳۰ هزار میلیارد ریال بود و در کشف ارز و دارو کشف لوازم یدکی خوردرو رایانه ای خوراکی جمع بندی ۱۴۵۶۶ نفر از اول سال تا امروز دستگیر شدند.

او گفت: اخلالی هم در بحث دارو بود؛  ۲۷۴ عدد دارو کشف شد و ۴۲۵ هزار قطعات و تجهیزات پزشکی هم بود و بیش از ۱۲ میلیون کیلوگرم مواد خوراکی کشف شد که ارزش آن ۴۰ هزار میلیارد ریال بود که ارزش بالایی است.

معاون فرهنگی اجتماعی فراجا با بیان اینکه سه گروه در این خصوص نقش دارند، تاکید کرد: گروهی فروشندگانی که طلا و ارزی نداشتند و برای هیجانی کردن بازار و تغییر قیمت وارد شدند و گروه دیگر خریدارانی بودند که برای سود بیشتر حضور داشتند و گروه سوم تحلیلگران و نوسان گیرانی بودند که آنها هم برای سودجویی به بازار می‌آمدند.

او گفت: معاملات فردایی، معاملات کاغذی و صوری است و به معنای واقعی بیع صورت نمی‌گیرد و مبیعی هم وجود ندارد. با توجه به رشد شبکه های اجتماعی باعث شده این معملات تحت فردایی نامیده شود. این معاملات شبه معاملات است و افراد هویت یکدیگر را نمی‌شناسند و کالای فیزیکی وجود ندارد که خرید و فروش شود و ثمن و مثمن وجود ندارد. فروشنده طلا و ارزی ندارد که بخواهد بفروشد.

وی ادامه داد: فردشندگانی که میخواستند طلا بفروشند شبیه قمار صورت می دادند، در قانون ما این مسئله جرم انگاری نشده بود و مبنای قانونی برای مبارزه با آن نبود و اخلالی در بازار معامله و طلا و ارزش ایجاد شد و قیمت ها غیرواقعی تغییر کرد و بخشی از تغییرات در بازار ارز تقاضاهای کاذب بود که موجب تغییر نرخ ارزش شد.

سخنگوی فراجا اظهار کرد: این مسئله در سران قوا بررسی شد و مصوب شد که اقدامی غیرقانونی است و جرم انگاری هم شد.  در این زمینه پلیس اختیاراتی دارد که هم در فضای مجازی هم حقیقی در پیش گیری و مبادله پلیس ورود کرد. ۸۶ کانال شناسایی شد که حدودا بیش از ۷۵ هزار نفر در این حوزه و کانال ها عضو بودند و فعالیت می کردند و بازار غیررسمی شکل گرفته بود و پس از غیر قانونی اعلام شدن آن، ۵۷ متهم دستگیر شدند. تنها در یک گروه شناسایی شده بالغ بر ۳ تن طلای آب شده بود درحالی که طلایی وجود نداشت.

او یادآوری کرد: اینگونه معاملاتی که پشتوانه ندارد و کالایی وجود ندارد، شبه معامله است و پلیس در این زمینه ۲ نفر از سرکرده ها و ۳۰ سرشاخه و افراد تاثیر گذار هم شناسایی و دستگیر کرده است. در این عملیات ۴۰ میلیون واحد ارز نیز کشف شده است.

سردار حاجیان خاطرنشان کرد: در خصوص ارز فردایی در مجموع در معاملات فردایی ۲۰۰ نفر شناسایی شدند و سرشاخه ها و نوسان گیرها دستگیر شدند. این فضا تحت رصد پلیس است و هشدار می دهیم به کسانی که معاملات فردایی خواهند کرد تحت تعقیب پلیس قرار می گیرند و اگر به این معاملات فردایی ادامه دهند برخورد قضایی می شود. مردم در نعاملات صوری شرکت نکنند. معملات فردایی غیرقانونی است و سرمایه مالی آنها از دست می رود.

او در مورد رمزارزها و حضور مجرمان و افزایش شکایت ها گفت: پرونده های کلاهبرداری در رمزارزها روبه افزایش است. بخشی از افزایش به دلیل ناآگاهی افراد است. این حوزه امن نیست و تعداد زیادی از این افراد اموال خود را از دست داده اند.

حاجیان درخصوص موضوع سرقت از صندوق امانات بانک ملی توضیح داد: این کشف به عنوان یک عملیات مهم در پلیس آغاز شد و تلاش شبانه روزی و همیاری تیم های متخصص در امر شناسایی سارقان طی مدت زمان کوتاه نشان از هوش بالا و استفاده از تجهیزات به روز در پلیس است. در این راستا به نمایندگی از فراجا و فرماندهی فراجا از رهبر انقلاب نمایندگان مجلس و ائمه جمعه و تمامی سازمان ها و مسئولان خصوصا مردم شهیدپرور که نسبت به پلیس و تقدیر از عملکرد مثبت و به موقع همکاران در دستگیری سارقان بانک اظهار محبت داشتند تشکر می کنم.

او در ادامه تصریح کرد: در پرونده سرقت بانک اکثر متهمان جز دو نفر متواری خارج از کشور دستگیر شدند و تلاش برای آوردن آنها ادامه دارد. بالای ۹۰ درصد اموال کشف شده و در اختیار بانک مرکزی است و ابعاد پنهانی ندارد و دو نفر باقی مانده باید بیایند جزئیاتی از این دزدی بگویند. این پرونده در پلیس آگاهی و مراجع قضایی مفتوح است و رسیدگی می‌شود. با برگرداندن آن دو نفر اگر اموالی در اختیار آنها مانده باشد و روش های دزدی صورت گرفته مشخص می شود.

او در ادامه گفت: از رسانه ها گله دارم که وقوع این اتفاق را پوشش دادند اما بعد از دستگیری متهمان توسط پلیس مثل انعکاس خبر وقوع دزدی، عملکرد پلیس را مورد توجه قرار و پوشش ندادند.

او در ادامه با تاکید به اینکه پلیس عملیاتی که به نظر می رسد دوماه روی ان وقت گذاشته شده بود را ظرف چند روز دستگیر کرد، گفت: البته من از رسانه ها به خاطر همکاری با پلیس تشکر می کنم. اگر رضایت مندی از پلیس سطح بالایی است به دلیل این است که رسانه ها فعالیت های ما را تبیین کرده است‌.

حاجیان درمورد برخورد و اقدامی پلیس در قبال خطای بانک ملی و بحث ایمنی اظهار کرد: پلیس پیشگیری ما از اماکن حساس دولتی بازدید دارد و براساس نظرکارشناسی تذکراتی می دهد و ملزم به اجرا هستند. متاسفانه بانک ملی دستورات و توصیه پلیس را رعایت نکرده بود. امنیت داخل سالن توسط بانک بود پس قصور بانک مشخص است. ما اعلام کردیم اماکنی که به توصبه پیشگیرانه پلیس توجه نکنند ما آنها را به عنوان ترک فعل به مراجع قضایی معرفی می کنیم. قصور بانک ملی موجب بی اعتمادی مردم به صندوق ها شد. باید بدای این قصور پاسخگو باشند و در بازدیدهای مجدد اگر عمل نشود معرفی خواهند شد.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز