خبرگزاری کار ایران

فراخوان سیزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی مریوان

asdasd
کد خبر : ۶۱۳۱۶۹

فراخوان سیزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی-کاربردی – محیطی مریوان برای برگزاری در شهریور ۱۳۹۷ منتشر شد.

به گزارش ایلنا، این جشنواره که با هدف توسعه و ترویج تئاتر بیرونی و گسترش ارتباط سازنده تئاتر با مخاطبان و عموم شهروندان توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان و اداره کل هنرهای نمایشی با همکاری انجمن هنرهای نمایشی ایران و انجمن هنرهای نمایشی استان کردستان برگزار می‌شود، فراخوان سیزدهمین دوره خود را در شش بخش تخصصی منتشر کرد.

در این فراخوان عنوان جشنواره با تاکید بر سه مشخصه تئاتر خیابانی، کاربردی و محیطی درج شده و محورهای مورد تاکید این دوره با توجه به آزاد بودن موضوع آثار وفاق و انسجام اجتماعی و مشارکت سیاسی برای پیشرفت کشور، ترویج فرهنگ اصیل ایران اسلامی، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و ادبیات پایداری (با اولویت معرفی رشادت‌های شهدای استان کردستان به مناسبت برگزارى کنگره بزرگ ۵۴۰۰شهید استان کردستان)، ترویج نشاط اجتماعی و روحیه امید با تکیه بر فرهنگ ایران اسلامی، موضوعات شهر و شهروندی، محیط زیست، منابع طبیعی و ثروت‌های ملی (با تاکید بر دریاچه زریبار)، ترویج فرهنگ صلح و دوستی و احترام متقابل بین ملت‌ها و مبازره با تروریسم، جوانان، اشتغال و ازدواج معرفی شده است.

در این راستا نگاه ویژه جشنواره بر دو موضوع آگاهی‌بخشی و دانش‌افزایی درباره آسیب‌های اجتماعی ناشی از اعتیاد، بیکاری، طلاق و تلاش در پیشگیری از این آسیب‌ها و حمایت از کالای ایرانی درج شده است.

سیزدهمین دوره جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی، کاربردی و محیطی مریوان در بخش‌های مسابقه ایران، نمایش‌های آیینی و سنتی، تئاتر ملل، تئاتر کودک و نوجوان، مهمان، کارگاه‌های آموزشی و نشست‌های تخصصی برگزار خواهد شد.

در بخش مسابقه ایران تاکید شده است که در این بخش رقابتی، دبیرخانه جشنواره پذیرای طرح و ایده متقاضیان خواهد بود که باید به صورت پروپزال اجرایی ارائه شود. آثار متقاضی این بخش می‌بایست تا پیش از این در هیچ جشنواره رقابتی در گستره سراسری شرکت نکرده تا پیش از مهلت ارسال آثار دارای حداقل ۵ اجرای عمومی باشند.

بخش نمایش‌های آیینی و سنتی نیز رقابتی بوده و بر اساس انتخاب هیات داوران در هر کدام از بخش‌های تحقیق و پژوهش آیین‌ها، کارگردانی، طراحی فضای نمایشی، موسیقی، یک برگزیده معرفی شده و به برگزیدگان جوایزی اهدا خواهد شد.

بخش تئاتر کودک و نوجوان با هدف حمایت از آثار هنر خلاق و تربیت نسل آینده و رشد و پرورش فرزندان ایران اسلامی، به صورت غیر رقابتی برگزار خواهد شد. نقش آموزشی و تربیتی در انتقال مضمون به مخاطب، اولویت انتخاب در این بخش است. در این بخش دبیرخانه جشنواره، پذیرای نمایش‌های تولید شده متقاضیان خواهد بود که ضروری است به صورت نسخه تصویری ارائه شود.

مطابق فراخوان مهلت دریافت طرح و ایده در هر یک ازبخش‌های جشنواره ۱/۳/۱۳۹۷ و زمان اعلام نتایج ارزیابی طرح و ایده ۱۲/۳/۱۳۹۷ خواهد بود. ضروری است که جزئیات مندرج در فراخوان توسط کارگردانان متقاضی به دقت مطالعه و مدارک مورد نیاز هر بخش به همراه فرم تکمیل شده تقاضای حضور تا تاریخ یاد شده به دبیرخانه جشنواره ارسال شود.

دبیرخانه دائمی جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان: کردستان، مریوان، بلوار امام خمینی (ره)، مجتمع فرهنگی هنری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیرخانه دائمی جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان – کدپستی: ۶۶۷۱۷۴۳۱۷۳ درج شده و شماره تلفن: ۰۸۷۳۴۹۳۶۲۵-۰۸۷۳۴۶۰۱۱۵۴ و نمابر۰۸۷۳۴۶۰۱۱۵۵-۰۸۷۳۴۵۹۳۶۲۶ و نشانی الکترونیکی: MARIWAN.FESTIVAL@GMAIL.COM برای ارتباط با هنرمندان اعلام شده است.

*موضوع آثار متقاضی حضور در جشنواره آزاد است.

*محورهای مورد تاکید:

-وفاق و انسجام اجتماعی و مشارکت سیاسی برای پیشرفت کشور

-ترویج فرهنگ اصیل ایران اسلامی، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و ادبیات پایداری (بااولویت معرفی رشادت‌های شهدای استان کردستان-به مناسبت کنگره بزرگ ۵۴۰۰شهید استان کردستان)

-ترویج نشاط اجتماعی و روحیه امید با تکیه بر فرهنگ ایران اسلامی

-موضوعات شهر و شهروندی، محیط زیست، منابع طبیعی و ثروت‌های ملی (با تاکید بر دریاچه زریبار)

-ترویج فرهنگ صلح و دوستی و احترام متقابل بین ملت‌ها و مبازره با تروریسم

-جوانان، اشتغال و ازدواج

نگاه ویژه:

*آگاهی بخشی و دانش‌افزایی درباره آسیب‌های اجتماعی ناشی از اعتیاد، بیکاری، طلاق و تلاش در پیشگیری از این آسیب‌ها

*حمایت از کالای ایرانی

بخش‌های جشنواره:

الف) مسابقه ایران

آثار این بخش از میان نمایش‌های متقاضی با گونه‌های متفاوت نمایش‌های فضای باز (خیابانی – کاربردی – محیطی) با اولویت محورهای مورد تاکید جشنواره انتخاب می‌گردد. در این بخش، دبیرخانه جشنواره پذیرای طرح و ایده متقاضیان خواهد بود که باید به صورت پروپزال اجرایی ارائه شود.

*این بخش به­ صورت رقابتی برگزار می‌شود و سقف پذیرش نهایی آثار جهت شرکت در جشنواره ۲۰ نمایش است که از میان آثاری که طرح و ایده آنها پذیرفته شده انتخاب خواهند شد.

*آثار متقاضی این بخش می‌بایست تا پیش از این در هیچ جشنواره رقابتی در گستره سراسری شرکت نکرده باشند.

*به آثار راه یافته به این بخش، حداقل ۳۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال و حداکثر  ۵۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال کمک هزینه شرکت در جشنواره پرداخت خواهد شد.

*با هدف ترویج و تشویق اجرای عمومی نمایش‌های خیابانی، تنها آثاری می‌توانند در این بخش شرکت کنند که تا پیش از مهلت ارسال آثار، حداقل ۵ اجرای عمومی (به تایید اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یا انجمن‌های هنرهای نمایشی استان به همراه اسناد درج خبر اجرای عمومی در پرتال استانی ایران تئاتر برای آثار استان‌ها و تاییدیه کانون تئاتر خیابانی برای آثار شهر تهران) داشته باشند.

ب)  نمایش‌های آیینی و سنتی

این بخش مختص آثار تولید شده بر اساس فرهنگ بومی و محلی، خرده فرهنگ‌ها، بازی‌های محلی، آیین و سنن اقوام مختلف کشور است. این بخش به صورت رقابتی برگزار می‌شود و بر اساس انتخاب هیات داوران در هر کدام از بخش‌های:  ۱- تحقیق و پژوهش آیین‌ها ۲- کارگردانی ۳- طراحی فضای نمایشی ۴- موسیقی، یک برگزیده معرفی شده و به برگزیدگان جوایزی اهدا خواهد شد.

 * سقف پذیرش آثار در این بخش ۵ نمایش و حداکثر تعداد نفرات هر گروه در این بخش ۱۲ نفر خواهد بود.

 *به آثار راه یافته به این بخش حداقل ۳۵.۰۰۰.۰۰۰ ریال و حداکثر ۶۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال کمک هزینه شرکت در جشنواره پرداخت خواهد شد.

ج) تئاتر ملل

ستاد برگزاری جشنواره برای این بخش آثاری از سایر کشورهای جهان را انتخاب و دعوت خواهد کرد. آثار تولید شده بر پایه شیوه‌های نوین تئاتر خیابانی که به مضامینی انسانی همچون صلح و دوستی بین ملت‌ها و دفاع از ستمدیدگان بپردازد در اولویت انتخاب خواهد بود.

د) تئاتر کودک و نوجوان

با هدف حمایت از آثار هنر خلاق و تربیت نسل آینده و رشد و پرورش فرزندان ایران اسلامی، ستاد برگزاری جشنواره این بخش را به صورت غیر رقابتی برگزار خواهد کرد. نقش آموزشی و تربیتی در انتقال مضمون به مخاطب، اولویت انتخاب در این بخش است. در این بخش دبیرخانه جشنواره، پذیرای نمایش‌های تولید شده متقاضیان خواهد بود که ضروری است به صورت نسخه تصویری ارائه شود.

*سقف پذیرش اثر در این بخش ۴ نمایش خواهد بود.

به آثار راه یافته به این بخش حداقل ۲۵.۰۰۰.۰۰۰ ریال و حداکثر ۴۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال کمک هزینه شرکت در جشنواره پرداخت خواهد شد.

ه ) میهمان

ستاد برگزاری جشنواره در نظر دارد با هماهنگی دبیرخانه جشنواره‌های اداره کل هنرهای نمایشی و رایزنی با دبیران جشنواره‌های معتبر کشور، از میان آثار معرفی شده ازسوی این جشنواره‌ها، حداکثر از ۴ اثر برتر نمایش خیابانی، جهت حضور در سیزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان دعوت به عمل آورد. برای این بخش لازم است دبیرخانه جشنواره‌های سراسری، نمایش‌های خیابانی برگزیده خود به همراه مشخصات گروه و سه نسخه لوح فشرده حاوی فایل تصویری نمایش را در مهلت مقرر به دبیرخانه جشنواره تئاتر خیابانی مریوان ارسال کنند.

*به آثار حاضر در این بخش حداقل ۳۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال و حداکثر ۴.۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال کمک هزینه شرکت در جشنواره پرداخت خواهد شد.

و) کارگاه‌های آموزشی و نشست‌‌های تخصصی

ستاد برگزاری جشنواره با هدف ارتقای بنیه علمی این حوزه تئاتر کشور، کارگاه‌­های آموزشی و نشست‌های تخصصی تئاتر بیرونی را با حضور اساتید داخلی و خارجی برگزار می‌کند.

گاه‌شمار جشنواره:

-مهلت دریافت طرح و ایده: ۱/۳/۹۷

-اعلام نتایج ارزیابی طرح و ایده: ۱۲/۳/۹۷

-مهلت معرفی نمایش‌های برگزیده سایر جشنواره‌های سراسری برای بخش میهمان (به همراه نسخه تصویری): ۱/۵/۱۳۹۷

- مهلت ارسال لوح فشرده آثاری که طرح آنها پذیرفته شده است و لوح فشرده نمایش‌های کودک و نوجوان: ۳/۵/۹۷

-اعلام نمایش‌های برگزیده : ۲۰/۵/۹۷

 برگزاری جشنواره: شهریور ۱۳۹۷

 

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز