معاون آموزشی وزیر بهداشت مطرح کرد
لزوم تحول در نظام آموزش عالی سلامت در دانشگاههای کلان

معاون آموزشی وزارت بهداشت، رسالت مدار شدن دانشگاه ها را هدف اصلی تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی خواند و گفت: جای خوشبختی است که پس از 3 سال از اجرای بستههای تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی در سفر به کلان مناطق آمایشی میبینیم حتی دانشکدهها و دانشگاههای کوچک هم چند حیطه سرآمدی و نقشه حرکت خود در حوزه آموزش علوم پزشکی را تعیین کردهاند.
به گزارش ایلنا، دکتر باقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت در نشست کلان منطقه آمایشی ۱۰ که در روز چهارشنبه ۱۳ دی ۱۳۹۶ در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد ضمن تشکر از حضور مسئولین دانشگاههای این کلان منطقه گفت: این نشستها با هدف رسیدن به یک زبان مشترک و استفاده از تجربیات یکدیگر در اجرای بهتر بستههای تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی برگزار می شود.
لاریجانی با بیان اینکه منطقه آمایشی ۱۰ حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد موسسات، دانشجویان، اعضای هیات علمی و زیرساختهای آموزش علوم پزشکی کشور را در خود جا داده است گفت: این منطقه با حدود ۱۳ میلیون جمعیت، ۳۷ هزار دانشجوی علوم پزشکی دارد، سالانه ۷ تا ۸ هزار دانشجو در دانشگاههای منطقه پذیرفته می شود و حدود ۵ هزار عضو هیات علمی، یعنی ۱ چهارم کل اعضای هیات علمی علوم پزشکی کشور در دانشگاههای کلان منطقه آمایشی ۱۰ مشغول به خدمت هستند.
وی به اهمیت ایجاد تحول در نظام آموزش عالی سلامت در دانشگاههای کلان منطقه اشاره کرد و گفت: بدون شک با این حجم از خدمات اجرای بسته های تحول و نوآوری در دانشگاههای علوم پزشکی منطقه ۱۰ می تواند تاثیر چشمگیری در آموزش علوم پزشکی کشور داشته باشد.
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: بسته های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی یک نقشه راه برای دانشگاههای علوم پزشکی هستند و هر دانشگاه باتوجه به ظرفیت های خود باید برنامه پیاده سازی این نقشه راه را طراحی کند.
لاریجانی با تاکید بر لزوم فعالتر شدن دبیرخانههای کلان مناطق آمایشی برای ایجاد هم افزایی و استفاده از ظرفیتهای دانشگاهها، گفت: هدف ما در بستههای تحول و نوآوری در آموزش این است که دانشگاهها بدانند میخواهند به کجا بروند. یعنی هر دانشگاه باید بداند چه نقشی در نظام سلامت کشور می تواند ایفا کند و بر این اساس مسیر خود را مشخص کند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت بر لزوم ایجاد الگویی برای همکاری بهتر دانشگاههای کلان منطقه آمایشی ۱۰ گفت: چندین دانشگاه بزرگ کشور در این منطقه قرار دارند و این دانشگاهها هریک در برخی حیطه ها ظرفیت های خوبی را دارند.
وی خاطرنشان کرد: بسته های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی بسیار کلی چشم انداز را ترسیم کرده و حداقل ها در اهداف بسته ها آورده شده است. دانشگاهها باید از ظرفیت های خود استفاده کنند تا با برنامه ای مشخص آنچه می خواهند در راستای بسته ها اجرا کنند را به این حداقل ها اضافه کنند.
لاریجانی مشارکت دادن بدنه دانشگاه و اعضای هیات علمی را کلید اصلی موفقیت دانشگاهها در تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی خواند و گفت: ما باید در اداره حوزه آموزش از اساتید دانشگاهها کمک فکری بگیریم و این احساس را در دانشگاهها ایجاد کنیم که تمام اعضای هیات علمی در برنامه ریزی های آموزش دخیل هستند و مشارکت می کنند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه ساختارها و کارگروه های مرتبط با بسته های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی شکل گرفته و اکنون زمان این است که دانشگاهها دستاوردهای ملموسی از برنامه هایی که اجرا می کنند داشته باشند.
وی به شرایط و ظرفیت های متفاوت دانشگاههای علوم پزشکی کشور اشاره کرد و گفت: در سری جدید بازبینی بسته های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی اقداماتی که لازم است تا بسته ها اجرایی شود در ۳ سطح ملی، منطقه ای و دانشگاهی و درون دانشگاهی تعریف شده است و لازم است تا دانشگاهها با در نظر گرفتن شرایط ویژه خود اقدامات ۲ سطح آخر را خودشان تدوین و به وزارت بهداشت پیشنهاد کنند.
لاریجانی به اهمیت اسناد بالادستی کشور اشاره کرد و گفت: برای تدوین هریک از این اسناد ساعت ها کار کارشناسی صورت گرفته و هرکدام از این اسناد نقشه راهی برای نهادهای اجرایی کشور است.
وی با بیان اینکه در تدوین و همچنین بازنگری بسته های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی تمامی اسناد مرتبط با نظام آموزش عالی سلامت بررسی شده، اضافه کرد: دانشگاهها نیز باید اولویت های کاری خود را برای دستیابی به مرجعیت علمی بر اساس اسناد بالادستی کشور تعیین کنند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت به ماموریت گرا شدن دانشگاههای علوم پزشکی کشور در مسیر اجرای بسته های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: براساس حیطه های مورد نیاز کشور ۵۰ ماموریت ویژه احصا و به مناطق آمایشی و دانشگاههای علوم پزشکی کشور سپرده شد. این ماموریت ها باعث شده تا دانشگاهها نقش ملی پیدا کنند و با نگاهی ملی کارها را پیگیری کنند.
وی افزود: به عنوان مثال دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ماموریت اعتباربخشی موسسه ای و دانشگاه علوم پزشکی ایران ماموریت اعتباربخشی بیمارستان های آموزشی کشور را برعهده داشتند. با استفاده از ظرفیت عظیم دانشگاه این دو اعتباربخشی که از سال ها پیش جزو برنامه های حوزه آموزش وزارت بهداشت بود و اجرایی نشده بود، به مرحله اجرا رسید و همین اقدامات منشاء تحولات بزرگی در استاندارد کردن نظام آموزش دانشگاهها و بیمارستان های آموزشی است.
لاریجانی با بیان دیگر دستاوردهای اجرای بسته های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی گفت: جای خوشحالی است که امروز حتی دانشکده ها و دانشگاههای کوچک هم حیطه های سرآمدی خود را تعیین کرده اند و می دانند می خواهند در چه زمینه هایی توسعه پیدا کنند