خبرگزاری کار ایران

اسناد ننگین «پارادایز»

asdasd
کد خبر : ۵۵۵۸۶۸

تنها با گذشت یکسال پس از انتشار اوراق پاناما بار دیگر فعالیت‌های مالی پنهانی و فرار مالیاتی سیاستمداران و سرمایه داران ، هنرمندان ، ورزشکاران و شرکت‌های فیلم سازی مهم جهان سروصدا کرد.

رورنامه تجارت نوشت: انتشار 4/13 میلیون سند جدید از سرمایه‌گذاری ثروتمندان جهان در گریزگاه‌ها یا بهشت‌های مالیاتی، نشانگر ارتباط مستقیم یا غیرمستقیم رهبران سیاستمداران شماری از کشورها با فرارهای بزرگ مالیاتی است.تحقیق 380 خبرنگار براین اسناد در طول یکسال گذشته نشانگر رشد نابرابری در جهان است.

الیزابت دوم، ملکه بریتانیا، ویلبر راس، وزیر بازرگانی ایالات متحده‌امریکا و جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا، از جمله افرادی هستند که کمتر از ۲۴ ساعت پس از انتشار این اسناد، نامشان به‌عنوان افراد مرتبط با سرمایه‌گذاری‌های هنگفت «فراساحلی» گره خورده است.

اسناد موسوم به پارادایز (بهشت‌) حدود یک سال پس از اسناد پاناما ابتدا در نشریه آلمانی دویچه زایتونگ منتشر شد.

این اسناد بار دیگر نشان می‌دهد که چگونه صاحبان اصلی قدرت و ثروت، به‌ویژه در کشورهای دموکراتیک غربی با پیروی از اصل سود، سرمایه‌های خود را به گریزگاه‌های مالیاتی منتقل و میلیون شهروندان را از درآمدهای مالیاتی محروم می‌کنند. ۹۶ رسانه از کشورهای مختلف جهان ماه‌ها درباره این اسناد و صحت و سقم آن‌ها تحقیق کرده‌اند.

بیشتر اطلاعاتی که منتشر شده و خواهد شد از اطلاعات داخلی شرکتی حقوقی در جزایر برمودا است به اسم اپل‌بی که در صدر ارائه‌کنندگان خدمات فراساحل است، شرکتی که به مشتریانش کمک می‌کند در حوزه‌های قضایی فراساحل که مالیات ندارند یا مالیات اندکی دارند فعالیت کنند.

*سرمایه گذاری 10 میلیون پوندی ملکه انگلیس در بهشت‌های مالیاتی

به گزارش کنسرسیوم روزنامه‌نگاران تحقیقی، اسناد پارادایز نشان می‌دهد که ۱۰ میلیون پوند (معادل ۱۳میلیون دلار) از سرمایه‌های شخصی الیزابت دوم، ملکه انگلیس در بهشت‌های مالیاتی در جزایز کایمن و برمودا سرمایه‌گذاری شده است.

این «فعالیت اقتصادی» در سال‌های ۲۰۰۴ و ۲۰۰۵ از سوی دوک لنکستر،‌ مدیر اموال خصوصی الیزابت دوم انجام شده است. حالا بر اساس اسناد افشا شده ۱۳ میلیون دلار از این دارایی از شرکتی سردرآورده که پشت شرکتهای برایتهاوس و ترشرز است، برایتهاوس به وام دادن غیرمسئولانه متهم است و ترشرز با ۱۷.۵ میلیون پوند بدهی مالیاتی ورشکست شد. با تفصیل بیشتر این سرمایه‌گذاری شامل سرمایه‌گذاری اندکی در خرید شرکت خرده فروشی برایت‌هاوس به صورت اجاره به شرط تملیک بوده -شرکتی که به سوء استفاده از فقرا متهم شده - و همچنین سرمایه‌گذاری در فروشگاه زنجیره ای نوشیدنی‌های الکی ترشرز که بعد ورشکست شد، ۱۷.۵ میلیون دلار بدهی مالیاتی به جا گذاشت و شش هزار نفر کارکنانش بیکار شدند. اسناد افشا شده نشان می‌دهد که مجموعه‌املاک سلطنتی لنکستر در میان ۴۶ سرمایه گذاری بود که ۳۱۲ میلیون دلار در صندوق دوور استریت کیمن سرمایه داشتند.در سپتامبر سال ۲۰۰۷ از سرمایه گذاران خواسته شد ۶% تعهد مالی خود را در پنج پروژه از جمله "پروژه برتی" سرمایه گذاری کنند.

*ارتباط وزیر بازرگانی ترامپ با روس‌ها

ویلبر راس که در دهه ۱۹۹۰ دونالد ترامپ را از ورشکستگی نجات داد مزد این کارش را با سمت وزارت بازرگانی گرفت.این اسناد نشان می‌دهند که راس در یک شرکت کشتیرانی منافعی داشته است. این شرکت میلیون‌ها دلار در سال از حمل و نقل نفت و گاز برای یک شرکت روسی درآمد داشته و سهامداران این شرکت روسی، ولادیمیر پوتین، دامادش و دو روس دیگر هستند که مشمول تحریم‌های آمریکا شده‌اند.این موضوع دوباره بحث ارتباط تیم ترامپ با روسیه را مطرح خواهد کرد.

ریاست جمهوری ترامپ تحت تاثیر این اتهام است که تیم او با روسها ارتباطاتی داشته‌ تا بتوانند بر نتیجه انتخابات سال پیش ریاست جمهوری آمریکا تاثیر بگذارند. ترامپ این اتهامات را به عنوان "خبر جعلی" تکذیب کرده است.

به گزارش روزنامه فرانسوی لوموند – که گروهی ار روزنامه‌ نگاران آن در تیم تحقیق اسناد پارادایز مشارکت داشته‌اند- ویلبر راس، وزیر بازرگانی دولت دونالد ترامپ، با خرید شرکت‌ها آهن و فولاد در آستانه ورشکستگی، میلیاردها دلار ثروت اندوخته است. آقای راس که یکی از قدرتمندترین اعضای کابینه ترامپ به شمار می‌رود، در زمان ورود به دولت ۸۰ شرکت متعلق به خود را واگذار کرد اما ۹ بنگاه اقتصادی تحت مدیریتش در گریزگاه‌های مالیاتی نظیر جزایر کایمن و مارشال را مخفیانه حفظ کرد.

یکی از این شرکت‌ها، نویگیتور هولدینگز (Navigator Holdings Ltd) است. موسسه‌ای که بر اساس اسناد جدید در ارتباط تنگاتنگ با شماری از گروه‌های تجاری روسیه است که مدیران آن‌ها از جمله «پدرخوانده‌هایی» هستند که از زمان الحاق شبه جزیره کریمه اوکراین به روسیه، از سوی دولت آمرکا تحریم شده‌اند.

*دیگر شخصیت‌های مطرح دراسناد پارادایز

از دیگر مقامات سرمایه گذار در این بهشت‌های مالیاتی ، لرد اشکرافت، معاون سابق حزب محافظه‌کار بریتانیا و یکی از حامیان مالی مهم این حزب، ممکن است قوانین را در مورد اداره سرمایه‌گذاری‌های فراساحل نادیده گرفته باشد. مدارک دیگر نشان می‌دهند که او زمانی که عضو مجلس اعیان بود، معافیت مالیاتی کسانی را که منبع درامدشان خارج از کشور است، حفظ کرده بود علیرغم اینکه گزارش کرده محل اقامت دائم او از نظر مالیاتی بریتانیا است.

هم‌چنین نام "بونو" خواننده مشهور ایرلندی گروه U2 که به داشتن باورهای سیاسی و اجتماعی انسان دوستانه‌ مشهور است، هم در این اسناد مطرح شده که از شرکتی در مالت برای سرمایه‌گذاری در یک مرکز خرید در لیتوانی استفاده کرده است.

سوالاتی که درباره خرید بخش عمده سهام باشگاه اورتون مطرح شده‌اند که سهامدار عمده آن فرهاد مشیری، ثروتمند بریتانیایی-ایرانی است. یکی از دستیاران جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا با فراساحل در ارتباط بوده و ممکن است مردم این کشور را از میلیون‌ها دلار مالیات محروم کرده باشد. این می‌تواند اسباب شرمساری جاستین ترودو شود که برای برچیدن پناهگاه‌های مالیاتی کوشش کرده است. جاستین ترودو، نخست وزیر جوان کانادا در زمان به قدرت رسیدن مبارزه با بهشت‌های مالیاتی را یکی از اولویت‌های خود معرفی کرده بود.

با این حال اسناد پارادایز نشان می‌دهند که استفان برونفمن، یکی از نزدیک‌ترین مشاوران وی ۶۰ میلیون دلار در جزایر کایمن سرمایه گذاری کرده است. حمایت‌های مالی هوفمن از کمپین انتخاباتی جاستین ترودو، در تاریخ حزب لیبرال کانادا، بی سابقه به شمار می‌رود. انتظار می‌رود در روزهای آینده، اطلاعات بسیار بیشتری از این اسناد منتشر شود.

*مراکز مالی فراساحل چیست؟

مراکز مالی فراساحل در اصل به این معنی است که افراد یا شرکتها می‌توانند خارج از حوزه قضایی کشور خودشان، پول، اموال یا منفعت را به این حوزه‌های قضایی منتقل کنند و از مزیت مالیات کم بهره‌مند شوند.مردم این حوزه‌های قضایی را به عنوان پناهگاه یا گریزگاه مالیاتی می‌شناسند، اسم دولتی‌تر آن مراکز مالی فراساحل است.

آنها اکثرا جزایر کوچک، باثبات، قابل اعتماد و محرمانه‌ای هستند و از نظر اینکه چقدر با دقت تخلف‌ها را بررسی می‌کنند با هم فرق دارند.بریتانیا یکی از بازیگران بزرگ در این زمینه است، نه فقط به دلیل سرزمین‌های ماورای دریا و زیر مجموعه‌های خود بلکه به این دلیل که بسیاری از وکلا، حسابداران و بانکداران سیتی- مرکز مالی لندن- در واقع برای فراساحل کار می‌کنند.

تجارت فراساحل برای ابرثروتمندان است. بروک هرینگتون، نویسنده کتاب سرمایه بدون مرز، می‌گوید تجارت فراساحل برای یک درصد افراد ثروتمند دنیا نیست برای یک هزارم درصد ثروتمندان دنیا است. دارایی زیر پانصد هزار دلار نمی‌تواند هزینه برخورداری از خدمات فراساحل را تامین کند. منتقدان فراساحل می‌گویند هدف اصلی فراساحل پنهان‌کاری است که راه را برای تخلف باز می‌کند و البته نابرابری مالی. آنها می‌گویند اقدام دولت‌ها برای مهار آن اغلب کند و بی‌اثر بوده است.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز