در جلسه کارگروه توسعه انرژی خورشیدی استان عنوان شد:
گسترش انرژی خورشیدی در راستای رفع ناترازی و آلودگی هوا / وصول 11 هزار مگاوات درخواست نیروگاه خورشیدی در استان مرکزی

فعالیت ۶۹۱ نیروگاه خورشیدی در استان مرکزی
استاندار مرکزی روند اجرای نیروگاههای خورشیدی در این استان را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: با توجه به افزایش نیاز به انرژیهای تجدیدپذیر و کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی، اقدامات مؤثری در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر، به خصوص انرژی خورشیدی در این استان در حال انجام است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مهدی زندیهوکیلی در جلسه کارگروه توسعه انرژی خورشیدی استان مرکزی، افزود: بر اساس قول و قراری که با مدیران و مردم در بحث ایجاد و احداث نیروگاههای انرژی خورشیدی داریم، موضوع گسترش انرژی خورشیدی در راستای رفع ناترازی و آلودگی هوا با جدیت پیگیری میشود.
وی به مشکلات موجود در حوزه توسعه انرژی خورشیدی در استان مرکزی اشاره کرده و در این خصوص ادامه داد: برخی مشکلات در تأمین اقلام مورد نیاز از خارج از کشور به ویژه در زمینه ترانس وجود دارد که این موضوع با جدیت در حال پیگیری است. در این راستا فرمانداران باید موضوع انرژی خورشیدی را با جدیت پیگیری کنند.
استاندار مرکزی با اشاره به حجم انرژی خورشیدی ایجاد شده در استان، اظهار داشت: از ابتدای سال جاری تاکنون حدود 127 مگاوات انرژی خورشیدی تولیدی در این استان، به شبکه وصل شده و تحویل میشود. برنامه هدفگذاری تا پایان سال جاری، 500 مگاوات است که تمامی تلاشها برای تحقق آن بکار گرفته شده است.
زندیهوکیلی تصریح کرد: بر این اساس تولید 500 مگاوات انرژی خورشیدی سال جاری استان مرکزی در قالب 11 برنامه نیروگاهی واحدهای بزرگمقیاس، کوچکمقیاس و حمایتی بررسی شد. پیشرفت پروژهها در این حوزه خوب است و به تحقق 500 مگاوات در سال جاری خوشبین هستیم و اقدامات لازم اجرایی خواهد شد.
وی بیان داشت: روند واگذاری زمینهای مورد نیاز با جدیت در حال پیگیری است. متقاضیانی که برای ایجاد نیروگاههای خورشیدی زمین دریافت کردهاند باید فرایند ساخت را در اسرع وقت آغاز کنند و بیتفاوت نباشند. منابعطبیعی و امور اراضی همکاری بسیار خوبی در واگذاری زمین دارند.
استاندار مرکزی به روند واگذاری زمین برای توسعه انرژی خورشیدی اشاره داشته و تأکید کرد: برای تحقق هدف تولید 5000 مگاوات انرژی خورشیدی در بازه زمانی 3 سال، مقرر شده تمامی واگذاری زمینهای مورد نیاز برای این 3 سال تا شهریور ماه سال جاری انجام شود و به اتمام برسد تا از این مرحله عبور کرده باشیم.
زندیهوکیلی ابراز داشت: برخی از مجموعههایی که روند اجرای فعالیتهای آنها کند است به زودی اخطار دریافت میکنند. زیرا نمیتوانیم معطل مجموعههایی باشیم که اقدامی انجام نمیدهند. اگر تعلل در کار باشد ناگزیر به فسخ قرارداد و تحویل آن به دیگر متقاضیان هستیم تا بتوانیم برنامههای خود را اجرایی کنیم.
وصول 11 هزار مگاوات درخواست نیروگاه خورشیدی در استان مرکزی
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی نیز در این جلسه به درخواستهای احداث نیروگاه خورشیدی توسط متقاضیان اشاره کرده و گفت: تمامی ظرفیت درخواستی واصل شده برای احداث نیروگاه خورشیدی در استان، 11 هزار مگاوات است که 5576 مگاوات آن برای متقاضیان جانمایی زمین شده است.
قدرتاله ابک افزود: از مجموع جانمایی صورت گرفته، 4516 مگاوات پروانه احداث دریافت کردهاند و حدود 1000 مگاوات هنوز مجوزی از ساتبا دریافت نکردهاند. از 4516 مگاوات پروانه صادر شده انرژی خورشیدی این استان، برای 2385 مگاوات، مجوز محیطزیست صادر شده و 2138 مگاوات هنوز مجوز محیطزیست ندارند.
فعالیت 691 نیروگاه خورشیدی در استان مرکزی
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی نیز در این جلسه گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ایجاد نیروگاههای خورشیدی در استان به 127 مگاوات رسیده و 691 نیروگاه خورشیدی هماکنون فعال است. همچنین 974 نیروگاه خورشیدی نیز در دست احداث است.
علیرضا محمودی افزود: 272 نیروگاه حمایتی با 1360 کیلووات برق خورشیدی برای خانوادههای تحت حمایت بهزیستی و کمیته امداد در استان مرکزی فعال است. 232 انشعاب بام خانگی با 5410 کیلوولت تاکنون در استان مرکزی نصب شده است.
وی بیان داشت: 27 درخواست صدور نیروگاه خورشیدی در بخش صنایع این استان در سامانه ساتبا به ثبت رسیده که تاکنون 17 مجوز صادر شده، 4 درخواست برگشت داده شده، 3 مجوز در حال بررسی است و 3 مجوز هم رد شده است.