خبرگزاری کار ایران

اعتراض انجمن صنفی دفاتر مسافرتی ایران به دو نرخی شدن خدمات گردشگری

حرمت الله رفیعی: ارز رایج مملکت ریال است اما سوداگران به دنبال کسب منفعت هستند

حرمت الله رفیعی: ارز رایج مملکت ریال است اما سوداگران به دنبال کسب منفعت هستند

وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی طرح «ارزی شدن نرخ هتل‌ها» را به نظرسنجی گذاشته که با مخالفت تورگردانان و آژانس های تورآور به ایران مواجه شده است.

به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی انجمن دفاتر خدمات مسافرتی ایران، جامعه هتلداران ایران از سال ها قبل و با آغاز نوسانات شدید نرخ دلار در بازار ایران پیگیر اجرا شدن طرح دو نرخی شدن اقامت در ایران و محاسبه دلاری اقامت گردشگران خارجی در ایران بود.

از سال های 96 به بعد که نوسانات شدید ارزی در ایران اتفاق افتاد جامعه هتلداران ایران با اعلام این موضوع که نرخ اقامت گردشگران خارجی در ایران بسیار ارزان است و گردشگر خارجی می تواند با پول یک همبرگر در کشور خود یک شب اقامت در هتل های 5 ستاره ایران داشته باشد، خواستار تجدیدنظر در قوانین مرتبط با هزینه اقامت گردشگران خارجی در ایران بودند اما این درخواست ها بدون نتیجه بود.

براساس ضوابط وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و همچنین قوانین بالادستی کشور، نرخ خدمات برای گردشگران داخلی و خارجی باید یکسان و محاسبه آن بر مبنای ریال باشد.

اکنون هتلداران ایران با اعلام این که وزارت میراث فرهنگی خود در محاسبه بلیت موزه ها و سایت های تاریخی این ضابطه را نادیده گرفته و قیمت بلیت این مکان ها برای گردشگران داخلی و خارجی دو نرخی محاسبه شده است خواستار محاسبه دلاری اقامت گردشگران خارجی در ایران شده است.

حالا براساس اعلام رسانه ها، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی «ارزی شدن نرخ هتل ها» را به نظرسنجی گذاشته است تا تصمیم نهایی براساس آن لحاظ شود.

تیم اقدام اما با واکنش تند انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران مواجه شده و حرمت الله رفیعی، رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران با اعتراض به این اقدام اعلام کرد: «متاسفانه مدتی است برخی سوداگران به دنبال کسب منفعت خود پیشنهادهایی ارائه می‌ دهند که حتما در آینده نزدیک دامان خودشان را خواهد سوزاند.»

او با انتشار متنی اعلام کرد: «ارز رایج مملکت ایران ریال است.»

رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران دو نرخی شدن نرخ اقامت در ایران را خلاف کنوانسیون های بین المللی صنعت گردشگری اعلام کرد و افزود: براساس کنوانسیون‌های بین المللی، کشورها حق ندارند برای اتباع نرخ های متفاوت ارائه کنند و اگر چنین اتفاقی بیافتد، همین عراق کشور همسایه ایران هم حق خود می داند که با هموطنان ما رفتار متقابل انجام دهد. آن وقت میزان ارز خروجی را با ارز ورودی مقایسه کنند تا متوجه شوند کدام محاسبه لطمات بیشتری به کشور وارد می کند و کدام تصمیم به شئونات ایرانی بودن لطمه می زند.»

حرمت الله رفیعی در متن اعتراضی خود درباره تصمیم به دو نرخی کردن هزینه اقامت در هتل ها و محاسبه ارزی آن برای گردشگران خارجی اعلام کرد: امروز که برخی به دنبال فروش خدمات خود بر مبنای دلار هستند، باید پرسید اصلا گردشگر در ایران وجود دارد؟  آیا مسائل ایران هراسی از بین رفته است و آیا برای بخش خصوصی گردشگری رمقی در کشور باقی مانده است؟»

رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران به عنوان مخالف تصمیم به دو نرخی کردن قیمت هتل ها برای گردشگران داخلی و خارجی افزود: «از فردای اجرای این تصمیم نابخرادانه، همه اجزای سفر باید دلاری از توریست ها دریافت وجه داشته باشند. یعنی رستوران ها هم می توانند مطالبه دلاری داشته باشند و مغازه دارها هم برای فروش اقلام خود دلاری محاسبه کنند. از تاکسی و وسائل حمل و نقل تا سرویس های بهداشتی و... هم می توانند از گردشگران خارجی درخواست دلاری داشته باشند.»

براساس اعلام رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران، «با اقدام به دو نرخی کردن هتل ها برای گردشگران خارجی، دوائر مالیاتی گریبان صنعت گردشگری را رها نخواهند کرد و چنان مالیاتی بر گرده صنعت گردشگری وضع می شود که راهی برای رهایی وجود نخواهد داشت.»

حرمت الله رفیعی، اقدام به محاسبه ارزی نرخ هتل ها برای گردشگران خارجی را عامل گرانتر شدن بسته های سفر به ایران اعلام کرد و نوشت: «پکیج سفر به ایران همین حالا نیز بسیار گران است و با تصمیم به دو نرخی شدن قیمت هتل ها دیگر در برابر کشورهای توریست‌پذیر حرفی برای گفتن وجود نخواهد داشت.»

این فعال گردشگری با تاکید بر این که نباید در برابر دو نرخی شدن هزینه اقامت در هتل ها و محاسبه ارزی نرخ اقامت در هتل ها کوتاه آمد خطاب به فعالین صنعت گردشگری کشور اعلام کرد: دولت حتی در زمان جنگ هم حاضر نیست غم صنعت گردشگری را بخورد. متاسفانه تصمیم گیران در دولت، فهم و دانش در این خصوص ندارند و چند صباحی میهمان خلف صنعت گردشگری هستند و می روند. پس فعالین صنعت گردشگری به عنوان تصمیم سازان این صنعت باید به فکر خود باشند و همانگونه که در پساکرونا نقش آفرینی کردند در دوران پساجنگ هم امیدی به تصمیم‌گیران دولتی بخش گردشگری نداشته باشند.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز