خبرگزاری کار ایران

رئیس کمیسیون عمران مجلس:

عدم اعتماد به بخش خصوصی، بزرگ‌ترین مانع اجرای پروژه‌های عمرانی است/ آمار نادرست و تخصیص ناعادلانه منابع، مانع پیشرفت است

عدم اعتماد به بخش خصوصی، بزرگ‌ترین مانع اجرای پروژه‌های عمرانی است/ آمار نادرست و تخصیص ناعادلانه منابع، مانع پیشرفت است

رئیس کمیسیون عمران مجلس بر ضرورت برنامه‌ریزی دقیق، شفافیت در پروژه‌های عمرانی و مشارکت فعال بخش خصوصی تاکید کرد و خواستار اصلاح ساختار واگذاری پروژه‌ها و ایجاد سامانه‌ای شفاف برای حضور بخش خصوصی شد.

به گزارش ایلنا، محمدرضا رضایی کوچی امروز ۱۱ تیرماه در جریان بازدید استاندار فارس از سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان فارس تاکید کرد: انتظار از سازمان برنامه و بودجه فراتر از توزیع منابع مالی است و برنامه‌ریزی دقیق و مبتنی بر آمار درست باید در اولویت قرار گیرد.

رئیس کمیسیون عمران مجلس به وجود آمار نادرست و تخصیص ناعادلانه منابع به مناطق محروم اشاره کرد و خواستار ارزیابی دقیق‌تر این مناطق شد.

 وی محدودیت منابع مالی کشور را یادآور شد و گفت: بدون برنامه‌ریزی صحیح و مشارکت بخش خصوصی، مشکلات عمرانی قابل حل نیست.

 رضایی کوچی افزود: بخش خصوصی به دلیل نبود اعتماد و شفافیت کافی، جایگاه واقعی خود را در پروژه‌های عمرانی نیافته است و مدیران دولتی با حفظ قدرت، انگیزه واگذاری پروژه‌ها به بخش خصوصی را کاهش داده‌اند.

 وی خواستار ایجاد سامانه‌ای شفاف برای معرفی پروژه‌های عمرانی و امکان حضور بخش خصوصی شد تا منابع مالی مردم به جای بازارهای غیرمولد، به توسعه زیرساخت‌ها هدایت شود.

رئیس کمیسیون عمران مجلس بر ضرورت اصلاح روند واگذاری پروژه‌ها و جلوگیری از انحصار و فساد تاکید کرد و گفت: منابعی که وجود دارد یک پنجم منابعی است که نیاز ایت و این نشان می‌دهد که باید به سمت هدایت سرمایه‌هایی که در اختیار مردم است، به سمت بخش خصوصی حرکت کنیم. این کار به صورت شفاف انجام نشده است. 

وی با اشاره به اینکه ما هیچ لیستی به صورت شفاف از پروژه‌ها و تعریف واقعی پروژه‌ها در سامانه‌ای در اختیار مردم قرار نداده‌ایم، گفت: اگر هم جایی واگذار شده است، این ابهام وجود دارد که شاید با رانت و شاید افراد خاصی به این پروژه که واگذار می‌شود، دسترسی پیدا کرده‌اند. این باعث شده که این اعتماد از بین برود.

رئیس کمیسیون عمران مجلس خواستار شد: سازمان برنامه و بودجه شفاف و روشن همه ظرفیت‌هایی که امکان حضور بخش خصوصی را دارند، در یک سامانه تعریف کند و اجازه دهیم منابعی در خدمت بخش خصوصی بیاید.

وی یادآور شد: به جای اینکه در سکه، دلار و کاسبی کاذب باشد، بیاید در زیربنای کشور و آنجا هزینه شود. حیف است واقعا این همه ظرفیت بخش خصوصی وحود دارد اما آثارش در حوزه عمرانی بسیار محدود است. 

رضایی کوچی با اشاره به وجود بیش از ۷۰ هزار پروژه عمرانی نیمه‌تمام و ناکافی بودن منابع، از سازمان برنامه و بودجه خواست تا با نگاه جدید و حمایت از بخش خصوصی، زمینه تحقق توسعه پایدار کشور را فراهم کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز