خبرگزاری کار ایران

سعیدی در تذکر شفاهی:

رانندگان کامیون مظلوم‌ترین قشر اقتصادی کشورند/ پرداختی بیمه بدون افزایش درآمد ناعادلانه است

رانندگان کامیون مظلوم‌ترین قشر اقتصادی کشورند/ پرداختی بیمه بدون افزایش درآمد ناعادلانه است

نماینده مردم مبارکه در مجلس با انتقاد از شرایط سخت اقتصادی رانندگان و کامیون‌داران کشور، خواستار رسیدگی فوری به مشکلات بیمه، سوخت، بازنشستگی و مطالبات معوق آن‌ها شد و تشکیل کمیته‌ای متشکل از وزرای مرتبط برای حل مسائل این قشر زحمت‌کش را ضروری دانست.

به گزارش ایلنا، زهرا سعیدی در نشست علنی امروز (سه‌شنبه ۶ خردادماه) مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی، با بیان اینکه رانندگان کامیون و شرکت‌های حمل‌ونقل با مشکلات جدی مواجه هستند، افزود: از زحمات آقای رضایی، رئیس کمیسیون عمران، و دیگر نمایندگان مجلس از جمله آقایان حسن‌پور و فروردین تشکر می‌کنم که در روزهای اخیر جلساتی را برای پیگیری این مسائل برگزار کردند، اما هنوز نکاتی باقی مانده است.

سعیدی با انتقاد از نحوه تعیین مستمری بازنشستگان این حوزه اظهار کرد: دریافتی یک راننده بازنشسته با همه سختی کار فقط ۱۲ میلیون تومان است. این در حالی است که بدون افزایش درآمد آن‌ها، حق بیمه را دو میلیون تومان افزایش داده‌اند و گفته‌اند خودشان باید پرداخت کنند.

سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس افزود: دولت سهم خود را در پرداخت بیمه بسیاری از اقشار می‌پردازد، اما اینجا از راننده‌ای که درآمدش تغییری نکرده، خواسته می‌شود افزایش حق بیمه را شخصاً پرداخت کند.

این نماینده مردم در مجلس ادامه داد: در بحث سوخت نیز رانندگان با ابهام روبرو هستند. مشخص نیست قیمت سوخت چقدر افزایش خواهد یافت. در حالی که خودروهای لاکچری و مالکان املاک گران‌قیمت با حمایت‌های مختلف روبرو هستند، رانندگان که به‌حق «سربازان اقتصاد» کشورند، تحت فشار مضاعف قرار گرفته‌اند.

وی با اشاره به وضعیت پرداخت دستمزدها گفت: برخی شرکت‌ها تا شش ماه حق‌الزحمه رانندگان را پرداخت نکرده‌اند، در حالی که راننده هزینه سوخت و سایر مخارج را از جیب پرداخته است، افزود: باید سامانه‌ای ایجاد شود، تا صاحب کالا مبلغ حمل را قبل از تحویل بار در سامانه بلوکه کند تا پس از تحویل، راننده بتواند حق خود را فوری دریافت کند.

سعیدی در ادامه افزود: نوسازی ناوگان فرسوده حمل‌ونقل نیز جدی گرفته نمی‌شود. کامیون‌های ۱۵ تا ۳۰ ساله هنوز در جاده‌ها تردد دارند و با مصرف بالای سوخت، موجب آلودگی هوا می‌شوند. با این حال، ملاک محاسبه مصرف سوخت در طرح پیمایش، همچنان بدون در نظر گرفتن عمر خودرو محاسبه می‌شود، راننده برایرتامین سوخت خود با این شرایط چه کاری باید انجام دهد، آیا باید قاچاقی صورت بگیرد؟ برای این موضوع و جلوگیری از بروز تخلف باید راهی اندیشیده شود.

وی گفت: در مجلس دهم نیز مشکلات مشابهی برای رانندگان پیش آمد که بخشی از آن با ارز یارانه‌ای برای لاستیک حل شد. اکنون لازم است دولت و نهادهای مرتبط مانند سازمان راهداری تدبیری جامع بیندیشند.

 سعیدی در پیابان خواستار تشکیل یک کمیته مشترک با حضور وزرای مربوطه برای رسیدگی به مشکلات رانندگان کامیون، از جمله مسائل سختی کار، بیمه، مالیات، سوخت، بازنشستگی و نظام پرداخت دستمزد و برخورد با دلالان شد

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز