خبرگزاری کار ایران

عزیزی در گفت‌وگو با ایلنا:

وزارت خارجه و سازمان حج سریع‌تر موضوع لغو صدور ویزای عربستان را پیگیری کنند/ زائر ما نظرات شخصی خود را مطرح کرده نه دیدگاه‌های جمهوری اسلامی

وزارت خارجه و سازمان حج سریع‌تر موضوع لغو صدور ویزای عربستان را پیگیری کنند/ زائر ما نظرات شخصی خود را مطرح کرده نه دیدگاه‌های جمهوری اسلامی

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: سیاست‌ها و راهبردهای دو کشور ایران و عربستان آنقدر می‌تواند عمیق و توسعه‌یافته باشد که مسائل سطحی و مسائلی که نظرات شخصی افراد است به آن آسیب وارد نکند، زائر ما نظرات شخصی خود را مطرح کرده و این به معنای این نیست که جمهوری اسلامی ایران چنین دیدگاهی دارد.

ابراهیم عزیزی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره این‌که پس از اظهارات روحانی ایرانی معروف در مکه و بازداشت او ظاهرا صدور ویزا برای شهروندان ایرانی از سوی کشور عربستان لغو شده و نگرانی‌هایی را برای حجاج ایرانی به وجود آورده است، گفت: موضوع باید توسط وزارت امورخارجه پیگیری شود و این سوء تفاهمی است که به وجود آمده است. حال زائر ما نظرات شخصی خود را مطرح کرده و یک برداشت از فضای داخلی عربستان داشته و این به معنای این نیست که جمهوری اسلامی ایران چنین دیدگاهی دارد و این نظرات ایران اسلامی نیست.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در بسیاری از کشورها اتفاقات این‌گونه رخ می‌دهد و درباره یک کشور افرادی از یک کشور دیگر نظراتی را ارائه می‌دهند. ایشان هم نظرات شخصی که داشته را ارائه کرده و من فکر می‌کنم نباید این موضوع به‌ صورت بدبینانه‌ای از سوی دولتمردان عربستان مورد بررسی قرار گیرد.

وی تاکید کرد: سیاست‌ها و راهبردهای دو کشور ایران و عربستان آنقدر می‌تواند عمیق و توسعه‌یافته باشد که مسائل سطحی و مسائلی که نظرات شخصی افراد است، به آن آسیب وارد نکند.

عزیزی با اشاره به این که وزارت امور خارجه باید به سرعت فعال شود و این موضوع را پیگیری کند، اظهار داشت: وزارت خارجه باید پیگیری داشته باشد تا این سوءبرداشت را برطرف کند تا هم زمینه آزادی زائر ایرانی فراهم شود و هم روابط دو کشور تحکیم یابد؛ زیرا این موضوع برای ایران و عربستان بسیار حیاتی است و باید اقدامات لازم انجام شود.

وی درخصوص این‌که در موسم حج قرار داریم و لغو صدور ویزا نگرانی‌هایی برای حجاج ایرانی به وجود آورده است، گفت: وزارت خارجه باید از طریق گفت‌وگوهای دوجانبه و همچنین از طریق سفارت ما در عربستان موضوع را به سرعت پیگیری کند. سوءبرداشتی که صورت گرفته و تعمیم دادن صحبت‌های زائر ما به کلیت جمهوری اسلامی ایران برداشت درستی نیست.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی خاطرنشان کرد: معتقدیم که ایران و عربستان در حال برداشتن گام‌های منطقی و هوشمندانه‌ای در احیای روابط دوجانبه هستند و از این جهت نباید این نوع موضوعات در مسیر رو به پیشرفت تأثیر بگذارد.

وی ادامه داد: وزارت امور خارجه باید با مسئولین وزارت امور خارجه عربستان دیدار داشته باشد و مواضع جمهوری اسلامی ایران را تشریح کند. سازمان حج و زیارت هم باید فعال شود و نماینده مقام معظم رهبری در بعثه که در این زمینه نظرات درستی را ارائه کردند؛ باید فعال شود و مجلس هم چنانچه ضرورتی برای ورود به این موضوع را احساس کند، حتماً ورود و پیگیری خواهد کرد تا این موضوع به روابط دو کشور آسیبی نرساند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز