خبرگزاری کار ایران

معاون پیشگیری دادگستری لرستان:

۱۵ هزار هکتار از اراضی تحت پوشش کشت گیاهان ممنوعه در استان امحا شد

۱۵ هزار هکتار از اراضی تحت پوشش کشت گیاهان ممنوعه در استان امحا شد

معاون پیشگیری دادگستری لرستان از امحا ۱۵ هزار هکتار از اراضی تحت پوشش کشت گیاهان ممنوعه در سطح استان خبر داد.

به گزارش ایلنا، بیژن دارایی روز شنبه سوم خرداد ماه در جلسه شورای پیشگیری از موادمخدر در محل دادگستری لرستان با بیان اینکه در تمام بخش‌های حوزه موادمخدر همچون کشت گیاهان ممنوعه از حیث فرهنگی و پیشگیری از سوداگران مرگ عقب افتاده‌ایم، گفت: امروز مسئله کشت گباهان ممنوعه از نگرانی‌های جدی بسیاری از استان‌ها از جمله لرستان محسوب می‌شود. 

وی افزود: آسیب و تخریب محیط‌زیست، منافع کوتاه مدت و آسیب بلندمدت موادمخدر و اعتیاد از مهمترین آثار سوء کشت گیاهان ممنوعه است. 

معاون پیشگیری دادگستری لرستان اظهار کرد: در ذیل ستاد مبارزه با موادمخدر، ۱۵ کمیته ملی داریم، در استان‌ها تبدیل به ۱۱ کمیته شده که کمیته فرهنگی و پیشگیری و کمیته مجازی از مهمترین این کمیته‌های ۱۱گانه هستند. 

دارایی خاطرنشان کرد: تکالیفی برای اعضا این کمیته‌ها پیش‌بینی شده که هر ۲ ماه یکبار باید گزارش کمیته‌ها ارائه شود. 

وی با بیان اینکه خرید و فروش ادوات کشت و برداشت گیاهان ممنوعه، آگهی برای جذب نیروی کار از جمله نگرانی‌ها در فضای مجازی است، گفت: به‌نحوی‌که عموم به این باور رسیده‌اند که کشت گیاهان ممنوعه آزاد شده و ممانعتی برای تولید آن نیست. 

معاون پیشگیری دادگستری لرستان ادامه داد: متاسفانه مواد مخدر در بین دانش‌آموزان فراگیر شده و نگرانی ایجاد کرده است، همچنین بکارگیری دانش‌آموزان در مزارع کشت ممنوعه به معظلی تبدیل شده و انتظار می‌رود آگاهی‌بخشی در خصوص عواقب و پیامدهای کشت و مصرف موادمخدر در سطح مدارس و دانشگاه‌ها انجام شود. 

دارایی با اشاره به نقش مشکلات اقتصادی در ورود افراد به عرصه کشت گیاهان ممنوعه، گفت: گره زدن همه مسائل و مصائب به مشکلات اقتصادی درست نیست و گاها ضعف فرهنگی بیشتر از ضعف اقتصادی است. 

وی با تاکید بر اینکه برخورد قضائی با سوداگران مرگ در دستگاه قضائی لرستان به طور جدی انجام و در حال انجام است، گفت: سال گذشته ۷ هزار و ۴۸۲ فقره پرونده در این حوزه در دادگستری لرستان تشکیل شد که نسبت به سال ۱۴۰۲ کاهش ۶ درصدی داشته است. 

دارایی بیان داشت: در سال گذشته ۱۵ هزار هکتار از اراضی تحت پوشش کشت گیاهان ممنوعه امحا شد، ضمن اینکه ۱۳ پهباد به صورت مستمر عملیات امحا را انجام می‌دهند. 

اردشیر صفاپور دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر لرستان نیز در ادامه اظهار کرد: شورا دارای ۲ بخش سخت‌افزاری همچون حضور دستگاه‌های کاشف مانند نیروی انتظامی، اطلاعات، سپاه و قوه قضائیه و بخش نرم‌افزاری شامل تشکیل کمیته‌های فرهنگی و پیشگیری است. 

وی بر ایجاد و توسعه برنامه‌های فرهنگی برای ارتقای آموزش عمومی مردم تاکید و تصریح کرد: در همین راستا بیش از ۲۱۰۰ واحد آموزشی در کانون باریگران زندگی با محوریت آموزش و پرورش شکل گرفته است. همچنین راه‌اندازی و تجهیز خانه‌های ورزش روستایی، ترویج سبک زندگی سالم ضرورت دارد. 

صفاپور بیان داشت: پیشگیری و مبارزه با موادمخدر نیازمند صرف زمان است و باید با حضور فعال در فضای حقیقی و مجازی با عوامل تبلیغ و فروش موادمخدر مبارزه کرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز