استاندار لرستان:
سرمایه گذاری بخش خصوصی در لرستان را تضمین می کنم

استاندار لرستان با تاکید بر اینکه سرمایه گذاری بخش خصوصی در لرستان را تضمین می کنم گفت: برای جهش در توسعه استان که بخش عمده آن در حوزه گردشگری است در قالب برنامه راهبردی استان اقدام کرده ایم.
به گزارش ایلنا، سید سعید شاهرخی روز دوشنبه بیست و سوم تیر ماه در نشست رسانهای ثبت جهانی محوطههای پیش از تاریخ دره خرمآباد با حضور «علی دارابی» قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور در خصوص برنامههای استان برای توسعه زیرساختها باتوجه به رویداد ثبت جهانی دره خرم آباد اشاره کرد و اظهار داشت: استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در این برنامه دیده شده است، در این برنامه سهم دولت ۱۰ همت است ولی هدفگذاری ما ۵۰ همت است و دستگاهها باید ۴۰ همت سرمایهگذاری بخش خصوصی جذب کنند.
وی ادامه داد: ما فرش قرمز برای حضور سرمایه گذار در بخشهای مختلف استان پهن میکنیم و البته سرمایهگذاریهای زیادی هم در حال انجام است.
استاندار لرستان تصریح کرد: با فرصت بینظیر ثبت جهانی، قطعا به سرمایهگذاری بیشتری نیاز است ولی لرستان بهشت سرمایهگذاری است، به عنوان نماینده عالی دولت در لرستان این فرش قرمز و حمایت از سرمایه گذاران را تضمین میکنم.
شاهرخی افزود: در همین راستا عوارض را رایگان کردیم و اقداماتی نظیر گسترش بوم گردیهای با همکاری میراث فرهنگی استان در حال انجام است.
وی با اشاره به وضعیت زیرساختهای ریلی نیز گفت: راه آهن جنوب به شمال در حوزه لرستان در حال فعالیت است، در محور خرم آباد به دورود و دورود به بروجرد نیز قرارگاه خاتم به عنوان پیمانکار در ۳۰ قطعه در حال کار است که رقم زیادی میخواهد ولی یک ابرپروژه ملی است که ما نیز ویژه به آن نگاه میکنیم زیرا شمال کشور را به جنوب کشور وصل میکند.
استاندار اضافه کرد: تغییرات عمدهای نیز در طرح تفصیلی و جامع شهر داریم تا قد و قواره شهر در حد شهر جهانی باشد.
استاندار لرستان تصریح کرد: در حوزه معاونت سیاسی اجتماعی و میراث فرهنگی نیز در حال تدوین سندی برای توسعه گردشگری هستیم و رویدادهای قابل توجهی در این بخش داریم که در طول برنامه پنجم ادامه مییابد و اجرا میشود.
شاهرخی گفت: آموزش شهروندی، برگزاری همایش بین المللی و هفته فرهنگی با همین رویکرد در تهران، در دستور کار قرار داد.
وی ادامه داد: تهران جامعه هدف ما برای جذب گردشگر است ما میتوانیم مقصد گردشگری برای شهرهای بزرگ ایران باشیم و همه وطنانمان از موهبتهای طبیعب و تاریخی خرم آباد و لرستان بهرهمند شوند.
وی گفت: ما به دنبال ثبت جهانی دره شیرز هستیم، ما بیشترین آمار ثبت آثار را هم در کشور داریم.
شاهرخی افزود: مردم لرستان به جد مهمان نواز هستند، ما حتی مهمان را از خودمان بیشتر دوست داریم و این روحیه مردم لر است.
استاندار لرستان خاطرنشان کرد: به علت پیشینه و ویژگیهای منحصر به فرد این دره بخصوص قدمت ۶۳ هزارساله آن بعنوان یکی از نخستین زیستگاههای بشر هوشمند، این ثبت بسیار حائز اهمیت است.
وی ادامه داد: این موضوع زمینه ساز توسعه همه جانبه فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و … در لرستان و به تبع در کشور خواهد شد.
استاندار لرستان بابیان اینکه لرستان بیش از ۵ هزار اثر تاریخی و طبیعی واجد ارزش دارد، گفت: از این تعداد ۲۶۰۰ اثر ثبت ملی شده و این آثار در همه مناطق لرستان پراکنده هستند و ۱۴ اثر فاخر آن نیز در طول دره خرم آباد پراکنده هستند.
وی افزود: ثبت جهانی مکانهای پیش از تاریخ دره خرم بعنوان ۲۹ امین اثر ایران توسط یونسکو ثبت جهانی شد و این امر، وظیفه ما را سخت میکند و البته فرصتهای خوبی هم برای ارتقا جایگاه فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی لرستان فراهم میکند.
شاهرخی ادامه داد: حضور اصحاب رسانه به صورت تاثیرگذار در این فرایند، ملموس بوده و از همکاران رسانهای لرستان هم برای همراهی این پروسه قدردانی میکنیم.