هانی زاده در گفتوگو با ایلنا:
محاصره هوایی اسرائیل توسط یمن به چالش چندضلعی برای تلآویو تبدیل شد/فاصله گرفتن آمریکا از اسرائیل در حمله به یمن

کارشناس مسائل منطقه گفت: لابی صهیونیستی فشار میآورد که رئیسجمهوری آمریکا به اسرائیل کمک کند و حملات خودش را گسترش بدهد اما ظاهراً نتیجهگیری ژنرالهای آمریکایی مانع این کار شد.
حسن هانیزاده، کارشناس مسائل منطقه با اشاره به محاصره هوایی اسرائیل توسط انصارالله یمن در گفتوگو با ایلنا اظهار کرد: راهبرد نیروهای انصارالله و ارتش یمن، با توجه به ۱۹ ماه محاصره غزه، جنگ غزه و عملیات طوفان الاقصی، کاملاً یک راهبرد نظامی موفقیتآمیز بوده است. انصارالله و ارتش یمن با تمام امکانات در کنار مردم فلسطین قرار گرفتند و توانستند تا حدودی معادله میدانی را به نفع مردم فلسطین تغییر دهند؛ به گونهای که آنها با اقدامات تاکتیکی خود، آسیبهای جدی به پیکره ارتش رژیم صهیونیستی و حتی آمریکا وارد کردند. در طول این ۱۹ ماه، انصارالله با دقت تمام، بخش مهمی از تأسیسات نظامی رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد. همچنین، فرودگاه بینالمللی بن گوریون، که ارتباط هوایی رژیم صهیونیستی با خارج را برقرار میکرد، به دلیل حملات موشکی تقریباً به حالت نیمهتعطیل درآمد.
وی ادامه داد: اکنون۲۰ شرکت هواپیمایی مهم جهان، پروازهای خود به سمت فرودگاه بن گوریون را متوقف کردهاند و پروازها از اراضی اشغالی به خارج تقریباً به صفر رسیده است. این یک آسیب جدی بر صنعت گردشگری و هوایی رژیم صهیونیستی وارد کرده و برای اسرائیل یک آسیب جدی تلقی میشود. در طول دو ماه اخیر، اسرائیل، انگلیس و آمریکا عملیاتهای متعدد بمباران هوایی علیه تأسیسات حیاتی یمن انجام دادهاند، اما همچنان انصارالله و ارتش یمن ابتکار عمل میدانی را در دریا و در زمین در اختیار دارد. تسلط انصارالله بر تنگه بابالمندب و دریای سرخ موجب شده که دونالد ترامپ به این نتیجه برسد که تقابل با انصارالله مشکل اسرائیل و آمریکا را حل نمیکند. حضور ناوهای هواپیمابر گوناگون در دریای سرخ روزانه ۲۰۰ میلیون دلار برای پنتاگون هزینه دارد؛ لذا با توجه به نگاه تاجرمنشانه دونالد ترامپ نسبت به مسائل جهانی، دستور خروج برخی از ناوهای هواپیمابر آمریکا را صادر کرد و با انصارالله به یک توافق آتشبس رسید که خشم اسرائیل را برانگیخت.
این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: اکنون با توجه به اینکه محاصره هوایی رژیم صهیونیستی توسط انصارالله به نتیجه رسیده و رژیم صهیونیستی تن به مذاکره با حماس داده، در واقع فصل جدیدی و تاکتیک جدیدتری توسط انصارالله به کار گرفته شده و آن حمله به تأسیسات بندری و حیاتی رژیم صهیونیستی مثل ایلات و حیفا است. در حال حاضر، حیفا مهمترین بندر تجاری و یکی از راهبردیترین بنادر رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی تلقی میشود. بیشتر تأسیسات آب شیرینکن رژیم صهیونیستی، که تقریباً بیش از ۵۰ درصد از جمعیت صهیونیستها را در بر میگیرد و آب شرب بیش از نیمی از جمعیت صهیونیستها از بندر حیفا تأمین میشود. اخیراً هم انصارالله با توجه به اهمیت بندر حیفا اعلام کردهاند که در آینده این بندر را هدف قرار خواهند داد که اگر این اتفاق رخ دهد، یک آسیب جدی به لحاظ امنیتی، اجتماعی و نظامی برای رژیم صهیونیستی خواهد داشت و در واقع موجب خواهد شد که رژیم صهیونیستی نتواند هم ارتباط دریایی با خاک داشته باشد و هم به دلیل تهدیدهای حمله مجدد به فرودگاه بن گوریون، ارتباط هوایی خود را از دست بدهد. اینها موجب شده که رژیم صهیونیستی دچار تردید برای توافق با حماس بشود و به همین دلیل به نظر میرسد که حمله به بندر حیفا میتواند معادله را به کلی در اراضی اشغالی تغییر دهد.
وی افزود: با توجه به اینکه اساساً مشکل انصارالله با اسرائیل است و در واقع اینها زمانی که آمریکا درخواست آتشبس با انصارالله را مطرح کردند، رهبران انصارالله اعلام کردند که تنها به اسرائیل حمله خواهند کرد و اگر بخواهند که اسرائیل در امان بماند و انصارالله موشک به سمت اراضی اشغالی پرتاب نکنند، باید جنگ علیه غزه متوقف شود و این یکی از پیشرفتهای کاملاً منطقی انصارالله برای پایان دادن به مشکلات و کشتاری است که در غزه وجود دارد. لذا تا زمانی که وضعیت غزه همچنان ادامه دارد و رژیم صهیونیستی به کشتار مردم غزه ادامه میدهد، انصارالله همچنان با استفاده از موشکها و تجاربی که دارند و حالا دست بالایی در تولید انواع موشکهای هایپرسونیک دارند، به نظر میرسد که باید رژیم صهیونیستی حملات خود را علیه غزه متوقف بکند تا انصارالله هم در حقیقت از پرتاب موشک به اراضی اشغالی خودداری بکند. بنابراین آنچه که در غزه میگذرد، ارتباط مستقیم با فعالیت انصارالله علیه رژیم صهیونیستی دارد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: آمریکاییها هم به بنیامین نتانیاهو فشار آوردهاند که در واقع پای میز مذاکره در دوحه بنشیند و یک سازوکار جدیدی را تعریف بکند. اخیراً هم پیشنهاد شده که یک توقف آتشبس دو ماهه در حوزه اشغالی برقرار بشود، تبادل اسرا هم صورت بگیرد با گروگانها و کاروانهای کمکرسانی هم به اهالی غزه ارسال بشوند. اینها مجموعه درخواستهای حماس است که ظاهراً در حال پیشرفت مذاکرات در دوحه است و این تأثیر حملات موشکی انصارالله بر رژیم صهیونیستی است. لابی صهیونیستی فشار میآورد که ترامپ به اسرائیل کمک بکند و حملات خودش را گسترش بدهد؛ اما ظاهراً نتیجهگیری که ژنرالهای آمریکایی داشتند این است که با توجه به طبیعت جغرافیایی یمن و پراکندگی حضور انصارالله و اینکه نیروهای متمرکزی نیستند، هرگونه عملیات هوایی علیه یمن نتیجهای به همراه نخواهد داشت و بیشتر تأثیر منفی بر ارتش آمریکا خواهد داشت. به نظر میرسد که بهرغم فشارهای شدید لابی صهیونیستی و اسرائیل علیه آمریکا، دونالد ترامپ خیلی نمیخواهد برای اسرائیل هزینه کند و به همین دلیل به نظر نمیرسد که حداقل در این شرایط اقدامی جدی صورت بگیرد، ولی هرگونه احتمالی وجود دارد؛ چون به هر حال برخی از ژنرالهای پنتاگون هم چسبندگی بالایی به لابی صهیونیستی دارند و ممکن است رأی دونالد ترامپ را تغییر بدهند.