خبرگزاری کار ایران

تاکید بر آسیب شناسی آراء قضایی در حوزه کودک

تاکید بر آسیب شناسی آراء قضایی در حوزه کودک

سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به جشنواره آراء برتر قضایی در حوزه کودک و نوجوان گفت: این جشنواره می‌تواند فرصتی برای شناسایی کمبودهایی که در حوزه حمایت از کودکان و نوجوانان چه در بحث قوانین و مقررات چه در بخش‌های حمایتی چه بحث‌های نظارتی چه بحث‌های آموزشی باشد و با شناسایی و تقدیر از کسانی که در این حوزه زحمت میکشند بتوانیم فرصت بازنگری و بازسازی و اصلاح رفتارهایی را که در این حوزه داریم دنبال کنیم.

به گزارش خبرنگار ایلنا اصغر جهانگیر سخنگوی قوه قضائیه در چهارمین جشنواره اراء برتر قضایی در حوزه اطفال و نوجوانان گفت: هدف برگزاری چنین جشنواره هایی در ابعاد مختلف مورد توجه قرار بگیرد و از منظرهای مهم در حقیقت آسیب شناسی کنیم.

وی ادامه داد: مهمترین موضوع آسیب شناسی رفتارهای خودمان نه رفتارهای کودکان.چون کودکان بذرهایی هستند که در محیط‌هایی که ما برایشان فراهم می کنیم به نهال‌های استوار و ستون‌های استوار جامعه تبدیل می شوند.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: لذا این جشنواره می‌تواند فرصتی برای شناسایی کمبودهایی که در حوزه حمایت از کودکان و نوجوانان چه در بحث قوانین و مقررات چه در بخش‌های حمایتی چه بحث‌های نظارتی چه بحث‌های آموزشی باشد و با شناسایی و تقدیر از کسانی که در این حوزه زحمت میکشند بتوانیم فرصت بازنگری و بازسازی و اصلاح رفتارهایی را که در این حوزه داریم دنبال کنیم.

جهانگیر گفت: آرایی که به این جشنواره ارسال شد در ۱۳ بخش و قسمت مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت و موضوعاتی که پیرامون کودک و نوجوان بود با دقت آسیب شناسی شد. اگرچه تقریبا میتوانیم بگوییم که همه آرایی که واصل شد به حوزه جشنواره برای ارزیابی در مجموع قابل قبول بود از نظر شکلی اما از نظر کیفی ما ایراداتی را در این اراءدیدیم که انشالله آسیب شناسی در این زمینه انجام خواهد شد.

وی تصریح کرد: عمدتا آن چیزی که ما در این آرای دیدیم استفاده کمتر از نهادهای ارفاقی مانند ارای تعویق مراقبتی و تعلیق بود‌ البته بیشتر تعلیق استفاده شده بود از تعویق های مراقبتی کمتر استفاده شده بود. باتوجه به اینکه کودکان و نوجوانان در مرحله رشد هستند اگر ما به هر میزان آرا را پیرامون اینها کاهش بدهیم و اجازه بدهیم که اینها در فضایی که متناسب با روح انها ست تربیت شوند و آموزش ببینند و حمایت شوند شاید فرصت های بیشتری را در اختیار کودک  گذاشته باشیم تا اینکه به سرعت برای آنها آرا صادر شود آن هم عمدتاً بر اساس اقاری و صحبت‌هایی که از خودشان دریافت کردیم، ممکن است در خیلی از جاها نتوانیم  که حق مطلب را ادا کنیم.

وی ادامه داد: یکی دیگر از مواردی که در ارزیابی ها به آن رسیدیم درباره پرونده شخصیت بود که خیلی دقیق نبود یعنی به ابعاد مختلف کودک توجه نشده بود عمدتاً بر اساس اظهارات خود فرد این پرونده تشکیل شده بود در حالی که در پرونده شخصیت لازم است که از ابعاد مختلف مورد توجه قرار بگیرد که نگاهی که به کودک می شود یک نگاه خاص و یک جهتی نباشد بلکه توجه به ابعاد مختلف روانشناسی جامعه شناسی جامعه شناسی و علوم تربیتی پیرامون کودکان و نوجوانان می تواند بسیار بحث مهمی باشد که کمتر  در آرا مورد توجه قرار گرفته است.

وی ادامه داد: در بعضی از جاها که ارای تعلیق مراقبتی داده بودند دستورات دستورات متعارف نبود مثلا دیده شد که به کودکان گفته شده بود رونویسی از کتاب های با مضامین شرعی یا شرکت در نماز و غیره داشته باشند این‌ها ممکن است که نتواند ابعاد لازم تربیتی را برای کودک ایجاد کند.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: اگر ما رفتار هایمان بر اساس رفتارهای شکل گرفته بزرگسال باشد ممکن است که  نتیجه دقیقی نباشد نکته دیگری در این آرا این است عدم توجه تعیین کیفر یعنی برای افرادی است که از کودکان سواستفاده کرده اند مثلاً در حوزه کودکان در حوزه جرایم مواد مخدر که از کودک سوء استفاده شده بود باید برای این دسته از افراد ما کیفر تعیین کنیم که معمولا در آرا کمتر به آن توجه شده و برای انها به اصطلاح ما مجازاتی را در نظر نگرفتیم تعیین کیفر نکردیم و اصلا برایشان برنامه‌ای ندیدیم و این میتواند در حالی که کنوانسیون های بین المللی به این مسئله به شدت تاکید دارند برای کسانی که از کودکان سوء استفاده می‌کنند و کودکان را در معرض سوء استفاده قرار میدهند کیفر لازم تعیین شود  که این موضوع به نظرم جایش در این ارا خالی بود.

وی ادامه داد:  در گردش کارهایی که در مورد پرونده ها نوشته می شود تفسیری که ما از قوانین در مورد کودک داریم باید تفسیر متناسب با شرایط سنی کودک و محیطی که در ان پرورش یافته باشد معمولا دیده شد که در بسیاری از  آرایی که حداقل ما رد کردیم یک نوع روش های تکراری و کپی برداری از نوشته های دیگران بود که بعضاً با اشارات به مضامین شرعی آیات و روایات می‌خواستیم برای بچه یک چارچوب را طراحی بکنیم که این شاید با نگاهی که از تفسیر کودک و قوانین مقررات آن دارد چندان سازگار نیست.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز