رییس سازمان برنامه و بودجه :
تشدید جریان خروج سرمایه از کشور/ بانک مرکزی باید از همه داراییهای ارزی کشور آگاه باشد

رییس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: جریان خروج سرمایه از داخل به خارج به شدت رو به فزونی است و صادرکننده ارز حاصل از صادرات را بازنمیگرداند و برای این کار به انواع راهکارها اقدام میکند. منافذ خروجی باید شناسایی شود و جلوی آن گرفته شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سید حمید پورمحمدی، رییس سازمان برنامه و بودجه کشور در سی و دومین همایش سالانه سیاست های پولی و ارزی گفت: جایگاه بانک مرکزی باید روز به روز رفیع تر و نقش آن مقتدرتر باشد و اگر اختلاف نظری بین سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی پیش آید مصلحت بر این است که همه طرفدار بانک مرکزی باشند، چون اختلال در عملکرد بانک مرکزی معیشت کشور را دچار مشکل می کند.
وی افزود: اگر بانک مرکزی قرار است مقتدر باشد باید نسبت به همه دارایی های ارزی کشور آگاهی داشته باشد و هیچ ارزی در داخل و خارج کشور نباید وجود داشته باشد که در حیطه آگاهی بانک مرکزی باشد.
پورمحمدی ادامه داد: با این حال چون مدیریت تا در بخش های مختلف سریع تغییر می کند و جریان اطلاعات به سرعت منتقل نمی شود گاه توقیف دارایی ها در خارج کشور از دید بانک مرکزی خارج می شود پژوهشکده باید بر این کار کند همچنین مدیریت کلان منابع ارزی کشور باید در اختیار بانک مرکزی باشد.
رییس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: جریان خروج سرمایه از داخل به خارج به شدت رو به فزونی است و صادرکننده ارز حاصل از صادرات را بازنمیگرداند و برای این کار به انواع راهکارها اقدام میکند. منافذ خروجی باید شناسایی شود و جلوی آن گرفته شود.
وی اظهار کرد: آخرین کسی که نهایتا در کسری یا مازاد ارزی کشور مورد تشویق یا مذمت قرار می گیرد بانک مرکزی است اما اگر کاری کنیم که درآمد ارزی نهادهای دولتی دیگر و بخش خصوصی بالا رود درآمد ارزی کشور افزایش پیدا می کند.
پورمحمدی گفت: تمام دنیا به دنبال افزایش درآمد ارزی یا کاهش هزینه هایش است. در ایران ۱۸ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۲ به کالاهای اساسی ارز اختصاص داده شد این رقم در سال گذشته ۱۴ میلیارد دلار و امسال ۱۲ میلیارد دلار است.
وی تصریح کرد: کشور ما دچار نوسانات ارزی است که دولت و صاحبان کسب و کار را دچار مشکل می کند و باید سازوکاری برای ثبات در این بخش اتخاذ شود.
پورمحمدی خاطرنشان کرد: در هیچ جلسه ای نیست که گفته نشود تکالیف قرض الحسنه کمر نظام بانکی را شکانده است، تسهیلاتی که به سمت وام ازدواج و از این قبیل وام ها یا به سمت مسکن روستایی می رود در حالی که باید برای تامین این موارد باید از روش های جدیدتر استفاده شود.