رئیس سازمان برنامه و بودجه استان:
نهایی شدن سند توسعه سیستان و بلوچستان با ۹ برنامه کلیدی

رئیس سازمان برنامه و بودجه سیستان و بلوچستان گفت: برنامه توسعه استان بر اساس اسناد بالادستی و مطالعات جامع گذشته با مشارکت نخبگان و مدیران ملی تدوین شده و دیگر نیازی به انجام مطالعات جدید نداریم.
به گزارش ایلنا، مهرداد عرب اول روز یکشنبه در نشست خبری استاندار سیستان و بلوچستان با اصحاب رسانه، با اشاره به آغاز فعالیت استاندار جدید از آبانماه ۱۴۰۰، بیان کرد: خوشبختانه با توجه به تسلط استاندار بر شرایط استان، از همان ابتدا، برنامهریزیها بدون اتلاف وقت آغاز شد و مسیر توسعه بر مبنای سند آمایش استان و با رویکردی کاملاً اجرایی و عملیاتی پیش رفت.
وی یکی از نخستین اقدامات مهم در دوره جدید مدیریتی را تشکیل "ستاد توسعه سیستان و بلوچستان" در هیات دولت دانست و اظهار کرد: این پیشنهاد هوشمندانه توسط استاندار ارائه و مورد تأیید رئیس جمهور قرار گرفت، پس از آن، نخستین جلسه تخصصی با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه و مدیران ارشد کشوری برگزار و بر عدم نیاز به مطالعه جدید تأکید شد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه سیستان و بلوچستان تصریح کرد: در این استان یکی از جامعترین و دقیقترین مجموعههای مطالعات توسعهای در کشور وجود دارد. هدف ما اجرای این مطالعات با مدلی کارآمد، بومی و مشارکتی است.
وی همچنین از برگزاری جلسات متعدد با نخبگان، دانشگاهیان، فعالان اجتماعی و کارشناسان توسعه در سطح ملی و استانی خبر داد و گفت: در فرآیند تدوین سند توسعه، نگاه ما تنها از بالا به پایین نبوده بلکه تأکید شده که توسعه باید با حضور واقعی مردم و نخبگان رقم بخورد.
عرب افزود: در جلسه شورای برنامهریزی سیستان و بلوچستان مدل پیشنهادی توسعه استان ارائه شد؛ علاوه بر پروژههای اجرایی، بیش از ۱۲ راهکار کلیدی بدون نیاز به منابع مالی، تنها با اصلاحات مدیریتی و قانونی قابل تحقق هستند. مواردی نظیر ایجاد بندر خشک در ایرانشهر و دهکده لجستیک از جمله این پیشنهادهاست.
وی خاطرنشان کرد: در سند توسعه سیستان و بلوچستان، ۹ برنامه کلیدی در حوزههای لجستیک، اقتصاد دریا، منابع آب، آموزش، نیروی انسانی، ریزگردها و مبادلات مرزی تدوین شده، این سند نهتنها جامع و مبتنی بر واقعیات است، بلکه میتواند تا سالها بهعنوان مرجع توسعهای استان مورد استفاده قرار گیرد.
شورای اداری محور هماهنگی و وحدت رویه برای پاسخگویی بهتر به مردم است
معاون پشتیبانی و توسعه منابع انسانی استاندار سیستان و بلوچستان نیز در این نشست، بر نقش مهم شورای اداری در پیشبرد اهداف توسعهای استان تأکید کرد.
عباسعلی ارجمندی با اشاره به آخرین جلسه شورای معاونان، افزود: نگاهی که در این جلسه مطرح شد، بهرهگیری از سند راهبردی توسعه سیستان و بلوچستان در چارچوب فرمایشات رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۸۱ بود.
وی بیان کرد: این سند ۱۱ محور کلان دارد که یکی از مهمترین آنها توجه به نیروی انسانی است؛ باید همه ما در این مسیر مشارکت فعال داشته باشیم.
معاون پشتیبانی و توسعه منابع انسانی استاندار سیستان و بلوچستان، ادامه داد: با تفویض اختیار از سوی استاندار، مأموریت یافتهایم تا هماهنگی میان برنامهها و فعالیتهای دستگاههای اجرایی را در شورای اداری به طور ویژه دنبال کنیم.
وی اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که به طور جدی در دستور کار قرار گرفته، ایجاد وحدت رویه در عملکرد دستگاههای اجرایی برای پاسخگویی مؤثرتر به مردم است؛ موضوعی که شخص استاندار نیز آن را به عنوان یک اصل مطرح کردهاند.
ارجمندی همچنین با اشاره به نقش فرمانداران، نمایندگان مردم و ائمه جمعه در طرح مسائل و مشکلات محلی، تأکید کرد: این موضوعات در شورای اداری مطرح و به طور جدی پیگیری خواهند شد.
وی به مسائل مربوط به سازمانهای مردمنهاد و مشکلات آنها اشاره کرد و گفت: هرگاه مسالهای از سوی سازمانهای غیر دولتی یا مردم مطرح شود، آن موضوع در شورای اداری مطرح و با جدیت پیگیری خواهد شد.