خبرگزاری کار ایران

وزیر جهاد کشاورزی:

روزانه ۱۰ هزار تن کود به بازار داخلی تولید و عرضه می‌شود

روزانه ۱۰ هزار تن کود به بازار داخلی تولید و عرضه می‌شود
کد خبر : ۱۶۳۵۴۹۷

وزیر جهاد کشاورزی گفت: با حل مسأله ناترازی گاز در زمستان ۱۴۰۳ روزانه ۱۰ هزار تن کود به بازار داخلی تولید و عرضه می‌شود.

به گزارش ایلنا، غلامرضا نوری در نشست با فعالان اقتصادی بخش کشاورزی استان اردبیل اظهار کرد: صنعت کشاورزی در استان اردبیل با توجه به منابع و زیرساختی و انسانی، ظرفیت توسعه و پیشرفت و تبدیل به قطب کشاورزی کشور را دارد.

وی گفت: بر اساس مقررات بین‌المللی که «هر کشوری هراندازه که بتواند از رودخانه مرزی برداشت کند به همان میزان حق خواهد داشت» حقآبه ارس را پیگیری می‌کنیم و برای مصارف آب این رودخانه قواعدی تعریف کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی درباره ارز ترجیحی بخش کشاورزی بیان کرد: برخی اقتصاددانان انتقاداتی  نسبت به تخصیص ارز ترجیحی به کالاهای کشاورزی دارند که به تولیدکننده داخلی آسیب وارد می‌کند اما باید توجه داشت شرایط اقتصادی کشور و تکانه هایی که در بخش اقتصادی وجود دارد ایجاب می‌کند که این تخصیص ارز وجود داشته باشد. 

نوری ادامه داد: تمام تلاش دولت بر رفع محدودیت و تحریم‌ها برطرف و محدودیت‌های داخلی از جمله عدم امکان عرضه کالاها با قیمت‌های متغیر و متفاوت برداشته شود و کاهش یابد تا در آینده‌ای نه چندان دور شاهد حذف این ارز باشیم.

وی درباره توزیع کود شیمیایی خاطرنشان کرد: امسال نسبت به مدت مشابه ۵۵ درصد تولید کود در کشور افزایش پیدا کرده است البته ناترازی گاز در زمستان ١۴٠٣ مدتی تولید را متوقف کرده بود، اما اکنون این مساله حل شده و روزانه ۱۰ هزار تن کود به بازار داخلی تولید و عرضه می‌شود.

وی تصریح کرد: مشکل قطعی برق چاه های کشاورزی در جلسه اخیر دولت مطرح شد و قرار شد که با وزارت نیرو جلسه‌ای در این زمینه داشته باشیم زیرا نوع فعالیت بخش کشاورزی متفاوت است و ممکن است قطع برق آسیب‌های جدی و بلندمدت به برخی بخش‌ها وارد شود.

نوری با بیان اینکه دولت عزم جدی برای رفع ناترازی‌ انرژی دارد گفت: تسهیل در واگذاری زمین و واردات پنل برای راه اندازی مزارع تولید انرژی خورشیدی در حال انجام است، مکلف هستیم اگر فردی درخواست کرد ظرف یک ماه زمین را برای نیروگاه خورشیدی واگذار کنیم.

وی همچنین در رابطه با راه‌اندازی پایانه مشترک با روسیه اظهار داشت: بیش از ۷۰-۸۰ درصد صادرات از مسیر جمهوری آذربایجان می‌گذرد اما به روسیه صادر می‌شود، برای ایجاد پایانه مرزی بالاتر از مرز جمهوری آذربایجان با شرکت‌ها و بانک‌های روسی وارد مذاکره شدیم و قرار شد سرمایه‌گذاری مشترک انجام دهیم. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز