ایلنا از گیلان گزارش میدهد؛
شالیکاران حریم سفید رود زیر اهرم فشار/ وزارت نیرو دست از تملک مال غیر بر دارد/رودخانه خواری رانت جدید آب منطقهای گیلان

از تاراج آب تا حراج رودخانه
موضوع واگذاری اسناد شالیزارهای اطراف رودخانه سفیدرود در رستم آباد گیلان نمادی عینی از چپاول سرمایه های آباء و اجدادی مردم این منطقه است که سازمان آب منطقه ای در تخلفی محرز اقدام به تملک انفال ملی و با رودخانه خواری، پرده از رانت جدید این سازمان برداشته است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، پاییز سال 1402 بود که صدای اعتراض شالیکاران دو سوی رودخانه سفید رود به اقدام غیر قانونی و سئوال برانگیز آب منطقهای گیلان به دست اندازی به شالیزارها بلند شد.
گروه کثیری از شالیکاران رستم آباد گیلان با تجمع در شالیزارهای خود تاریخچه کار و فعالیت بر سرزمین های آبا و اجدادی را به مسوولان یادآور شدند و اعلام کردند که برخی کشاورزان منطقه سابقه فعالیت و کار هفتاد ساله در این شالیزارها را دارند، اما آب منطقه ای گیلان در سال 1399 تمام سند زمین های اجدادی آنها را نادیده گرفته و از طرفین سفید رود 1500 متر تحت عنوان بستر را به نام خود ثبت کرده است.
این موضوع یعنی ثبت 1500 متر شالیزارهای طرفین سفید رود به عنوان بستر رودخانه توسط آب منطقهای گیلان از همان زمان زمینه ساز اعتراضاتی گسترده شد که تا به حال نیز ادامه دارد و همچون استخوان لای زخم باقی مانده است.
در سفر حجت الاسلام محسنی اژهای رئیس قوه قضاییه به گیلان در اواخر سال 1403 جمعی از نمایندگان شالیکاران حاشیه سفیدرود، دیداری با رئیس دستگاه قضا داشتند که در این دیدار کشاورزان با طرح مشکلات خود از قاضی القضات استمداد طلبیدند.
رئیس دستگاه قضا نیز به رئیس کل دادگستری گیلان تفویض اختیار نمود تا ضمن بررسی درخواست و مطالبه این شالیکاران، در جهت از میان برداشتن موانع اقدام کرده و در واقع سند شالیزارها به نام کشاورزان بازگردد.
حال با گذشت بیش از دو ماه از سفر قاضی القضات به گیلان و دیدار نمایندگان کشاورزان با وی، این شالیکاران در نامهای به رئیس کل دادگستری گیلان از این مقام قضایی خواستهاند تا ضمن سرعت بخشیدن به بررسی درخواست کشاورزان، هر چه سریعتر از آنها رفع تظلم صورت گیرد.
در بخشی از این نامه خطاب به رئیس کل دادگستری گیلان آمده است: بیش از یکسال است که کشاورزان رستم آباد مطلع شده اند، شرکت آب منطقه ای گیلان طی یک اقدام ظالمانه، سند شالیزارهایی که بیش از یکصد سال در اختیار پدران ما بوده و حدود 60 سال نیز اسناد این شالیزارها به نام کشاورزان است را به نام خود سند زده است.
این شالیکاران با اشاره به چالش هایی که با این اقدام آب منطقه ای پیش روی کشاورزان قرار گرفته است، خاطرنشان کردهاند تا استیفای حقوق قانونی خود از پا نخواهیم نشست و مقابل این اقدامات غیر قانونی ایستادگی خواهیم کرد.
لازم به ذکر است که نمایندگان شالیکاران چندی پیش نیز با رئیس کل دادگستری گیلان ملاقاتی داشتند که در این ملاقات نیز ضمن بررسی مجدد خواسته های کشاورزان، بر پیگیری سریع درخواست شالیکاران تاکید شد.