خبرگزاری کار ایران

مدیر جهادکشاورزی شهرستان ویژه مرند:

عرضه فله‌ای زعفران مرند از عمده‌ترین معضلات تولیدکنندگان این شهرستان است

عرضه فله‌ای زعفران مرند از عمده‌ترین معضلات تولیدکنندگان این شهرستان است
کد خبر : ۱۲۴۷۱۶

توسعه مراکز فرآوری وبسته بندی، ارزش اقتصادی زعفران مرند را افزایش می‌دهد

ایلنا: مدیر جهادکشاورزی شهرستان ویژه مرند گفت: باتوجه به سازگاری زعفران با شرایط آب و هوایی منطقه، روز به روز بر وسعت اراضی زیرکشت آن افزوده شده و توسعه مراکز فرآوری وبسته بندی، ارزش اقتصادی آنرا افزایش خواهد داد. به گزارش خبرگزاری ایلنا
به گزارش خبرنگار ایلنا جلال رحیم‌زاده در گفتگو با خبرنگاران افزود: پایین بودن هزینه‌های تولید، بهره‌برداری دوره‌ای از مزارع تا مدت ۱۰ سال متوالی، نیاز آبی کم و نبود تداخل آبیاری با سایر محصولات کشاورزی، بالابودن ارزش افزوده واشتغال زایی بالا، جهادکشاورزی مرند را برای توسعه کشت این محصول در اراضی زراعی مستعد ترغیب ولی نیاز به توسعه مراکز فرآوری وبسته بندی همزمان با افزایش کیفی و کمی زعفران بیش از پیش احساس می‌شود.
وی با تاکید بر اینکه عرضه فله‌ای این محصول از استان به دیگر نقاط کشور، یکی از عمده‌ترین معضلات و مشکلات تولیدکنندگان این شهرستان محسوب می‌شود، ادامه داد: درشرایطی که کار‌شناسان وخریداران عمده اعتقاد دارند کیفیت زعفران آذربایجان شرقی درحد مطلوب است، کمبود مراکزفرآوری زعفران درآمد بهره برداران رادرحد زیادی کاهش می‌دهد.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان ویژه مرند اضافه کرد: سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی، باعزمی جدی تلاش دارد با توسعه صنایع بسته‌بندی و فرآوری زعفران درسطح منطقه جلوی عرضه فله‌ای این محصول را گرفته و به همین منظور و با توجه به زیرساخت‌های موجود در شهرستان ویژه مرند در توسعه این صنایع، بیشترین سهم اعتبارات توسعه کشاورزی به ایجاد مراکز فرآوری وبسته‌بندی محصولات کشاورزی تعلق خواهد گرفت.
رحیم‌زاده با بیان اینکه مهم‌ترین ویژگی زعفران مرند عطر، طعم وقدرت رنگدهی آن است گفت: زعفران گیاهی کم توقع ودربین گیاهان زراعی مناسب‌ترین گیاه برای مناطق کم آب وخشک ویک محصول اقتصادی محسوب می‌شود.
وی افزود: با توجه به اینکه شهرستان ویژه مرند از لحاظ آب کشاورزی درمضیقه و بسیاری از اراضی بدون کشت باقی مانده است، محصول زعفران بهترین الگوی کشت مطمئن جهت در آمدزایی و افزایش بهره وری کشاورزان محسوب می‌شود.
رحیم‌زاده با اشاره به اقدامات جهادکشاورزی در توسعه کشت زعفران در اراضی مستعد شهرستان گفت: انتخاب اکیپ کار‌شناسی جهت آموزشهای لازم کاشت، داشت و برداشت ونحوه بسته بندی، برپایی کلاسهای آموزشی و درکنار آن تامین تسهیلات بانکی برای۲۰ نفر و تامین پیاز زعفران از دو سال گذشته و اقدام برای ایجاد مزارع تولید پیاز زیر نظر کار‌شناسان مجرب از جمله اقدامات این مدیریت در توسعه زیرساخت‌های تولید این محصول درآمدزا در سطح شهرستان بوده است.
گفتنی است سطوح زیرکشت زعفران در شهرستان ویژه مرند ۸۵ هکتار بوده و میزان تولید سالانه این محصول بیش از ۳۳۰ کیلوگرم است که توسط بهره برداران برداشت وبعد از فراوری، بخشی به صورت بسته بندی شده و بخش عمده‌ای نیز به دلیل کمبود مراکزفرآوری به صورت فله‌ای به بازارهای داخل کشوربخصوص استان خراسان رضوی عرضه می‌شود.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز