فلسفی در گفتوگو با ایلنا:
مردم مصرف آب را تا ۲۰ درصد کاهش دهند تا این تابستان را پشت سر بگذاریم

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در مجلس با بیان اینکه مردم باید مصرف خود را تا ۲۰ درصد کاهش دهند تا بتوانیم این تابستان را پشت سر بگذاریم، گفت: ۴۲ درصد از مصرف کل آب تهران مربوط به شرب و بهداشت میشود که ۸۰ درصدش دوباره تبدیل به پساب میشود و این واقعاً بد است.
پیمان فلسفی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره قطعی آب در تهران و همچنین کمبود آب در کشور و پیگیری این موضوع از سوی مجلس شورای اسلامی گفت: سهشنبه گذشته با تعدادی از نمایندگان عضو مجمع نمایندگان تهران با مدیران شرکت آب و فاضلاب استان تهران جلسهای داشتیم و مسئله کمآبی و قطع احتمالی آب مردم تهران، استان به طور کلی و به طور مخصوص شهر تهران را مورد سوال و بررسی قرار دادیم.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: آقایان گزارشی را از وضعیت مصرف آب در تهران ارائه دادند که نشان میدهد وضعیت مصرف آب در تهران و بارندگیهای سال گذشته، به شدت نگرانکننده است. گزارشها نشان میدهد که از سال گذشته تاکنون، میزان بارشها کاهش یافته و آب ذخیره شده پشت سدها هم کاهش پیدا کرده است و اکنون حدود ۴۰ درصد میزان بارش نسبت به سال گذشته منفی است و این مسئله باعث کمآبی در تهران شده است.
وی خاطرنشان کرد: در عین حال، مصرف آب هم افزایش یافته است؛ به ویژه در روزهای گرم سال که طبیعتا مصرف آب به دلایل مختلف ، از جمله استفاده از کولرهای آبی و مصارف دیگر، افزایش مییابد.
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی با بیان اینکه ۴۲ درصد از مصرف کل آب تهران مربوط به شرب و بهداشت میشود، خاطرنشان کرد: باید دقت کرد، یعنی مردم ما باید مصرف آب را کاهش دهند. این هشدار به همه داده میشود که ما با مسئله کمآبی مواجه هستیم و مردم باید مصرف خود را تا ۲۰ درصد کاهش دهند تا بتوانیم این تابستان را پشت سر بگذاریم.
وی تاکید کرد: الگوی مصرف ما باید تغییر کند. میزان مصرف و سبک زندگیمان را باید در مصرف آب تغییر دهیم تا بتوانیم این تابستان را با موفقیت پشت سر بگذاریم و به بارشهای پاییز برسیم.
این نماینده مجلس شورای اسلامی یادآور شد: اداره آب و فاضلاب تهران هم پروژههایی را در حال اجرا دارد، مانند انتقال آب از طالقان و مناطق مختلفی که میتوانند تأمینکننده آب باشند. همچنین بحثی هم درباره انتقال آب از خلیج فارس مطرح شده است که این موضوع بلندمدت است.
فلسفی بیان کرد: در کوتاهمدت و میانمدت، اولاً باید صرفهجویی کنیم و ثانیاً باید از فناوریهای روز در صنعت آب استفاده کنیم تا صرفهجویی را تقویت کنیم.
وی با اشاره به اینکه تأمین آب جزو وظایف و تکالیف وزارت نیرو و شرکتهای آب منطقهای است، یادآور شد: با این حال ما نیز به عنوان مردم باید کمک کنیم تا این مسیر هموار شود.
این عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی، اظهار داشت: پس از قطعی آبی که طی روزهای گذشته در تهران اتفاق افتاد، آقایان اعلام کردند که این به دلیل کم کردن فشار آب است، اما وقتی فشار آب کم میشود، طبقات بالایی آپارتمانها به دلیل اینکه مخزن آبشان ممکن است تخلیه شده باشد، به واسطه فشار کم آب نمیتوانند آبگیری کنند؛ به عنوان مثال، به جای اینکه ۳ بار آبگیری کنند، ۲ باز آبگیری میکنند و بنابراین آب به طبقات بالا نمیرسد و به همین دلیل آب قطع میشود اما آقایان میگویند که ما آب را قطع نکردهایم، بلکه فشار آب را کم کردهایم و مدیریت فشار آب باید توسط ساکنان ساختمانها انجام شود. اگر مصرف را کاهش دهند، آب در مخزنشان باقی میماند و هرگز دچار قطعی آب نخواهند شد.
وی با بیان اینکه راهکار کاهش مصرف ۲۰ درصدی آب مسئلهای است که باید همه به آن توجه کنند، گفت: هر خانواده باید مصرف خود را تا ۲۰ درصد کاهش دهد تا انشاءالله بتوانیم تابستان را بدون قطعی آب پشت سر بگذاریم.
فلسفی درباره اینکه در کشورهای دیگر، مصرف آب شرب از مصارف دیگر جدا است، اما هنوز اتفاقی در تفکیک آب شرب از دیگر مصارف در کشور ما رخ نداده است آیا نمیشود این کار را در ایران اجرایی کرد، عنوان کرد: بله، این باید حتما اتفاق بیفتد. ما باید این را قانونمند کنیم. هیچ قانونی برای این موضوع نداریم و باید این قانونگذاری انجام شود. در عین حال، زیرساختها هم باید تغییر کند و سبک ساخت و سازها باید اصلاح شود. شبکه آب و فاضلاب باید تغییراتی را تجربه کند که این نیاز به سرمایهگذاری و تغییر ساختار دارد. زیرساختها باید تغییر کند، اما این کار شدنی است و ما باید از یک جایی شروع کنیم.
وی خاطرنشان کرد: به عنوان مثال، شبکه فاضلاب را در کل شهر اصلاح کردند، شبکه آب آشامیدنی را هم میشود از آب غیرآشامیدنی جدا کرد. زیرا مسئله آب شرب بسیار مهم است.
این نماینده مجلس تاکید کرد: نکته مهمتر این است که از ۴۲ درصد مصرف آب شرب و بهداشت، ۸۰ درصدش دوباره تبدیل به پساب میشود و این واقعاً بد است که ما آب بهداشتی و آشامیدنی را تبدیل به پساب میکنیم و این پساب تا به تصفیهخانه برسد و دوباره تصفیه شود، دیگر برای شرب قابل استفاده نخواهد بود و به چرخه آبیاری فضای سبز و مسائل دیگر میرود.
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی گفت: این پیشنهاد کاملاً درست است و باید دنبال شود. انشاءالله سعی خواهیم کرد در مجلس این موضوع را پیگیری کنیم. نه اینکه ما طرح بیاوریم زیرا هزینهبر است، حتماً دولت باید لایحهای بیاورد تا این مسئله را بتوانیم در میانمدت حل کنیم و به نظرم میشود با یک برنامه ۱۰ ساله مشکلات کل تهران و کلانشهرها را از این طریق حل کنیم.