۵ راهکار مطمئن برای سرمایه گذاری در زمان تورم!

سرمایه گذاری مناسب یکی از بهترین راهکارها برای حفظ ارزش پول و کسب سود مناسب، در دوران تورم است . سرمایهگذاری مناسب از لحاظ اقتصادی به این مفهوم است که فرد باید بتواند علاوه بر مهار تورم، سود مناسبی نیز کسب کند. برای انجام چنین کاری، ۵ راهکار مفید برای سرمایه گذاری در زمان تورم را به شما پیشنهاد می دهیم.
بهترین گزینه های سرمایه گذاری برای حفظ ارزش پول در برابر تورم چیست؟
بهترین گزینههای سرمایهگذاری برای حفظ ارزش پول در برابر تورم شامل گزینههای زیر میشوند:
- سرمایهگذاری در طلا
- سرمایهگذاری در بورس و صندوقهای سرمایهگذاری
- سرمایهگذاری در املاک و مستغلات
- سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال
- سرمایهگذاری در خودرو
سرمایه گذاری در بازار طلا
طلا بهترین دارایی ضد تورمی بشمار میآید. این فلز گرانبها در شرایط وجود تورم از سایر کلاسهای دارایی در کوتاه مدت و میان مدت رشد قیمتی بالاتری را کسب میکند. قیمت طلا از قیمت دلار و قیمت جهانی طلا تبعیت میکند. هرگاه در کشور کسری بودجه وجود داشته باشد، دولت تلاش میکند از طریق افزایش نقدینگی کسریهای خود را جبران کند. در این حالت قیمت ارز به عنوان یک دارایی با ارزش بر اساس افزایش نقدینگی قیمت آن رشد پیدا میکند. به دلیل اینکه قیمت دلار یک محرک بسیار قوی برای طلا است، با افزایش قیمت ارز در بازار آزاد، قیمت طلا نیز همسو با آن رشد میکند. اما همواره رشد قیمت طلا بالاتر از رشد قیمت ارزهای معتبر خارجی بوده است.
از سوی دیگر قیمت طلا در کشور از قیمت جهانی آن (قیمت اونس) تاثیر میپذیرد. با افزایش قیمت جهانی طلا، قیمت طلا در بازار داخلی رشد قابل توجهی را ثبت میکند.
بهترین روش سرمایه گذاری در طلا چیست؟
صندوقهای سرمایهگذاری در طلا از جهات مختلفی سرمایهگذاری بهتر، مطمئنتر و بهصرفهتری نسبت به خرید طلای فیزیکی هستند. اولا، خرید طلای فیزیکی به دلیل ارزش بالایی که دارد، همواره ممکن است در معرض ریسک فیزیکی به سرقت رفتن قرار بگیرند، اما صندوقهای سرمایهگذاری در طلا معاملات آنها بصورت آنلاین است و روزانه توسط سازمان بورس و اوراق بهادار رصد میشوند. به همین دلیل امنیت بالاتری نسبت به طلای فیزیکی دارند.
دوم، خرید طلای فیزیکی از جمله طلای 18 عیار هزینههای مازاد دارد که باعث میشود برای سرمایهگذاری گزینه چندان خوبی نباشد. خرید طلای 18 عیار هزینههای اضافی همچون اجرت ساخت طلا، سود فروشنده و مالیات بر ارزش افزوده دارد. این در حالی است که صندوقهای طلا چنین هزینههای اضافی ندارند و برای سرمایهگذاری به صرفهتر هستند.
سوم، برخی از سرمایهگذاران علاقمند هستند که طلای آب شده بخرند. اما طلای آب شده خریداری شده ممکن است عیاری که دارد استاندارد نباشد. اما صندوقهای طلا به دلیل اینکه سبد سرمایهگذاری آنها از اوراق گواهی سپرده سکه طلا و اوراق گواهی شمش طلا تشکیل شده است هرگز در خطر جعل عیار قرار نمیگیرند.
سرمایه گذاری در بورس و صندوق ها
سرمایهگذاری در بورس برای افرادی که افق سرمایهگذاری آنها بلند مدت است بهترین گزینه خواهد بود. چون سرمایهگذاری در بورس در بلند مدت نسبت به سایر داراییها سوددهی بالاتری دارد. سرمایهگذاری در بورس به دو صورت مستقیم و غیر مستقیم است.
سرمایهگذاری مستقیم در بورس
سرمایهگذاری مستقیم در بورس به معنی این است که فرد با دانش معاملاتی و مالی خود، سهام شرکتهای پذیرفته شده در بورس را بررسی کند و آنهایی که پتانسیل سودآوری در آینده را دارند انتخاب کند. در این روش بسیاری از سرمایهگذاران ممکن است متوجه ضرر بشوند. چون سرمایهگذاری در یک سهم خاص بدون داشتن دانش کافی، ریسک سرمایهگذاری را بسیار بالا میبرد. از سوی دیگر سهام شرکتهای پذیرفته شده در بورس به دلیل انتشار اخبار سیاسی یا اقتصادی به احتمال زیاد در صف خرید یا صف فروش قرار میگیرند، به همین دلیل نقد شوندگی آنها بسیار کم میشود.
سرمایهگذاری غیر مستقیم در بورس
روش دوم برای سرمایهگذاری در بورس، خرید صندوقهای سرمایهگذاری از جمله صندوق سهامی و صندوق با درآمد ثابت است.
برای سرمایهگذاری در بورس برای افرادی که دانش کافی دارند، صندوقهای سهامی مناسبترین گزینه هستند. چون صندوقهای سهامی مدیریت حرفهای دارند. مدیر صندوق فردی است که دانش معاملاتی و مالی بالایی دارد و روزانه به بررسی و رصد سهام شرکتهای پذیرفته شده در بورس میپردازد تا بتواند سهامی که پتانسیل سودآوری در آینده را دارند برای سبد دارایی صندوق انتخاب کند. به همین دلیل با خرید صندوق سهامی فرد دیگر نگران تشکیل سبد دارایی و انتخاب سهم برای سرمایهگذاری نیست.
از سوی دیگر صندوقهای سهامی نقد شوندگی بسیار خوبی دارند که سرمایهگذاران میتوانند روزانه در زمان معاملات، داراییهای خود را بفروشند یا به داراییهای قبلی خود اضافه کنند.
صندوق درآمد ثابت
برخی از سرمایهگذاران به دنبال سرمایهگذاری هستند که بتوانند با کمترین ریسک ممکن از دارایی خود سود قابل توجه و بالاتر از بانک کسب کنند. صندوقهای با درآمد ثابت بهترین گزینه ممکن برای چنین افرادی هستند. این در حالی است که صندوقهای سهامی و صندوقهای طلا برای افرادی که شخصیت سرمایهگذاری ریسک پذیری دارند مناسب هستند.
سرمایه گذاری در املاک و مستغلات
خرید املاک و مستغلات همیشه یکی از گزینههای سرمایهگذاری برای ایرانیان بوده است. هر چند این سرمایهگذاری توانسته است در طول زمان بازدهی بیشتری از تورم کسب کند اما این بازار به سرمایه اولیه بالایی نیاز دارد. برای خرید ملک فرد سرمایهگذار باید حداقل چند میلیارد تومان وجه نقد در اختیار داشته باشد. از طرفی این دارایی کمترین نقد شوندگی در میان کلاسهای دارایی کشور دارد. به این معنی که اگر بازار ملک وارد رکود شود ممکن است تا یک سال نتوان آن را به وجه نقد تبدیل کرد.
سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال
ارزهای دیجیتال در سالهای گذشته به عنوان یکی از کلاسهای دارایی از آن نام برده میشود. اما این بازار نوپا ریسک سرمایهگذاری بسیار بالایی دارد و برای افرادی که در بازار مالی حرفهای نیستند اصلا پیشنهاد نمیشود.
سرمایه گذاری در خودرو
خودرو در بازار ایران به دلیل کاهش تولید و ممنوعیت واردات آن از یک کالای مصرفی به یک کالای سرمایهگذاری تبدیل شده است. خرید خودرو در کنار خود مصرفی میتواند تورم موجود را پوشش دهد اما برای سرمایهگذاری چندان مناسب نیست، چون خودرو با یک تصادف ممکن است بخش زیادی از قیمت خود را از دست دهد. از طرفی نگهداری از خودرو سالانه هزینههای ثابتی دارد که باعث میشود انتخاب آن برای سرمایهگذاری چندان عقلانی نباشد.