خبرگزاری کار ایران

عضو هیات مدیره مجمع عالی نمایندگان کارگری کشور:

اغلب سخنان رهبری اجرایی و عملیاتی نشده است/ نمی‌شود اجاره خانه یکساله و استخدام کارگر یک ماهه باشد

اغلب سخنان رهبری اجرایی و عملیاتی نشده است/ نمی‌شود اجاره خانه یکساله و استخدام کارگر یک ماهه باشد
کد خبر : ۱۶۳۶۴۲۷

محمدرضا تاجیک اظهار کرد: مطلع هستم که از ماه‌ها قبل وزیر کار به صندوق‌ها و شرکت‌های تابعه خود در زمینه تسهیل ساخت مسکن کارگری دستوراتی داده و پیگیری‌هایی کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، بیانات مطرح شده دیدار اخیر رهبر انقلاب با کارگران و مسئولان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نسبت به سال‌های گذشته با طرح مباحث جزئی‌تر، عملیاتی‌تر و با رویکرد تکلیفی بیشتری نسبت به مسئولان همراه بود. طرح موضوعاتی مانند «آموزش فنی جوار کارگاهی»، «تامین مسکن از طریق تعاونی‌های مسکن کارگری در محیط جوار کارگاهی»، «امنیت شغلی کارگران و اهمیت آن»، «ضرورت ورود جدی در موضوع ایمنی و اهمیت بالای آن برای کارگران» و «توجه به تکیه بر تولید داخلی و ایجاد انگیزه برای کارگران به نسبت سود صاحبان سرمایه» از جمله نکات کلیدی مقام معظم رهبری در این دیدار بود. 

از همه این موضوعات مهم‌تر اینکه آیت الله خامنه‌ای پس از بیان مشکلات وزارت کار و کارگران توسط احمد میدری (وزیر کار) تاکید کردند: «مطالبی که آقای وزیر اینجا گفتند همه‌اش مطالب درستی بود، یعنی خلاءهایی که وجود دارد، نیازهایی که هست و کارهایی که باید بشود -که ایشان یکی یکی شمردند- درست است. تنها چیزی که بنده توجه می‌دهم این است که خود ایشان، وزارتخانه و بخش‌های دیگری از دولت بدانند که مخاطب این حرف‌ها خودشان هستند. من از صمیم دل دعا می‌کنم که خدای متعال کمک‌شان کند و توفیق دهد که بتوانند این کارها را انجام دهند. اگر همت کنند و تصمیم بگیرند، می‌توانند!». این اظهارات رهبری حاکی از تشخیص توان و ظرفیت اجرا در درون دولت و وزارت کار بود و در تفسیر ایشان، شرط تحقق اهداف مدنظر را تلاش، اراده و همت دولت و وزارتخانه قلمداد شد. 

در همین راستا، محمدرضا تاجیک (عضو هیات مدیره مجمع عالی نمایندگان کارگری کشور و عضو شورای عالی کار) اظهار کرد: مطالبات جامعه کارگری از دیرباز بر بسیاری از مسئولان و افراد پیگیر آشکار است. ما در همه جا عنوان کردیم که مطالبه اصلی کارگران امنیت شغلی است و وقتی امنیت شغلی وجود نداشته باشد، سایر مطالبات مزدی، معیشتی، مسکن کارگری، تشکل‌یابی، تامین اجتماعی و… روی هوا می‌رود. یعنی اگر امنیت شغلی نباشد، سایر مطالبات هم روی هوا می‌رود. 

وی افزود: خوشبختانه رهبر انقلاب نیز امسال دوباره این موضوع (امنیت شغلی) را مورد اشاره قرار دادند. تصور بنده این است که طی یک دهه اخیر که بنده در دیدار کارگران با رهبر انقلاب حضور دارم، اغلب سخنان ایشان اجرایی و عملیاتی نشده و دولت‌ها بخش قابل توجهی از نقطه نظرات ایشان را پشت گوش انداختند. در ابتدای دولت مرحوم شهید رئیسی اما رهبر انقلاب برای اولین بار به طور جدی روی موضوع امنیت شغلی تاکید کردند که در واکنش به این موضوع وزیر وقت یعنی آقای عبدالملکی با تشکیل کارگروهی ویژه و انجام اقداماتی در این حوزه به طور جدی پیگیر اجرای سخن رهبری در زمینه امنیت شغلی کارگران بودند. اما سنگ اندازی و حواشی پیش پای آقای عبدالملکی باعث شد که ایشان مجبور به کناره‌گیری شود و عمر کوتاهی در وزارت تعاون داشته باشند. اگر ایشان در آن بخش باقی می‌ماندند، قطعاً نتایج بهتری می‌گرفتند زیرا ایشان در جلسات منظم شورای عالی کار با موضوع امنیت شغلی شخصا شرکت کرده و از نزدیک پیگیر روند پیشرفت بحث امنیت شغلی و اقدامات حقوقی مربوط به آن بودند که متاسفانه این روند متوقف شد. 

تاجیک افزود: نگاه عمده دولتمردان ما به امنیت شغلی چندان مناسب نیست. در طی دو سال بعد از آن سکته‌ای در روند پیشرفت بحث امنیت شغلی و معیشت کارگران در زمان وزیر بعدی ایجاد شد. رهبر انقلاب در دیدار با کارگران در دو سال بعد از آن نیز امنیت شغلی را مطرح کردند اما این مطالبه ایشان در زمان آقای مرتضوی روی زمین ماند. چطور می‌شود که اجاره خانه در ایران قرارداد یکساله داشته باشد اما اجاره نیروی کار کارگر که انسان است، قرارداد یک ماهه داشته باشد؟ چنین چیزی امکان‌پذیر نیست و باید حل شود. یک بعد دیگر قضیه این است که کسی که امنیت شغلی دارد، آسودگی خاطر دارد و می‌تواند بازدهی تولید را بالا ببرد. کسی که استرس بیکاری یک ماه بعد خود را دارد، در کارش مایه نمی‌گذارد. بنده به عنوان نماینده کارگری در کار خودم این مسئله را تجربه داشتم. همین نگرانی کارگران از جابه‌جایی حال کارگر را خراب می‌کند. 

این فعال کارگری ادامه داد: ما نیز بحث امنیت شغلی را به عنوان مطالبه به آقای میدری گفتیم و امیدواریم ایشان سخنان ما و رهبر انقلاب در حوزه امنیت شغلی را به جان بخرند و قدمی پیش بگذارند. از حق هم نگذریم، ایشان پیگیری‌هایی را در این زمینه داشته‌اند و دغدغه ایشان نیز هست. 

وی در حوزه ایمنی کار اظهار کرد: رهبر انقلاب به مشکل ایمنی محل کار نیز اشاره کرده و حوادث معدنی را مثال زدند. ما در سال گذشته حوادث دلخراشی را بخاطر عدم رعایت اصول ایمنی و بهداشت حرفه‌ای کار تحمل کردیم. چرا باید در مشاغل پرریسک این ترس را داشته باشد که شب زنده بر نگردد. کار عدم ایمنی به جایی رسیده که افراد حتی باید انتظار حادثه در محیط‌های بی‌خطری مثل گمرک را داشته باشند که برای نمونه حادثه دلخراش بندرعباس حاکی از همین موضوع است. رهبر انقلاب این موضوع را تاکید کردند و به نظر باید اقدامات جدی صورت بگیرد. 

عضو شورای عالی کار با اشاره به مطرح شدن دائمی مطالبه رهبر انقلاب درباره مسکن کارگری در جلسات شورای عالی کار در دوره وزارت احمد میدری، اظهار کرد: بزرگترین مولفه تخصیص هزینه زندگی کارگران بخش مسکن است که عملا باید یک اتفاق خوب در این حوزه بیفتد تا کارگران بتوانند زندگی متعادلی داشته باشند. سال گذشته این موضوع توسط آقای میدری دوباره در شورای عالی کار مطرح شد که در اولین هفته کاری در سال ۱۴۰۴ شروع آن توسط آقای میدری انجام شد و کارگروهی توسط وزیر تشکیل و روش‌هایی را با استفاده از ظرفیت قانون کار برای حل این موضوع ارائه دادند. تسهیل‌گری ساخت مسکن سازمانی کارگری و یا حمایت از کارفرمایان برای ساخت مسکن از طریق ارائه زمین، در این کارگروه مطرح شده که بنده نیز در این کارگروه حضور دارم. ما در این حوزه خوشبین هستیم و شاهدیم که به صورت آزمایشی و پایلوت طرح‌هایی درحال اجراست. در دولت قبل قرارگاه مسکنی توسط آقای مرتضوی تشکیل شد که خروجی نداشته و نتیجه آن روند مورد تذکر رهبر انقلاب نیز در سال جاری قرار گرفت. اما این بار بطور جدی پیگیری صورت گرفته است. مهم این است که اتفاقی بیفتد که جامعه کارگری از آن منتفع شود. 

عضو هیات مدیره مجمع عالی نمایندگان کارگری اعلام کرد: قدم اول آقای میدری در حوزه معیشت کارگری با تصویب مزد ۱۴۰۴ نسبتاً خوب بود. همانطور که ایشان قول داده بودند که در بحث مسکن به کارگران کمک می‌کنند، و بنده هم می‌دانم که از ماه‌ها قبل وزیر کار به صندوق‌های تابعه و شرکت‌های تابعه خود در این زمینه (تسهیل ساخت مسکن کارگری) دستوراتی دادند. ما در ماه دوم سال هستیم و فاصله‌ای افتاد که بخاطر ابتدای سال و هفته کارگر طبیعی است. 

تاجیک در پایان تصریح کرد: بنده می‌دانم که موضوعاتی که مربوط به حوزه وزارت کار است و مورد تذکر رهبری قرار گرفتند، مدت‌هاست توسط آقای میدری پیگیری می‌شود و منتظریم تا در ادامه ببینیم که این پیگیری‌ها مثمر ثمر شود. ما احتمال می‌دهیم خبرهای بهتری در آینده برای جامعه کارگری بشنویم. حتی در بحث ایمنی، آقای میدری با تشکل‌های کارگری اتفاق نظر دارد و کارگروه تخصصی ذیل شورای عالی کار برای حوزه ایمنی و مباحث مشابه دیگر با محوریت خانم رضایی (معاون روابط کار) تشکیل دادند. دعوت‌نامه این کارگروه که درباره مشاغل پر ریسک، ایمنی و سایر حوزه‌های مشابه است، برای ما ارسال شده و در این جلسه تخصصی تعیین تکلیف خواهد شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز