حرکتی تازه برای اتصال بازار و دانشگاه؛
مشارکت بخش خصوصی در پروژه برج علم و فناوری خواجه نصیر کلید خورد

پروژه احداث برج علم و فناوری خواجه نصیر با امضای تفاهمنامهای میان سازمان جهاد دانشگاهی این دانشگاه و هلدینگ مدیریت توسعه انرژی تأمین وارد مرحلهای تازه شد.
به گزارش ایلنا؛ پروژه احداث برج علم و فناوری خواجه نصیر با امضای تفاهمنامهای میان سازمان جهاد دانشگاهی این دانشگاه و هلدینگ مدیریت توسعه انرژی تأمین وارد مرحلهای تازه شد. این توافق که نخستین گام عملی در راستای ورود سرمایه بخش خصوصی به عرصه زیرساختهای دانشگاهی محسوب میشود، قرار است الگویی جدید برای پیوند میان نهادهای علمی و نهادهای سرمایهگذار ارائه دهد.
بر اساس این تفاهمنامه، قرار است طرف خصوصی از محل اعتبار مالیاتی شرکتهای زیرمجموعه خود، هزینههای مرتبط با ساخت و تجهیز این مجموعه را تأمین کند. هرچند هنوز این توافق به مرحله قراردادی نرسیده، اما مسئولان جهاد دانشگاهی خواجه نصیر از اعلام حمایت صریح و رسمی هلدینگ تأمین به عنوان نقطه شروعی برای شکلگیری یک همکاری پایدار یاد میکنند.
سرمایهگذاری برای زیرساخت نوآوری
این برج، بهعنوان مرکز اصلی پردیس علم و فناوری خواجه نصیر، در زمینی به وسعت ۶ هزار مترمربع در محدوده سیدخندان تهران بنا خواهد شد. هدف از اجرای این پروژه، فراهمسازی زیرساختی پایدار برای استقرار شرکتهای دانشبنیان و فناور است؛ پروژهای که در صورت اخذ مجوزهای لازم از وزارت علوم، وارد مرحله اجرایی خواهد شد.
بر اساس اعلام مسئولان، تمرکز این پردیس بر حوزههای فناوری اطلاعات، انرژیهای تجدیدپذیر، تجهیزات هوشمند، هوش مصنوعی و فناوریهای بینرشتهای خواهد بود. همچنین فضای استقرار، مشاوره فنی، ارتباط با سرمایهگذاران و حمایتهای قانونی از جمله تسهیلاتی است که برای شرکتهای مستقر در نظر گرفته شده است.
ویژگیهای منحصربهفرد پروژه
رئیس جهاد دانشگاهی خواجه نصیر سه مزیت متمایز این پروژه را قرار گرفتن آن در دل یک نهاد فناور دانشگاهی، سازوکار شفاف مشارکت با بخش خصوصی و بهرهمندی از نهادهایی مانند مرکز رشد و پژوهشکده تخصصی ارتباطات و فناوری اطلاعات عنوان کرد.
سابقه طولانی این سازمان در توسعه فناوریهای بومی نیز از دیگر پشتوانههای اجرای موفق این طرح به شمار میرود. طی دو دهه گذشته، جهاد دانشگاهی خواجه نصیر با اجرای پروژههای فناورانه ملی و تعامل با صنایع مادر، جایگاه مهمی در زیستبوم فناوری کشور پیدا کرده است.
آیندهای برای پیوند دانش و اقتصاد
به گفته مختارانی، هدف نهایی از اجرای این پروژه، خلق پیوند مؤثر میان علم، فناوری و اقتصاد است.
وی ابراز امیدواری کرد که این مجموعه تا سال ۱۴۰۹ به یکی از قطبهای ملی فناوری در کشور تبدیل شود و میزبان بیش از ۲۰۰ شرکت دانشبنیان باشد.
همچنین مذاکرات با سایر سرمایهگذاران و نهادهای اقتصادی برای تأمین منابع و پشتیبانی اجرایی پروژه در جریان است و همکاری با وزارت علوم برای اخذ مجوز پردیس و تدوین سازوکارهای نظارتی، از جمله اقدامات در حال پیگیری است.