در نشست خبری هجدهمین جشنواره فیلم مقاومت مطرح شد؛
بخش «جهان بدون اسراییل» ادای دین جشنواره فیلم مقاومت به فلسطین عزیز/ این جشنواره مقاومت را در گستره جهانی میبیند

نشست خبری هجدهمین جشنواره فیلم مقاومت صبح امروز سهشنبه ۲۳ اردیبهشت در معراج شهدای تهران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در ابتدای این نشست خبری جلال غفاری دبیر جشنواره فیلم مقاومت اظهار کرد: رسم ما در دبیرخانه جشنواره این بوده که بخشهای مختلف جشنواره متبرک به نام شهیدان باشد و امروز خدا را شاکرم همانطور که مراسم اعلام فراخوان جشنواره در حسینیه جمکران با امام (ره) بیعت کردیم امروز در محضر شهیدان همان روحالله گزارشی را خدمت شما اعلام میکنیم.
غفاری خاطرنشان کرد: جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت سنگ بنای یک حرکت شکلی و مدلی مبتنی بر مقاومت را پایهگذاری کرد و حضور در ناو جنگی شهید رودکی اتفاق افتاد و جشنواره در دوره هجدهم تلاش کرد مزیتهای خلق شده در دوره هفدهم را حفظ کند. فراخوان جشنواره در هشت بخش اعلام شد، بخش اصلی که در آن آثار داخلی و بینالمللی حاضر بودند به نام شهید قاسم سلیمانی نامگذاری شد، بخشی دیگر به نام مرحوم رسول ملاقلیپور نامگذاری شد، بخش جهان بدون اسراییل به نام شهیدان سید حسن نصرالله و اسماعیل هنیه نامگذاری شد، حقیقتا امروز غزه کربلاست و آزادی او آرمان همه آزادیخواهان دنیاست. اتفاقاتی که پس هفت اکتبر رخ داده اتفاقاتی ویژه و نادر است و این جنایات قلب هر انسانی را جریحهدار کرده و جشنواره سینمایی مقاومت باید دین خودش را به فلسطین عزیز ادا میکرد. بخش نسل روایت و فیلمسازان جوان را راهاندازی کردیم و حالا ما نیازمند حضور نسل دوم فیلمسازان انقلاب اسلامی هستیم، امروز تولد نسل جدید فیلمسازان نوید این را میدهد که ما میتوانیم در سالهای آینده نسلی را در سینمای دفاع مقدس داشته باشیم. این بخش برای گرید یک بنیاد ملی نخبگان به تایید رسید که به نام شهید حججی نامگذاری شد. بخش تولیدات با هوش مصنوعی هم به نام شهید حسین علمالهدی نامگذاری شد و بالغ بر آموزش ۱۳هزار نفر آموزش مجازی و ۱۲۰۰ آموزش حضوری هم برای اولین بار در جشنواره فیلم مقاومت اتفاق افتاد. بخش دیگر جشنواره که به نام شهید مرتضی آوینی متبرک است بخش فیلمنامه است، بخش پژوهش و نقد علوم انسانی یک جهش و یک حرکت در بخش آکادمیک و نظری سینمای مقاومت است که ۴۰۰ اثر به این بخش ارسال شده است و سینمای مقاومت یک گفتمان نادر در سینماها و فستیوالهای جهانی است که این بخش به نام نادر طالبزاده مزین شده است و بخش دیگر هم تولیدات جنبی سینما اعم از تیزر و پوستر و... است که به نام شهید گودرزینیا متبرک شده است.
وی افزود: آثاری که به دبیرخانه رسیده و ثبت شده ۵۱۲۹ اثر است که در بخش فیلمنامه ۸۶۰ اثر، در بخش هوش مصنوعی ۳۶۸ اثر، در بخش نقد و پژوهش ۴۶۴ اثر و ۳۴۳۷ اثر هم در حوزه فیلم و مدیا به این جشنواره ارسال شده است. فیلمها هم به آثار داستانی، انیمیشن و مستند مربوط میشود. طی چند مرحله انتخاب و داوری اولیه ۹۰۰ اثر در بخشهای مختلف به جشنواره رسید و هیئت انتخاب به این ترتیب آثار بخشهای مختلف را اعلام کردند. در بخش سینمایی بلند ۲۵ فیلم به بخش داوری نهایی جشنواره رسیده است، در بخش مستند بلند ۲۹ اثر مستند، در بخش انیمیشن بلند ۱۱ اثر، در بخش آثار کوتاه ۴۷ فیلم کوتاه به بخش نهایی داوری راه پیدا کرده است. همچنین ۳۲ مستند کوتاه و در انیمیشن کوتاه نیز ۳۹ اثر حائز شرایط برای داوری نهایی شدهاند. اتفاقاتی که در طول اعلام فراخوان تا امروز رخ داده برگزاری دو رویداد با هوش مصنوعی بوده که تحت عنوان جام منشا نامگذاری شده است.
غفاری در ادامه اظهاراتش تاکید کرد: خانه جشنواره متناسب با نام و محتوایش در باغ موزه دفاع مقدس و مقاومت اتفاق خوبی است که نسبت جشنواره را به لحاظ مکانی هم مشخص میکند. اختتامیه جشنواره سوم خرداد است که یک روز شوق بخش و انگیزهبخش در حوزه مقاومت است و باغ موزه دفاع مقدس هم یک منطقه با امتیازی ویژه است. از روز شنبه خدمت حضرات خواهیم بود و برنامه اکرانهای جشنواره هم اعلام خواهد شد و همزمان در ۲۲ استان هماهنگیها برای اکران فیلمها صورت گرفته است.
وی افزود: یکی از اتفاقات ویژه که از دورههای قبل سنگ بنایش گذاشته شد اکرانهای مردمی است و این اکرانها در بستههای متنوع در سراسر کشور صورت خواهد گرفت. سطح داوری یکی از تمایزهای ویژه این دوره است و بهترینهای سینمای ایران و جهان با انگیزه مقاومت در این رویداد حاضر شدهاند. در خانه جشنواره هر شب با رویدادهایی خدمتتان خواهیم بود و هر شب یک موضوع و یک عنوان متناسب با فیلمی که پخش میشود، خواهیم داشت. این جشنواره جشن سینمای مقاومت و دفاع مقدس است، یکی از جوایزی که در این دوره هم مثل دورههای قبل خواهیم داشت، اعلام رسانه برتر به عنوان برگزیده است و نامزدها امروز و فردا به مطبوعات و رسانهها اعلام خواهد شد.
دبیر هجدهمین جشنواره مقاومت در ادامه گفت: یکی از برنامههای جنبی اتاق ایدهپردازی برای تولید است و این بخش هم جزو بخشهای فعال خواهد بود. تلاش فستیوال مقاومت این است که مقاومت را در گستره جهانی ببیند، گفتمانی که ایدئولوژیک نیست و علاقهمندان خودش را در دنیا دارد. بالغ بر ۱۹۰۰ اثر بینالمللی از کشورهای مختلف حاضر شدهاند و برگزاری رویداد مشترک این جشنواره در عراق قبل از سال نو بسیار مورد توجه قرار گرفت و این استقبال در ۲۰ کشور دیگر خواهد بود. گستره مقاومت صرفا در داخل جمهوری اسلامی ایران نیست.
وی درباره خانه جشنواره گفت: اساتید سینمایی خانه جشنواره را بازدید کردهاند و کیفیت زیرساختها ارتقا پیدا کرده است و انتخاب باغ موزه دفاع مقدس به عنوان خانه جشنواره اتفاق بسیار خوبی است.
غفاری درباره استقبال مردم از سینمای دفاع مقدس گفت: اقبال مردم به سینمای مقاومت و دفاع مقدس باید مورد بررسی قرار بگیرد و من فکر میکنم مردم به سینمای مقاومت و دفاع مقدس اقبال دارند اما اینکه اکران و پخش دارای سوگیریهایی است یا خیر باید بررسی شود.
وی افزود: جشنواره فیلم مقاومت را نباید به یک رویداد در سوم خرداد خلاصه کرد، جشنوارهها باید دارای یک دبیرخانه دائمی باشند و خوشبختانه این نقیصه را ما در این جشنواره جبران کردیم.
غفاری درباره عدم برگزاری هجدهمین دوره جشنواره در خلیج فارس گفت: حضور فیلمسازان در خلیج فارس اتفاق بسیار بزرگی بود، خلیج فارس یک نقطه تاریخی برای مقاومت در ۵۰۰ سال اخیر است و اشکال کار این است که در خلیج فارس ما میتوانستیم در زمستان جشنواره را برگزار کنیم و ما به دلایل مختلف تصمیم گرفتیم برای چند دوره، جشنواره از این زمان خارج شود. ما به دنبال یک زمان فوقالعاده خاص بودیم و چون پهنه جشنواره به کل سال امتداد پیدا میکند ما در فصلهایی که هوا مناسب است هماهنگیهایی خواهیم داشت و هماهنگیهایی هم با نیروی محترم دریایی ارتش صورت گرفته است تا رویداد اصلی را در تهران داشته باشیم و رویدادهای جنبی در جاهای دیگر باشد.
وی خاطرنشان کرد: حدود ۱۰۰ نفر از جوانان از بین ۱۰۰۰ نفر که ثبتنام کرده بودند از استانهای مختلف برای کارگاهها انتخاب شدند و هر روز از صبح در شهرک سینمایی دفاع مقدس آموزششان به صورت میدانی اتفاق میافتد. ۲۰ کارگاه برایشان لحاظ شده که هم بحثهای تکنیکی دارند و هم بحثهای محتوایی خواهند داشت.
وی افزود: بخش خانواده را در این رویداد پر رنگ دیدیم، در بخش اجرایی تدارکی دیده شده که بخشی هم در فضای عمومی اکران داشته باشیم و آثار خوبی هم در حوزه انیمیشن و کوتاه رسیده است.
دبیر جشنواره درباره بخش بازار جشنواره گفت: سعی کردیم، موسسات، سازمانها و... خودشان در جشنواره غرفه داشته باشند و تلاش این است که بازاری جنبی شکل بگیرد و جشنواره مقاومت باید به این سمت حرکت کند. ما راهی برای موفقیت نداریم جز اینکه به تولید برسیم.
گفتنی است، در این نشست اعلام شد که روز ۲۷ اردیبهشت ساعت ۱۷ مراسم افتتاحیه چهاردهمین جشنواره فیلم مقاومت در موزه انقلاب و دفاع مقدس برگزار خواهد شد و برخی اکرانها از همان شب آغاز میشود و از ۲۸ اردیبهشت تا ۲ خرداد اکران فیلم و فوتوکال و نقد و بررسی در این رویداد برگزار خواهد شد که برخی جوایز هم در افتتاحیه اهدا میشود.