خبرگزاری کار ایران

رئیس هیئت‌ مدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور در گفتگو با ایلنا:

بحران ارزی گریبان واردکنندگان نهاده‌ را گرفته است (ویدیو)

بحران ارزی گریبان واردکنندگان نهاده‌ را گرفته است (ویدیو)

رئیس هیئت‌مدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور، از تأخیر طولانی مدت در پرداخت ارز واردکنندگان انتقاد کرد و گفت: بخش خصوصی ناچار است از سرمایه خود به دولت وام بدهد و نبود شفافیت در تخصیص ارز، تجارت نهاده‌های دامی را به مرز بحران رسانده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، داود رنگی، رئیس هیئت‌ مدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور از وضعیت نامطلوب تخصیص ارز به واردکنندگان کالاهای اساسی انتقاد کرد.

تأخیر ۹ ماهه در باز پرداخت ارز واردکنندگان

رنگی در گفتگو با خبرنگار ایلنا  اظهار کرد: مشکل عمده ما در یکی دو سال اخیر مشکل کمبود منابع ارزی بوده  و در طول یکی دو سال گذشته، سیاست‌های ارزی به‌گونه‌ای تغییر یافته که واردکننده ابتدا باید کالا را وارد کرده و اظهار کند و سپس برای دریافت ارز اقدام کند. در حالی که در گذشته، ارز به‌ صورت پیش‌پرداخت تخصیص داده می‌شد اما  اکنون واردکننده باید از منابع شخصی خود هزینه کند و ماه‌ها در انتظار بازپرداخت بماند.

وی   در ادامه افزود: در ابتدا این بازپرداخت ظرف ۱۰ تا ۶۰ روز انجام می‌شد، اما امروز این تأخیر در مواردی مانند واردات ذرت، به ۸ تا ۹ ماه رسیده است و   این فشار مضاعف باعث شده بسیاری از فعالان این حوزه امکان ادامه واردات نداشته باشند.

بخش خصوصی در نقش وام‌دهنده ارزی به دولت

رنگی با انتقاد از عدم حمایت  دولت  از بخش خصوصی گفت:  بخش خصوصی در حال حاضر عملاً به دولت و بانک مرکزی وام ارزی می‌دهد، در حالی که انتظار می‌رود دولت از واردکنندگان برای تأمین کالاهای اساسی حمایت کند، روند فعلی آن‌ها را به بدهکارانی تبدیل کرده که نمی‌توانند ذخایر خود را تجدید کنند.

شفاف‌سازی لازم است

رئیس هیئت مدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور تأکید کرد: طبق اطلاعات موجود، سهمیه ارزی کشور برای کالاهای اساسی در سال ۱۴۰۴ حدود ۸ تا ۸.۵ میلیارد یورو یا دلار تعیین شده است. اما مشخص نیست این منابع دقیقاً به چه کسانی اختصاص یافته‌اند.

وی افزود: بانک مرکزی باید به‌صورت شفاف اعلام کند که چه میزان ارز و به کدام واردکننده پرداخت شده است. این نهاد هر چند گاهی رقم کلی پرداخت‌ها را اعلام می‌کند، اما لیست دقیق دریافت‌کنندگان منتشر نمی‌شود و همین موضوع باعث بروز شائبه و بی‌اعتمادی در میان فعالان اقتصادی شده است.

رئیس اتحادیه واردکنندگان نهاده‌ها با انتقاد از نبود شفافیت در تخصیص ارز، گفت: انتظار ما از بانک مرکزی این است که مشخصاً اعلام کند ارزها به چه افرادی یا شرکت‌هایی پرداخت شده است. وقتی اعلام می‌شود که مثلاً طی دوازده روز گذشته یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار ارز پرداخت شده، این حق واردکنندگان است که بدانند این مبالغ دقیقاً به چه کسانی تخصیص یافته است.

 لیست‌ها را منتشر کنید

وی افزود: سهمیه ارزی اتحادیه ما بیش از ۲۰۰ میلیون یورو است، اما بانک مرکزی معمولاً بدهی‌ها را به‌صورت کلی تسویه می‌کند. فرض کنید در یک ماه، ۲۰۰ میلیون دلار برای پرداخت بدهی‌ها در نظر گرفته شده، حال مشخص نیست از این مبلغ، دقیقاً چه مقدار به ما اختصاص یافته است. درخواست ما ساده است؛ لیستی آماری منتشر شود تا وضعیت برای همه شفاف شود.

رنگی ادامه داد: پیش‌تر بانک مرکزی لیست دریافت‌کنندگان ارز یا حتی بدهکاران ارزی را منتشر می‌کرد، اما در یکی دو سال گذشته این روند متوقف شده است. این ابهام نه تنها اعتماد فعالان اقتصادی را کاهش داده، بلکه روند تجارت کشور را نیز دچار اختلال کرده است. ما نمی‌دانیم صدای خود را باید به کجا برسانیم و شکایات‌مان را چگونه پیگیری کنیم.

تجارت مختل شده، برنامه‌ریزی ممکن نیست

رنگی با انتقاد از بی‌نظمی و فقدان اطلاعات شفاف گفت: وقتی واردکننده نمی‌داند که چه زمانی ارز خود را دریافت می‌کند یا سهمیه‌اش چقدر است، امکان برنامه‌ریزی برای واردات بعدی وجود ندارد. این بی‌ثباتی، امنیت غذایی کشور را نیز تحت‌ تأثیر قرار می‌دهد.

حجم ویدیو: ۴۸.۲۷M | مدت زمان ویدیو: ۰۰:۰۴:۰۴ دانلود ویدیو
انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز