کد خبر: 707792 A

آسان آشپزی کنید؛

گوشت و لوبیا، غذایی سنتی و لذیذ مخصوص شهر اصفهان است.

به گزارش ایلنا، گوشت و لوبیا یکی از غذا‌های سنتی اصفهان است که از ترکیب گوشت، قلوه‌گاه، لوبیا سفید و سبزی تهیه می‌شود. این غذا به سادگی طبخ شده و بسیار لذیذ است. در ادامه طرز تهیه و نکاتی برای طبخ بهتر آن شرح داده خواهد شد.

گوشت و لوبیا غذایی سنتی است که از دیرباز در شهر‌های اصفهان و کاشان طبخ می‌شود. به طور سنتی این غذا را در دیگ مسی تهیه می‌کردند، اما شما از هر نوع قابلمه‌ای برای این منظور می‌توانید استفاده کنید.
 
مواد لازم برای تهیه گوشت و لوبیا

به منظور تهیه این غذا برای سه نفر، به دو و نیم الی سه ساعت زمان و مواد اولیه‌ای که در جدول زیر ذکر شده است، احتیاج خواهید داشت.
 
مواد لازم
گوشت بی استخوان ۲۵۰ گرم
قلوه گاه ۲۵۰ گرم
سبزی ۵۰۰ گرم
لوبیا سفید یک لیوان پر
برنج خرده یک استکان
سیب زمینی یک عدد متوسط
نمک و زردچوبه به میزان لازم
 
 
چند نکته:

حتما از گوشت بی استخوان و قلوه‌گاه گوسفند یا بره استفاده کنید و توجه داشته باشید که قلوگاه باید چرب باشد.
سبزی این غذا شامل تره، جعفری و شنبلیله می‌شود. مقدار تره نسبت به دو نوع سبزی دیگر باید بیشتر باشد، همچنین بیش از چند شاخه شنبلیله استفاده نکنید، زیرا باعث تلخ شدن غذا خواهد شد.

لوبیا سفید را ۱۲ الی ۲۴ ساعت قبل خیس کنید و چند مرتبه آب آن را عوض کنید.

برنج را بشویید و از چند ساعت قبل خیس کنید. توجه داشته باشید که مقداری نمک نیز به آب برنج اضافه کنید.
 
 
طرز تهیه گوشت و لوبیا
 
ابتدا سبزی را تمیز کرده و کاملا بشویید. برای این منظور از ضدعفونی کننده میوه و سبزیجات استفاده کنید.
سبزی‌ها را از وسط به دو نیم تقسیم کنید. نیازی نیست که سبزی‌ها خیلی خرد شوند، زیرا پس از پخت، همراه با سایر مواد اولیه کوبیده خواهند شد.

گوشت و قلوه گاه را بشویید و خرد کنید. سپس در آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن گرفته شود.
لوبیا را که خیس و چند بار آب آن را عوض کرده بودید، در آبکش بریزید تا آب اضافی آن برود.
اکنون سبزی، گوشت و لوبیا سفید را در قابلمه بریزید و ۶ الی ۸ لیوان آب به آن اضافه کنید.
قابلمه را روی حرارت شعله اجاق گاز قرار دهید و مقداری زردچوبه نیز به غذا اضافه کنید.
درب آن را ببندید تا بپزد.
هنگامی که گوشت و لوبیا کاملا پخته شد، آب برنج را دور ریخته و برنج را به غذا اضافه کنید.
سیب زمینی را پوست گرفته و به غذا بیفزایید.
زمانی که تمام مواد کاملا پخته شدن، نمک غذا را اندازه کرده و پس از چند دقیقه قابلمه را از روی حرارت بردارید.
آب غذا را جدا کرده و کنار بگذارید.
سپس مابقی غذا را با گوشتکوب کاملا بکوبید تا له شود.
اکنون گوشت و لوبیا را در ظرف بکشید و آب غذا را نیز جداگانه در کاسه سرو کنید.
 
این غذای سنتی را معمولا با نان سرو می‌کنند. در کنار آن می‌توانید از ترشی نیز استفاده کنید تا سفره‌ای کاملا سنتی داشته باشید.

چند نکته:
 
در مرحله ۱۲ غذا باید حدود دو لیوان آب داشته باشد. در صورتیکه آب غذا بیشتر بود آن را روی حرارت بگذارید تا آب اضافی آن تبخیر شده و به حدود دو لیوان برسد. به علاوه اگر آب غذا کم بود، مقداری آب جوش به آن اضافه کنید و صبر کنید تا با غذا چندجوش بزند.

برای کوبیدن گوشت و لوبیا از گوشکوب برقی یا غذاساز استفاده نکنید، زیرا این غذا باید همانند حلیم کش بیاید.

اگر برای طبخ این غذا از زودپز استفاده کنید، به زمان کمتری نیاز خواهید داشت.
به این غذا روغن اضافه نمی‌شود و تنها از چربی قلوه گاه استفاده می‌شود، بنابراین حتما توجه داشته باشید که این بخش گوشت چربی داشته باشد تا غذا خشک و بی مزه نشود.

اگر هنگام طبخ لوبیا سفید زودتر از گوشت پخته شد، نگران له شدن آن نباشید، زیرا در نهایت این غذا کوبیده شده و تمام مواد اولیه یک دست می‌شوند.

گوشت و لوبیا غذایی بسیار مقوی است. گوشت قرمز حاوی مقادیر قابل توجهی از پروتئین و آهن است و برای سلامتی بدن عامل مهمی محسوب می‌شود. علاوه بر این، وجود لوبیا سفید در این خوراک سنتی سبب اضافه شدن پروتئین گیاهی به این غذا شده است. برنج نیز کلسیم را به آن اضافه می‌کند و سبزی موجود در گوشت و لوبیا نیز حاوی فیبر لازم برای سلامت سیستم گوارش است.

منبع: پارسینه

اصفهان جدول خوراک سلامت گوشت
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر