خبرگزاری کار ایران

اسانس چیست + کاربرد ها + تاریخچه + منبع معتبر برای خرید اسانس (اسانس پارس)

اسانس چیست + کاربرد ها + تاریخچه + منبع معتبر برای خرید اسانس (اسانس پارس)
کد خبر : ۱۰۷۳۱۰۱

اسانس چیست و چه کاربرد هایی دارد + منبع خرید اسانس دسکریپشن: در این محتوا به توضیحاتی جامع درباره اسانس و تاثیرات آن و نحوه تولید و عوارض پرداخته ایم. همچنین منبع معتبری برای خرید اسانس معرفی کرده ایم.

اسانس چیست؟

یک اسانس یک مایع آبگریز غلیظ است که حاوی ترکیبات شیمیایی فرار (به راحتی در دمای طبیعی تبخیر می شود) از گیاهان است. اسانس ها همچنین به عنوان روغنهای اساسی، روغنهای اثیری ، اترولئوم یا به عنوان روغن گیاهی که از آنها استخراج شده اند، مانند روغن میخک شناخته می شوند. یک روغن اساسی از این نظر "اساسی" است که حاوی "ذات" رایحه گیاه است - عطر مشخص گیاه که از آن گرفته شده است.

اصطلاح "ضروری" که در اینجا استفاده می شود به معنای ضروری یا قابل استفاده برای بدن انسان نیست، مانند اصطلاحات آمینو اسید ضروری یا اسید چرب ضروری ، که اصطلاحاً به آنها گفته می شود.

شرکت اسانس پارس، تامین کننده انواع اسانس روغنی و پودری با بهترین قیمت بازار میباشد و در انواع بسته بندی از کمترین مقدار که برای تست به کارخانه های میدهد و بیشترین مقدار که برای مصرف ماهیانه کارخانه جات است که شما میتوانید برای خرید اسانس به این شرکت مراجعه کنید.

اسانس ها به طور کلی با تقطیر ، غالباً با استفاده از بخار ، استخراج می شوند. فرآیندهای دیگر شامل بیان ، استخراج حلال، استخراج مطلق روغن و پرس سرد است. از آنها در عطر، مواد آرایشی، صابون و سایر محصولات ، برای طعم دادن به غذا و نوشیدنی و افزودن رایحه به بخور و محصولات تمیز کننده خانگی استفاده می شود. اسانس را نباید با عطر، رایحه و غیره اشتباه گرفت زیرا دومی معمولاً شامل اجزای شیمیایی خالص است در حالی که روغنهای اساسی از گیاهان گرفته می شوند.

روش های مختلفی وجود دارد که تولید کنندگان، اسانس را با آن استخراج می کنند ، از جمله:

تقطیر با بخار یا آب:

 این فرآیند آب یا بخار گرم را از طریق گیاهان عبور می دهد و ترکیبات اساسی را از ماده گیاهی جدا می کند.

اکثر روغنهای اساسی رایج مانند اسطوخودوس ، نعناع فلفلی ، روغن درخت چای ، پاچولی و اکالیپتوس تقطیر می شوند. مواد گیاهی خام ، متشکل از گلها ، برگها ، چوب ، پوست ، ریشه ها ، دانه ها یا پوست در یک دستگاه تقطیر روی آب قرار می گیرند. با گرم شدن آب ، بخار از مواد گیاهی عبور می کند و ترکیبات فرار را بخار می کند. بخارات از طریق یک سیم پیچ عبور می کنند و در آنجا دوباره به مایع متراکم می شوند و سپس در ظرف گیرنده جمع می شود.

از آب تجدید شده به عنوان هیدروسل ، هیدرولات ، عرقیات گیاهی یا جوهر آب گیاه یاد می شود که ممکن است به عنوان محصول معطر دیگری به فروش برسد. هیدروسول ها شامل گلاب ، آب اسطوخودوس ، بادرنجبویه ، مریم گلی و آب شکوفه پرتقال است،  ضمنا استفاده از عرقیات گیاهی در مواد آرایشی رو به افزایش است.

فشار دادن سرد:

 این فرآیند با فشار مکانیکی یا فشرده سازی مواد گیاهی باعث ترشح آب و روغن های اساسی می شود. یک نمونه ساده از این موارد ، بوییدن رایحه تازه لیمو پس از فشردن پوست لیمو است.

پس از استخراج ترکیبات فعال از مواد گیاهی ، برخی از تولیدکنندگان ممکن است آنها را به یک روغن حامل اضافه کنند تا محصول بیشتری از همان مقدار روغن اساسی دریافت کنند. این محصولات دیگر اسانس های خالص نخواهند بود بلکه مخلوط هستند.

کاربردهای اسانس

اسانس  فواید و کاربردهای فراوانی در صنایع گوناگون دارد که در زیر به بخشی از آنها اشاره می کنیم:

  1. صنایع آرایشی و بهداشتی

تولید کنندگان از اسانس ها برای تولید طیف وسیعی از محصولات استفاده می کنند. صنایع آرایشی و بهداشتی و آرایشی از اسانس برای ایجاد عطر ، افزودن عطر به کرم ها و شستشوی بدن و حتی به عنوان منابع آنتی اکسیدان طبیعی در برخی از محصولات مراقبت از زیبایی استفاده می کنند.

  1. رایحه درمانی

بسیاری از پزشکان طب طبیعی مانند متخصصان معطر درمانی از روغنهای اساسی استفاده می کنند. رایحه درمانی شامل پخش این روغنهای اساسی در هوا است.

متخصصان رایحه درمانی معتقدند که تنفس اسانس ها می تواند به آنها اجازه ورود به ریه ها و جریان خون را بدهد ، جایی که برخی از ترکیبات بالقوه مفید می توانند برای بدن مفید باشند.

از اسانس ها در رایحه درمانی به عنوان بخشی از پخش کننده های روغنهای اساسی استفاده می شود.

رایحه درمانی نوعی داروی جایگزین است که در آن اثرات درمانی به ترکیبات معطر موجود در اسانس ها و سایر عصاره های گیاهی نسبت داده می شود. رایحه درمانی ممکن است برای ایجاد آرامش مفید باشد ، اما شواهد کافی وجود ندارد که روغنهای اساسی بتوانند به طور موثر هر بیماری را درمان کنند. تحقیقات علمی نشان می دهد که روغنهای اساسی نمی توانند بیماری مزمن یا بیماریهای دیگر را درمان یا درمان کنند.

  1. درمان انواع بیماریها

انواع گوناگونی از بیماریها مانند بیماریهای پوستی با اسانس ها التیام و درمان می یابند. از جمله می توان به درمان سردرد، یبوست، افسردگی، تبخال، عفونت های سینوسی، عضلات دردناک و اضطراب اشاره نمود.

هر کسی که برای کمک به پاکسازی سینوس های خود از مالش بخار منتول شده استفاده کرده است ، از نوعی رایحه درمانی استفاده کرده است. همانطور که نویسندگان یک مطالعه 2013 منبع معتبر یادداشت کردند ، استنشاق منتول به این روش می تواند احساس گرفتگی و تنگی نفس را کاهش دهد.

علاوه بر استنشاق آنها ، افزودن اسانس ها به روغن حامل و ماساژ دادن آنها به پوست ممکن است ترکیبات فعال را نیز به بدن برساند.

  1. به عنوان آفت کش

تحقیقات نشان داده است که اسانس ها به عنوان یک آفت کش طبیعی عمل می کنند. در مطالعات موردی ، اثبات شده است که اسانس های خاصی اثرات بازدارندگی مختلفی روی آفات ، به ویژه حشرات و بندپایان دارند. این تأثیرات ممکن است شامل دفع ، مهار هضم ، رشد کوتاه مدت ،  کاهش سرعت تولید مثل یا مرگ آفاتی باشد که اسانس را مصرف می کنند. با این حال ، مولکولهای موجود در اسانس ها که باعث این اثرات می شوند به طور معمول برای پستانداران غیر سمی هستند. این عملکردهای خاص مولکولها امکان استفاده گسترده از این آفت کشها را فراهم می کند که اثرات مضر دیگری برای آفات ندارد.

به هر شکل ، استفاده از اسانس ها به عنوان آفت کشهای سبز به جای سموم دفع آفات مصنوعی دارای مزایای اکولوژیکی مانند کاهش اقدامات باقیمانده است. ضمنا در بین کشاورزانی که به دنبال تولید محصولات ارگانیک هستند نیز محبوب باشد.

  1. صنایع غذایی

در رابطه با کاربردهای غذایی آنها ، اگرچه این روغن ها در طول تاریخ به عنوان مواد نگهدارنده مواد غذایی مورد استفاده قرار می گرفته اند ، اما در قرن بیستم بود که EO ها توسط سازمان غذا و دارو به طور کلی به عنوان ایمن شناخته می شدند.

گیاهان دارای اسانس

طیف وسیعی از گیاهان وجود دارند که حاوی ترکیبات بالقوه فعال هستند. تولیدکنندگان ده ها مورد از این گیاهان را به محصولات اسانس تبدیل کرده اند. برخی از محبوب ترین روغنهای اساسی عبارتند از:

اسانس چیست + کاربرد ها + تاریخچه + منبع معتبر برای خرید اسانس (اسانس پارس)

  • اسطوخودوس
  • نعناع تند
  • درخت چای
  • لیمو
  • پرتقال شیرین
  • اوکالیپتوس
  • یاس (با خرید اسانس یاس و زدن آن به پرده های خانه میتوانید فضای خانه خود را عوض کنید)
  • نارنجی
  • بابونه (خرید اسانس بابونه نیز بشدت به واسطه بوی خوب آن توصیه میشود)
  • یلانگ-یلانگ

ترکیبات موجود در این اسانس ها ممکن است برخی اثرات سلامتی بر بدن انسان داشته باشد.

تاریخچه تولید اسانس

در طول تاریخ از اسانس ها در طب عامیانه استفاده می شده است. پزشک ایرانی ابن سینا، معروف به Avicenna در اروپا ، اولین بار عطر گلها را از تقطیر بدست آورد در حالی که اعتقاد بر این است که اولین مورد ذکر شده در مورد تکنیک ها و روش های استفاده شده برای تولید اسانس ها، ابن بیتار (1188–1248) ، پزشک ، داروساز و شیمیدان آل اندلس (اسپانیا مسلمان) است.

علاقه به اسانس ها در دهه های اخیر با محبوبیت رایحه درمانی، شاخه ای از داروهای جایگزین که از اسانس ها و سایر ترکیبات معطر استفاده می کند ، احیا شده است. روغن ها فرار می شوند، در یک روغن حامل رقیق می شوند و در ماساژ استفاده می شوند، توسط یک نبولایزر یا پخش کننده در هوا پخش می شوند ، روی شعله شمع گرم می شوند یا به عنوان بخور می سوزند.

اثرات جانبی

بسیاری از مردم تصور می کنند از آنجا که اسانس ها از محصولات طبیعی هستند ، عوارض جانبی ایجاد نمی کنند. این درست نیست. خطر احتمالی یک اسانس گاهی به سطح یا درجه خلوص آن مربوط می شود و گاهی به سمیت اجزای شیمیایی خاص روغن مربوط می شود. بسیاری از اسانس ها به طور خاص برای معطر درمانی طراحی شده اند.

 عوارض جانبی احتمالی روغنهای اساسی عبارتند از:

  • تحریک و سوزش: همیشه قبل از استفاده از اسانس، آن را با روغن حامل رقیق کنید. ابتدا مقدار کمی را در ناحیه کوچکی از پوست قرار دهید تا آزمایش کنید.
  • حملات آسم: گرچه استنشاق روغنهای اساسی برای اکثر افراد ممکن است بی خطر باشد ، اما برخی از افراد مبتلا به آسم ممکن است نسبت به تنفس گازها واکنش نشان دهند.
  • سردرد: استنشاق اسانس ها ممکن است به برخی از افراد مبتلا به سردرد کمک کند، اما استنشاق بیش از حد ممکن است در دیگران منجر به سردرد شود.
  • بلع روغنهای اساسی نیز خطرناک است. اسانس ها نه تنها به شدت غلیظ هستند ، بلکه می توانند سلول های حساس داخل بدن را تحریک کنند.
  • افراد هرگز نباید روغنهای اساسی را بدون رقیق سازی مستقیم روی پوست بمالند، مگر اینکه تحت راهنمایی مستقیم یک متخصص بهداشت و درمان باشد.

اسانس چیست + کاربرد ها + تاریخچه + منبع معتبر برای خرید اسانس (اسانس پارس)

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز