خبرگزاری کار ایران

مشاور مدیرعامل «پتروشیمی اروند»:

مبنای تولید «پتروشیمی اروند» ۶۰۰ هزار تن کلر است

مبنای تولید «پتروشیمی اروند» ۶۰۰ هزار تن کلر است
کد خبر : ۱۶۳۸۱۱۶

مشاور مدیرعامل «پتروشیمی اروند»، با تشریح وضعیت تولید و ظرفیت‌های این مجموعه، از رویکردهای جدید در مدیریت کلر، برنامه‌های توسعه‌ای و چالش‌های پیش‌روی صنعت PVC کشور سخن گفت.

به گزارش ایلنا، بهروز گله‌داری، مشاور مدیرعامل پتروشیمی اروند، با تشریح وضعیت تولید و ظرفیت‌های این مجموعه، از رویکردهای جدید در مدیریت کلر، برنامه‌های توسعه‌ای و چالش‌های پیش‌روی صنعت PVC کشور سخن گفت.

وی بر ضرورت تغییر نگاه از سطح شرکت به سطح هلدینگ تأکید کرد و خواستار اصلاح مسیر تصمیم‌گیری در زنجیره پایین‌دستی شد.

گله‌داری با اشاره به ظرفیت تولیدی پتروشیمی اروند اظهار کرد: مبنای تولید ما ۶۰۰ هزار تن کلر است که بر اساس کاستیک سنجیده می‌شود و با احتساب این مبنا، حدود ۵۸۵ هزار تن محصول واقعی تحویل می‌گیریم.

وی افزود: در طراحی ابتدایی، این واحد به صورت دو بخش دیده شده است؛ یکی برای تأمین نیاز PVC کارخانه و دیگری برای چهار مجتمع پتروشیمی شامل بندر امام، کارون، خوزستان و خود اروند. یعنی اگر این واحد از مدار خارج شود، زنجیره این چهار مجتمع نیز دچار مشکل می‌شود.

به گفته وی، کلر تولیدی از طریق فرآیند Direct Ethylene با اتیلن ترکیب شده و در واحد مرکزی به VCM و سپس PVC تبدیل می‌شود. 

گله‌داری ادامه داد: سالانه حدود ۳۴۰ هزار تن PVC-S و ۴۰ هزار تن PVC-E تولید می‌کنیم. در گذشته، مازاد ۳۰۰ هزار تنی را برای صادرات در نظر گرفته بودیم، اما اکنون نه‌تنها صرفه اقتصادی ندارد، بلکه حتی فروش داخلی آن نیز مقرون‌به‌صرفه نیست.

مشاور مدیرعامل پتروشیمی اروند تصریح کرد: بر همین اساس، تصمیم گرفتیم تمام ظرفیت کلر را به PVC تبدیل کنیم. پروژه فاز توسعه‌ای برای این منظور تعریف شده که یا با کمک شرکای چینی و یا توسط خودمان اجرایی خواهد شد.

وی همچنین به پروژه «الماس» اشاره کرد و گفت: ما در این پروژه سهامدار هستیم، این طرح بخشی از پازل زنجیره ارزش پتروشیمی کشور است که می‌تواند به تکمیل سبد محصولات کمک کند.

گله‌داری با تأکید بر رویکرد هلدینگی بیان کرد: واحدهای بندر امام باید به تدریج بازسازی و کنار پتروشیمی اروند مستقر شوند. تکنولوژی فعلی ۱۶ سال است که فعالیت دارد و نیازمند نوسازی است. اگر با نگاه هلدینگی جلو برویم، کلر باید در جایی تجمیع شود که بهره‌وری و ارزش‌افزوده بالاتری دارد.

وی درباره وضعیت کلر توضیح داد: پتروشیمی غدیر اکنون از ما کلر نمی‌گیرد، چرا که صرفه اقتصادی ندارد. ما ترجیح می‌دهیم به جای کلر، VCM به آن‌ها بدهیم. از آنجا که ای‌سی‌ام اجازه بارگیری مستقیم از اینجا را نمی‌دهد، مجبوریم از طریق ایستگاه بارگیری قدیم ارسال کنیم.

وی با اشاره به برخی تصمیم‌گیری‌های گذشته گفت: زمانی که احداث واحد پتروشیمی در مهاباد مطرح شد، برخی نگاه‌های منطقه‌ای و غیرکارشناسی باعث این تصمیم شدند. این تصمیم‌ها نه‌تنها فاقد زیرساخت صنعتی بودند بلکه برخلاف منافع ملی عمل کردند.

گله‌داری ادامه داد: در غرب کشور، با فشار برخی نمایندگان تلاش شد زیرساخت‌های نمک از دریاچه ارومیه و خطوط خوراک به آن مناطق منتقل شود، در حالی‌که این تصمیم‌ها نه عملیاتی بودند و نه اقتصادی.»

در پایان، وی بر نقش کلیدی پتروشیمی اروند در تأمین نیازهای زنجیره پایین‌دستی تأکید کرد و گفت: کلر می‌تواند پشتوانه توسعه منطقه‌ای باشد، مشروط بر اینکه با نگاهی صنعتی و راهبردی تصمیم‌گیری شود، نه بر اساس فشارهای بخشی یا منطقه‌ای.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز