خبرگزاری کار ایران

مدیر عامل شرکت ملی گاز اعلام کرد:

پیش‌بینی افزایش ۱۰۰ میلیون متر مکعبی مصرف گاز/واردات نداریم

پیش‌بینی افزایش ۱۰۰ میلیون متر مکعبی مصرف گاز/واردات نداریم
کد خبر : ۱۵۴۹۷۸۴

مدیر عامل شرکت ملی گاز با اشاره به پیش بینی هواشناسی مبنی بر اینکه دما منفی ۴ درجه سردتر خواهد شد، اظهار داشت: این میزان کاهش دما به معنای افزایش ۱۰۰ میلیون متر مکعبی مصرف گاز است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، سعید توکلی در نشستی خبری در جمع خبرنگاران با اشاره به پیش بینی هواشناسی مبنی بر اینکه دما منفی ۴ درجه سردتر خواهد شد، اظهار داشت: این میزان کاهش دما به معنای افزایش ۱۰۰ میلیون متر مکعبی مصرف گاز است.

وی افزود: امسال اولین بار است که توده هوای سرد اسکاندیناوی وارد کشور می‌شود که این بی‌‍سابقه است و ۱۱ استان شمالی کشور را تحت تاثیر قرار خواهد داد. به این ترتیب که هر یک درجه کاهش دما ۲۵ میلیون متر مکعب معادل یک فاز پارس جنوبی مصرف را افزایش خواهد داد.

شدت مصرف انرژی ایران ۳.۵ برابر نرم جهانی

مدیر عامل شرکت ملی گاز شدت مصرف انرژی در کشور ما را ۳.۵ برابر نرم جهانی عنوان کرد.

وی در ادامه با بیان اینکه وضعیت شبکه گاز کشور با همه محدودیت ها پایدار است، گفت: با وجود اینکه شبکه پایدار است اما منظور پایداری فیزیکی است و میزان گاز تحویلی به شبکه در مقایسه با سالهای گذشته قابل توجه است.

توکلی با بیان اینکه خط قرمز ما برای تامین گاز بخش خانگی، تجاری، حمل و نقل، کشاروزی و صنایع جزء است که در فصل زمستان ۸۰ تا ۸۵ درصد گاز تحویلی به شبکه را شامل می شود، افزود: صنایع عمده شامل پتروشیمیها، سیمان و فولاد، مس و آلومینیوم و پالایشگاهها در اولویت دوم ما برای تامین گاز قرار دارند.

۳۰۰ میلیون متر مکعب ناترازی

وی بیان داشت: وقتی ۸۰ تا ۸۵ درصد گاز توسط مصرف کنندگان اولویت اول( خانگی، تجاری، حمل و نقل، کشاروزی و صنایع جزء) به مصرف می رسد یعنی ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون متر مکعب ناترازی وجود دارد و وظیفه وزارت نفت این است که به دسته اولویت دوم سوخت مایع تحویل دهد.

معاون وزیر نفت تصریح کرد: در فصل زمستان مصرف گاز اولویت اول از ۲۳۰ میلیون متر مکعب به ۷۰۰ و ۷۱۰ میلیون متر مکعب می رسد یعنی اینکه از سهم اولویت دوم کم می شود.

۷۲ درصد سبد انرژی به گاز وابسته است

وی با بیان اینکه در کشور ما ۷۲ درصد سبد انرژی به گاز وابسته است که در هیچ جای دنیا به این شکل نیست، اظهار داشت: در تمام دنیا در سبد سوخت تنوع وجود دارد اما در کشور ما مصرف به قدری بالاست که میزان گاز تحویلی معال میزان مصرف گاز در کشور چین است و دلیل آن علاوه بر عدم تنوع در سبد سوخت عدم صرفه جویی و بهسازی زیرساختها است.

توکلی در ادامه گفت: انداختن مسئولیت گردن مردم درست نیست، اگرچه آسایش و آرامش حق مردم است، از سویی تقسیم عادلانه گاز میان آنها نیز باید انجام شود، بنابراین انتظار می‌رود مصرف گاز کشور به‌اندازه میانگین جهانی باشد.

وی تأکید کرد: مجموع مصارف گاز صنایع سیمان کمتر از یک فاز پارس جنوبی است، یعنی اگر یک درجه کاهش دمای خانه‌ها تحقق یابد، گاز کافی به آنها تحویل می‌شود که در اقتصاد کشور تأثیر بسیاری دارد.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران اظهار داشت: بخشی از هدررفت گاز هم در مجموعه شرکت ملی گاز و وزارت نفت اتفاق می‌افتد که البته عدد بالایی‌ نیست و زیر ۴ درصد حجم توزیع است و بدون شک می‌تواند کمتر باشد و برای آن برنامه داریم.راهکارهایی به‌منظور بهینه‌سازی مصرف انرژی در اسناد بالادستی و قانون برنامه هفتم توسعه وجود دارد که باید عملی شود.

وی ادامه داد: هر یک مترمکعب گاز در داخل ایران ۱۰۲ تومان توزیع می‌شود در حالی‌که در منطقه ارزش هر مترمکعب گاز ۲۰ تا ۲۵ هزار مترمکعب است.

وی با اشاره به گازرسانی به نیروگاه‌ها یادآور شد: سال ۱۴۰۲ مقدار گازی که باید تحویل مبادی صادراتی می‌شد، از سوی طرف مقابل دریافت نشد و از سویی سال گرم‌تری بود، همین موضوع سبب شد گاز بیشتری در شبکه بماند و سوخت بیشتری هم تحویل نیروگاه‌ها شود، به همین دلیل گفته می‌شود تحویل گاز به نیروگاه‌ها در نیمه نخست امسال کمتر از پارسال بوده اما نباید ملاک گازرسانی به نیروگاه‌ها، حجم تحویلی در سال ۱۴۰۲ باشد، زیرا در همین زمان امسال، ۸۳ درصد سبد گاز، به نیروگاه‌ها داده شده است.

همکاری‌های گاز ایران و روسیه

توکلی درباره همکاری‌های گاز ایران و روسیه توضیح داد: گفت‌وگوها با روسیه از سه سال گذشته تاکنون آغاز شده، اما باید توجه کرد در منطقه‌ای هستیم که اهمیت گاز قابل‌توجه است و فروشنده گاز هم منافع خود را در نظر می‌گیرد.

واردات و سوآپ گاز صفر است

وی با اعلام اینکه واردات و سوآپ گاز اکنون صفر است، گفت: افزایش قدرت کشور در حوزه انرژی یکی از اقدام‌های دارای اولویت به‌منظور افزایش قدرت کشور و تکلیف قانون برنامه توسعه برای شرکت ملی گاز است، به همین دلیل نشست‌هایی با روس‌ها داشتیم و پیشرفت‌های مناسبی محقق شده است، رئیس‌جمهوری و وزیر نفت هم در جریان نشست بریکس مذاکراتی داشتند و مسیر می‌تواند به نتیجه برسد.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران اجرای خط لوله گاز از کریدور دریایی هنوز بین ایران و روسیه بررسی و تعیین‌تکلیف نشده و حتی ممکن است اولویت نخست نباشد و انتقال گاز از طریق خشکی انجام شود.

وی همچنین درباره اجرای طرح انتقال گاز ایران به پاکستان بیان کرد: اینکه در پاکستان چه اراده‌ای برای اجرای این طرح وجود دارد در حوزه اختیار بنده نیست که نظر بدهم، اما ایران تعهد خود را در اجرای این خط لوله انجام داده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز