رئیس کانونعالی شوراهای اسلامی کار کشور:
جامعه کارگری بدنبال رفاه نیست بلکه درپی یک زندگی ساده است
عضو هیات امنای سازمان تامین اجتماعی و رئیس کانونعالی شوراهای اسلامی کار کشور گفت: جامعه کارگری بدنبال رفاه نیست بلکه درپی یک زندگی ساده است.
به گزارش ایلنا از رشت، به همت معاونت فرهنگی اجتماعی سازمان تامین اجتماعی و با هدف تقویت تعاملات با شرکای اجتماعی و همافزایی در بین تشکلها وبهرهمندی از ظرفیتهای موجود، نشست آموزشی شوراهای اسلامی کار استانهای اصفهان و کردستان با حضور پایور، مشاورمعاونت فنی و درآمد سازمان و اولیاءعلی بیگی عضو هیاتامنای سازمان تامین اجتماعی و ریاست کانونعالی شوراهای اسلامی کار کشور در بندر ازلی برگزار شد .
مدیرکل تامین اجتماعی استان گیلان خاطرنشان کرد: در ابتدای سال ٨٠ دارای ٣٢٠٠٠ مستمریبگیر بودهایم که اکنون طی ١٥ سال با ٢٣٠ درصد رشد به ١٠٦ هزار نفر افزون شده است .
جمیل حقپرست اذعان داشت: مباحث اخیر در زمینه جداسازی بخش درمان از سازمان با اشاره به حق الناس بودن منابع که از محل حق بیمههای صاحبان اصلی مجموعه تحقق مییابد بر ضرورت استقلال و یکپارچگی سازمان تامین اجتماعی تاکید کرد .
معینی دبیرکل کانونعالی شوراهای اسلامی کار کشور و ریاست کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان اصفهان اظهار داشت: نمیتوانیم اجازه دهیم امید کارگرانی که دلخوش به استفاده از خدمات درمانی در مراکز ملکی تامین اجتماعی هستند به یأس تبدیل شود و اگر در این خصوص دیربجنبیم و تعلل و کوتاهی کنیم آیندگان بمنزله خیانتی از سوی ما قلمداد خواهند کرد .
عضو هیات امنای سازمان تامین اجتماعی و ریاست کانونعالی شوراهای اسلامی کار کشور نیز بعنوان یکی از سخنرانان اصلی این نشست ضمن قدردانی ویژه از تلاشهای صورت گرفته ، از علایی مدیرکل فرهنگی واجتماعی بیمه شدگان بعنوان یکی از مدیران سازمان که رویکرد سه جانبهگرایی را باور داشته و در این مسیرحرکت می کنند یاد کرد.
ریاست کانونعالی شوراهای اسلامی کارکشوربا بیان اینکه رهنمودها و سخنان رهبری در ایجاد امنیت کشور و خنثی کردن توطئه های داعشیها وتکفیری ها بسیار اثرگذار بوده است، افزود: استقرار و وجود امنیتحاکم امروز در جامعه مرهون هوشیاری رهبری، سربازان گمنام امام زمان (عج) و مدافعان حرم بعنوان مظلومترین شهداء است و ما هم باید با این رویکرد و اتحاد و همدلی و یکپارچگی، امنیت شغلی و آینده خود را نگهبانی نمائیم و هیچ تضادی نخواهد بود که هم سرباز رهبری و هم خادم جامعه کارگری باشیم .
علی بیگی بیان داشت: معتقدیم قانون کار هویت و شناسنامه یک کارگراست واصلاح آن یعنی تسهیل در امور، بهبود فرآیندها و رفع مشکلات و از این رو ما با اصلاحمخالف نیستیم بلکه با بی صداقتی مخالفیم.
ایشان با انتقاد از حذف تبصره یک ماده ٧ قانون کار، این ماده را روح قانون برشمرده و اذعان داشت: اگر روح از جسم گرفته شود بی معنی و پس از مدتی حتی متعفن می شود .
علی بیگی با اشاره به وجود ٩٣ درصد کارگر قراردادی در کشور، این امر را نقصان در قوانین ندانسته و کوتاهی در نظارت را عامل اصلی این ضعف قلمداد کرد .
عضو هیأت امنای سازمان تامیناجتماعی در بخشدیگری از سخنان خود خاطرنشان ساخت: وظیفه ذاتی وزارت کار، تنظیم روابط کار و رعایت قانون وتبصره آن بوده و امروز حذف آن بمنزله سلب مسئولیت از دولت و مجلس است .
علی بیگی، شرط فاسد از حیث حقوقی را باطل شمرده و افزود: جامعه کارگری بدنبال رفاه نیست بلکه در پی یک زندگی ساده است و اگر به سرنوشت خود بیتفاوت باشد، لطمه خواهد دید و دولتمردان باید بدانند حافظه این قشر ضعیف نیست بلکه محجوب بودن آنان سبب رویدادهای گذشته شده است ولی امروز قانون کار را هویت و شناسنامه خود دانسته و نسبت به آن بیتفاوت نخواهیم بود .
علی بیگی خاطر نشان کرد: ما معتقدیم درمان سازمان اندوخته و سرمایه صاحبان واقعی آن بوده و از این رو نشستن دیگران بر سر این سفره با رضایت ما نبوده و حلال نمیکنیم .
مدیرکل فرهنگی واجتماعی بیمهشدگان با اشاره به اینکه ٧ درصد حق بیمه کارگران با کسر از حقوق و واریز به سازمان، اولین، بیشترین و اصلیترین بخش منابع درآمدی برای اجرای تعهدات است با تشریح نقش و اهمیت این گروه از جامعه هدف، خاطرنشان کرد: در ابتدای انقلاب در سال ٥٧ تعداد بیمه شدگان سازمان ٨/١ میلیون نفر بوده است و امروز این رقم به ٧/١٣ میلیون نفر رسیده و مستمری بگیران نیز از ٩٠ هزار نفر به نزدیک سه میلیون نفر بالغ شدهاند بگونهای که برای سالجاری جهت انجام تعهداتمان بودجه ای ٧٢ هزار میلیاردی داریم .
مدیرکل فرهنگی اجتماعی بیمهشدگان اذعان داشت: غفلت از هیاتهای کارشناسی بیمهشدگان یکی از نقاط ضعف در فرآیندها وتصمیمگیریها بوده و نباید همچون توابین عمل نمائیم که علیرغم جهاد مقدسشان، اثربخشی لازم را نداشتند و باید بدانیم که اگر عکسالعمل و حرکت و اقدام ما در زمان خودش و بموقع لحاظ نگردد کارایی نخواهد داشت .
مشاور معاونت فنی و درآمد سازمانتامین اجتماعی با قدردانی از فرصت مهیا شده به منظور گفت و گو و انتقال برخی موضوعات به فعالان تشکلهای کارگری، برنامه ششم توسعه را از مهمترین مباحث روز جامعه قلمداد کرد و با بیان ایجاد سالانه ١٨ هزار میلیارد بدهی دولت بابت سهم حق بیمههای گروههای تحت پوشش ، افزود : حقوقی که بابت مبنای کسر حق بیمه به سازمان اعلام می شود، ٥٠ تا ٦٠ درصد مبلغ واقعی است و منابع ما باید در حقیقت دو برابر میزان فعلی باشد .
پایور اظهار داشت : جدا نمودن منابع بخش درمان صرفاً مراکز درمانی را دربرنگرفته وتعهدات مختلفی ازسازمان همچون وضعیت صدور دفترچه ، هزینه سفر واقامت بیمار، غرامت ایام بیماری ، کمیسیونهای پزشکی و... را با اختلال مواجه کرده وسرگردانی مراجعین و خدمت گیرندگان را سبب خواهد شد .
معاون اداره کل فنی مستمری های سازمان نیز بعنوان آخرین سخنران این کارگاه آموزشی، برقراری تعادل و پایداری بیمهها را منوط به وجود ورودی بیشتر ازخروجی معرفی و افزود: در حال حاضر در جامعه ما وجود ٦ نفر بیمه پردازبه ازای یک مستمری بگیر بیانگر نقطه سربه سری میباشد وهرچقدر این عدد ازشش بزرگتر گردد وضعیت صندوق مطلوبتر خواهد بود .
کریمی افزود : متوسط سن بازنشستگی درمشاغل سخت وزیان آور تا پایان سال ٩٤ برابر ٢/٤٨ سال و میانگین سابقه برخوردار شوندگان ٦/٢٤ بوده و بطور متوسط هر بازنشسته از ٩ سال سابقه ارفاقی استفاده کرده است .