بررسی ضرورت توجه به ارتقای ایمنی بازار قزوین؛
ارتقای ایمنی و احیای بازار سنتی قزوین نیازی جدی برای توسعه گردشگری است
ارتقای ایمنی و احیای بازار سنتی قزوین یکی از مواردی است که مورد تاکید شورای شهر و کسبه قرار دارد و از طرفی به توسعه گردشگری کمک میکند؛ از این رو برنامهریزی و صرف اعتبار برای آن اهمیت ویژه دارد و باید مورد توجه مسئولین قرار گیرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا قزوین، قزوین یکی از شهرهایی است که بافتهای تاریخی، سنتی و فرسوده در آن به میزان قابل توجهی وجود دارد که احیا و حفظ آنها از ابعاد مختلف دارای اهمیت است و میتواند به پویایی اجتماعی، اقتصادی و نشاط در شهر کمک کند.
بازار سنتی قزوین یکی از مکانهایی است که از دوران صفوی رونق گرفته است و در حال حاضر هم در کنار جنبه اقتصادی که محل خرید و کسب و کارهای مختلف است، بهعنوان مکانی تاریخی و گردشگری هم به شمار میرود.
در حال حاضر ایمنی یکی از چالشهای مهم بازار سنتی قزوین، است و در صورت وقوع حوادث مختلف بویژه آتشسوزی میتواند خسارتهای جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد و قدیمی بودن بخشی از زیرساختهای بازار قزوین هم این چالش را دوچندان میکند.
لازم است نهادهای مختلف ازجمله شهرداری و میراث فرهنگی در کنار اصناف فعال در بازار برای ارتقای ایمنی دست به کار شوند.
ضرورت همکاری نهادهای مختلف برای ارتقای ایمنی بازار قزوین
نایب رئیس شورای شهر قزوین در این باره گفت: برای ارتقای ایمنی بازار سنتی قزوین، شهرداری و مدیریت شهری به تنهایی نمیتواند اقدامی انجام دهد؛ لازم است سایر نهادها و همچنین بازاریان، اتحادیهها و اصناف هم پای کار باشند تا بتوان مرحله به مرحله کارهای بزرگی انجام داد.
ولی چگینی ادامه داد: بازار سنتی قزوین بهعنوان یکی از مراکز تجاری مهم استان باید از نظر ایمنی مورد توجه جدی باشد؛ سازمان آتشنشانی بهعنوان متولی ایمنی درشهرداری، درگیر ایمنسازی بازار این شهر است و در این حوزه نیز بازدیدهای میدانی مستمر برای ارتقای وضعیت ایمنی بازار انجام میشود.
این مسئول ادامه داد: تا آنجا که مطلع هستیم، برای ایمنسازی این مجموعه سنتی در قالب اجرای نصب شیرهای هیدرانت، اعلام حریق و راهاندازی ایستگاه آتشنشانی اقداماتی انجام شده است.
احیای بازار قزوین در کنار حفظ اصالت
حسین صلحجو یکی دیگر از اعضای شورای شهر هم بر ضرورت همکاری نهادهای مختلف تاکید کرده و گفت: در بهسازی و همچنین احیای سراهای تاریخی بازار قزوین میتوان از ظرفیت و تجربه هیات امنا و معتمدین بازار بهره برد.
وی ادامه داد: البته حفظ اصالت هم در کنار بهسازی اهمیت دارد و این موضوع هم حتما مد نظر قرار میگیرد.
بازار قزوین به اعتبار ویژه نیاز دارد
فاطمه اشدری هم به همین موضوع تاکید کرده و اظهار کرد: در کنار توجه به افزایش بازارچههای محلی، بهسازی و ارتقای ایمنی بازار سنتی قزوین هم باید مورد توجه مسئولین شهری باشد.
وی از بازار بهعنوان قلب اقتصادی شهر یاد کرده و گفت: با وجود اهمیتی که این بخش دارد، تاکنون این حوزه، مورد توجه خاص قرار نگرفته است.
این عضو شورای شهر قزوین ادامه داد: در کنار بعد اقتصادی، بازار در حوزه فرهنگی، اجتماعی و گردشگری هم اهمیت دارد و از این رو ارتقای زیرساختها و امنیت مهم است و باید اعتبار ویژهای برای آن در نظر گرفت.
احیای بازار، قزوین را به مقصد گردشگری نزدیکتر میکند
رئیس شورای شهر قزوین هم در این باره اظهار کرد: بازار سنتی قزوین این ظرفیت را دارد که به سعدالسطنهای دیگر در سطح شهر تبدیل شده و به محقق شدن شعار "قزوین، مقصد گردشگری" کمک کند.
علی فرمانی با اشاره به ضرورت حفظ ماهیت اصلی بازار قزوین، عنوان کرد: به نظر من تلاش برای حفظ و ارتقای بازار را نباید به چشم هزینه نگاه کرد؛ این اقدام بهنوعی سرمایهگذاری برای آینده است و نتایج مثبتی را برای ما به همراه خواهد داشت.
وی اظهار کرد: نیاز است شهرداری در بوجه سال آینده به این حوزه توجه ویژه داشته باشد تا شاهد احیای سراها و بدنهسازی در بازار باشیم.
مرمت سراهای مختلف بازار قزوین
علاوه بر شهرداری، میراث فرهنگی هم در حوزه بازار قزوین نقش دارد و درحال حاضر مرمت و بهسازی سراهای مختلف در دستور کار قرار گرفته و بخشهایی از آن اجرا شده است.
احسان نورانی، معاون میراث فرهنگی استان قزوین در این باره گفت: ساماندهی راسته قیصریه در بازار تاریخی قزوین از سال گذشته کلید خورده و با نظارت کارشناسان عملیات مرمت انجام شده است.
وی ادامه داد: سبکسازی بام، استحکامبخشی و مرمت پوشش بام، مرمت طاقها و استحکام بخشی حجرهها و کف فرش بازار از اقداماتی است که در این راستا با همکاری کسبه و حجرهداران و شهرداری انجام شده است.