هجوم ملخ های بومی به مزارع کهگیلویه و بویراحمد / نیازی به سم پاشی با پهباد نیست
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد که ملخهای کنونی که به مزارع و عرصه های منابع طبیعی در این استان حمله ور شده اند بومی بوده و اساسا شاهد مهاجرت ملخ از سایر مناطق برون استانی به این مزارع و عرصه ها نیستم.

" داریوش حصار " در گفت و گو با ایلنا از یاسوج با برشمردن ضررها و خسارات هجوم ملخ های بومی به مزارع و عرصه های منابع طبیعی در استان کهگیلویه و بویراحمد، از پایش ۱۵ هزار هکتار از مراتع استان برای مقابله با آفت ملخهای بومی خبرداد و اظهارداشت: ملخهای بومی شاخک بلند تاکنون به بیش از پنج هزار هکتار از مزارع و عرصههای منابع طبیعی این استان حمله کردهاند و البته تاکنون ۲ هزار و 100 هکتار سم پاشی شیمیایی با مشارکت سازمان جهاد کشاورزی، مزرعه داران و باغداران انجام گرفته است.
وی کانون های آفت هجوم ملخهای بومی در استان کهگیلویه و بویراحمد را شهرستانهای سردسیری بویراحمد، دنا، مارگون و بخش دیشموک در شهرستان گرمسیری کهگیلویه عنوان و خاطرنشان کرد: این هجوم ابتدا از عرصههای منابع طبیعی شروع و سپس وارد مزارع شده است.
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: هجوم این ملخها بطور مرتب و بحالت جابجایی صورت میگیرد و از الان نمی توان میزان خسارات وارده به مزارع و عرصههای منابع طبیعی را عنوان کرد اما هر کانونی که به مذاق آنها خوش بیاید بیشتر مورد هجوم قرار میگیرد.
حصار با تاکید بر اینکه اگر همه امکانات ادارات برای مبارزه با این آفت به کار گرفته نشود، دچار مشکلاتی در این مبارزه خواهیم شد، تصریح کرد: برخی از کانون های مورد هجوم ملخ های بومی، کوهستانی و سخت گذر بوده که مبارزه با آن را با مشکلات جدی روبرو کرده است.
وی گفت: ملخ های بومی بصورت سُنتی در سالهای پر بارش زیست می کنند و قابل مشاهده است و باتوجه به محدودیتهای زیستی محیطی یا از بین رفتن جمعیت ملخها پس از یک بازه زمانی، نیاز به استفاده از سمپاشی هوایی یا بهره گیری از پهباد در مزارع و یا عرصه های منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد احساس نمی شود.
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد افزود: هر منطقهای که حجم ملخها زیاد باشد محلول یا سم توزیع میشود و هیچ مشکلی در زمینه تامین محلول و سم نداریم.