خبرگزاری کار ایران

یوسف‌زاده عنوان کرد:

نظارت تضمین‌کننده سلامت خدمات است/سامانه 190 آماده شنیدن صدای مردم در عرصه سلامت

asdasd
کد خبر : ۶۴۱۰۹۳

مدیرکل دفتر نظارت و اعتبار بخشی وزارت‌بهداشت تاکید کرد که سامانه 190 شنوای صدای مردم در عرصه سلامت است.

به گزارش ایلنا از رشت، همایش استانی مدیران شبکه بهداشت و درمان، روسای بیمارستان‌ها و کارشناسان نظارت بر درمان و اعتبار بخشی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با حضور مدیرکل دفتر نظارت و اعتباربخشی وزارت بهداشت در رشت برگزار شد.

علیرضا عسکری- مدیر کل دفتر نظارت و اعتبار بخشی وزارت بهداشت، ضمن تشکر از دانشگاه علوم پزشکی گیلان درباره فعال کردن حوزه نظارت و با بیان اینکه نگاه بهداشتی باید در حوزه‌های درمانی نیز نهادینه شود،  گفت: اگر حوزه بهداشت یک دانشگاهی بر این مهم صحه بگذارد که نگاه کارگزاران حوزه درمان آن دانشگاه بر بهداشت استوار است، مسلما آن دانشگاه دارد درست کار می کند.

عسکری خاطرنشان کرد: دومین راه نجات سلامت کشور، نگاه قوی به حوزه آموزش است. دانشجو به رفتار اساتید خود نگاه می کند و از آن الگو می گیرد گاها نیازی نیست که استاد حرف بزند بلکه دانشجو از نگاه و رفتار استاد آن چیزی که لازم است یاد می گیرد، پس توجه به آموزش باید از صفر تا صد باشد.

وی با بیان اینئکه آن چیزی که خرسندی مردم را به همراه می آورد رفتار ماست، گفت: اگر بهترین امکانات را در مراکز درمانی فراهم کنیم ولی رفتار ما با بیمار و خدمات گیرنده درست نباشد رضایت بیمار جلب نمی شود. بیمار نیاز دارد تا بعد از بستری یا عمل جراحی پزشک خود را بر بالینش ببیند. رفتارسازی باید از سطح عالی تا سطح پایین حوزه‌های سلامت جاری شود اگر رفتار سازی کنیم همه چیز درست می شود و در واقع به هدفی که با نظارت می خواهیم به آن برسیم به آن دست یافته ایم.

سامانه 190 شنوای صدای مردم در عرصه سلامت

مدیر کل دفتر نظارت و اعتبار بخشی وزارت بهداشت با بیان این که سامانه 190 شنوای صدای مردم در عرصه سلامت است، خاطر نشان کرد: مردم، رسانه ها و جامعه باید به این نکته واقف باشند که جنس کار در حوزه سلامت سخت و کار کردن در این حوزه با سایر حوزه ها بسیار متفاوت است.

وی تاکید کرد: امروز که کشور ما از هر طرف تحت فشار بیگانگان هست، همه باید دست به دست هم دهیم و تلاش کنیم تا مردم کمترین آسیب را ببینند و این روزها باید بیشتر به فکر مردم باشیم.

 شاهرخ یوسف زاده چابک- رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، ضمن خیر مقدم به مدعوین و حاضران در همایش گفت: ارایه خدمات مناسب در زمان و مکان مناسب، امروز خواست تمام دستاندر کاران حوزه سلامت است، امیدوارم با حضور مسوولان نظارتی وزارت بهداشت در این دانشگاه شاهد تحولی جدید در حوزه نظارت بر درمان و اعتبار بخشی دانشگاه علوم پزشکی گیلان باشیم.

وی با بیان اینکه طرح تحول سلامت، دامنه ارایه خدمات سلامت را افزایش داده و باعث رضایت مردم شده و یکی از کارنامه‌های درخشان دولت است، تصریح کرد: اگر ارایه خدمات سلامت با نظارت مستمر همراه نبود، شاید صرفا با گسترش ارایه خدمات به رضایت مردم که خواست اصلی یک جامعه است دست پیدا نمی کردیم و به بیراهه می رفتیم.

 یوسف‌زاده اظهار داشت: یک نظارت مستمر و دقیق نشان خواهد داد که مراکز درمانی در ارایه خدمات درمانی در چه سطحی قرار دارند.حوزه نظارت بر درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان بیش از سه سال هیچ فعالیتی نداشت، ولی با پیگیری های انجام شده طی دو سال اخیر از سوی معاونت درمان، این حوزه توانسته است در روند نظارت بر ارایه خدمات درمانی شتاب بیشتری پیدا کند تا جایی که نظارت بر مراکز درمانی استان به صورت 24 ساعته در حال انجام است.

نظارت تضمین کننده سلامت خدمات است

رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، با اشاره به این که تیم نظارت در دانشگاه های علوم پزشکی در واقع کار باغبانی حوزه سلامت را بر عهده دارند، تصریح کرد: همان گونه که درختان میوه نیاز به مواظبت و هرس دارند تا دچار آفت زدگی نگردند، مراکز ارایه دهنده خدمات سلامت نیز نیاز به پایش و نظارت دارند تا دچار آفت زدگی نشوند. در واقع نظارت تضمین کننده سلامت خدمات است.

 یوسف زاده یادآور شد، مردم به متولیان سلامت خود اعتماد دارند، کسی که یک خدمت از مراکز درمانی می گیرد، پیش فرضش این است که کسی هست بر عملکرد این واحد نظارت می کند و با اعتماد به اینکه پروانه ای که برای این شخص صادر شده است این فرد می تواند به ارایه خدمات درمانی بپردازد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، گفت: اعتبار بخشی یعنی استاندارد سازی و نظارت و پایش است که می تواند نشان دهد، خدماتی که یک مرکز ارایه می کند با استانداردهای مورد تایید وزارت بهداشت همخوانی دارد یا نه . چون مردم دیدگاه تخصصی ندارند وظیفه دانشگاه هاست تا با دید تخصصی این خدمات را نظارت کنند و سامانه 190 نیز دلیل وجودیش این است تا مردم بتوانند معضلاتی که در خصوص حوزه سلامت در ذهن آن هاست به صورت تماس مستقیم با متولیان سلامت در میان بگذارند.

 محمد تقی آشوبی – معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان ، نیز ضمن تقدیر از حضور مدیرکل نظارت بر درمان و اعتبار بخشی وزارت بهداشت و هیات همراه به گیلان گفت: انسان‌ها جان خود را در اختیار مراکز درمانی قرار می دهند و اگر بر روند ارایه خدمات این مراکز نظارتی صورت نگیرد، ممکن است خدمات ایمن و مناسب به مردم ارایه نشود. وی تاکید کرد: برای اینکه خدمات صحیح و مناسب در مراکز درمانی ارایه شود، نیازمند نظارت مستمر و دقیق در این حوزه‌ها هستیم.

 آشوبی خاطر نشان کرد: امروزه کارشناسان حوزه نظارت بر درمان برای انجام ماموریت های ذاتی خود با چالش های فراوانی روبرو هستند که می توان به وارد شدن افراد فاقد تخصص با لباسی ارزشی در حوزه درمان اشاره کرد که علی رغم نداشتن اطلاعات علمی سعی دارند در این حوزه فعالیت کنند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان تاکید کرد: خدمات بهداشتی و درمانی خوب باید علمی و با نظارت ارایه شود تا مردم از آن سود ببرند. دانشگاه علوم پزشکی گیلان، نظارت را از خودش شروع کرده است و سعی دارد تا با نظارت بیشتر و مستمر از واحدهای درمانی دولتی، الگوی مناسب برای دیگران ارایه کند.

 بشیر امیرنژاد - رییس مرکز ملی پاسخگویی و رسیدگی به شکایات مردمی حوزه سلامت (190) در ضمن تبیین جایگاه این سامانه در وزارت بهداشت گفت: هدف از راه‌اندازی سامانه 190، صیانت از حقوق گیرندگان و ارایه دهندگان خدمت، شفاف‌سازی، تکریم ارباب رجوع و پاسخ به انتظارات مردم در حوزه سلامت است که این سامانه 28 اسفند 1395 رسما آغاز به کار کرد. مرکز تماس 190 در 24 ساعت و به صورت شبانه روزی و در طول 7 روز هفته به صورت مرکزی یکپارچه و متمرکز برای دریافت و پاسخ به هر گونه سوال، درخواست، شکایت، اعلانات، انتقادات و پیشنهاداتی است که در رابطه با خدمات حوزه سلامت برای گیرندگان و ارایه دهندگان خدمت پیش می آید.

امیرنژاد ادامه داد: تماس‌های مردمی با سامانه 190 تحلیل و پردازش می شود و این سامانه در جاهای که از نظر نظارت ضعف داریم به ما کمک می‌کند تا عملکرد واحدهای درمانی را بسنجیم و در کارنامه اعتبارسنجی آنان لحاظ کنیم. به‌طور میانگین در هر 24 ساعت در اتاق کار درمان و تعرفه 3000 تماس داریم که 10 درصد این تماس‌ها شکایت و بقیه دردل مردم است و اغلب نارضایتی‌ها ناشی از عدم اطلاع تماس گیرندگان از قوانین است که با توضیحات کارشناسان این مرکز توجیه و اقناع می شوند و در نتیجه شکایتی ثبت نمی شود.

وی افزود: شکایات قابل بررسی و پیگیری به دانشگاه های علوم پزشکی مربوطه ارجاع داده می شود و آنها موظف هستند طبق آیین نامه و پروتکل های ابلاغی ظرف مدت معینی به موضوع رسیدگی کنند. قسمتی از شکایات نیاز به پیگیری و مداخله فوری دارند، مثل عدم پذیرش یک بیمار در اورژانس مراکز درمانی، ما فرآیندی داریم که وقتی فوریت آن توسط کارشناس محرز شد در کمتر از یک ساعت پیگیری و نتیجه را از خود بیمار جویا می شویم.

 اسماعیل نور صالحی – مدیر نظارت و اعتبار بخشی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گزارشی از عملکرد شش ماهه حوزه نظارت بر درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان ارایه کرد.

 سبحانی معاون دادستان گیلان و آقای تاک رییس تعزیرات حکومتی گیلان به اختصار به تبیین قوانین و مقررات حوزه سلامت برای حاضرین پرداختند.

در پایان از 38 نفر از کارشناسان و فعالان حوزه نظارت بر درمان استان با اهدای لوح سپاس تقدیر شد.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز