خبرگزاری کار ایران

شریعتمداری:

زمینه مشارکت، عضویت و مالکیت کارگران در بخش تعاون را فراهم می‌کنیم

زمینه مشارکت، عضویت و مالکیت کارگران در بخش تعاون را فراهم می‌کنیم
کد خبر : ۹۶۵۹۰۱

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در آیین افتتاح همزمان ۳۸۳ پروژه تعاونی در سراسر کشور و تقدیر از تعاونی های برتر ملی که با حضور معاون اول رییس جمهوری برگزار شد گفت : سند ملی توسعه بخش تعاون راهبردی ترین سند توسعه اقتصاد کشور است و تعاونی ها چه در ابتدای پیروزی انقلاب و چه در زمان دفاع مقدس نقش ارزنده ای را در اقتصاد کشور ایفا کردند.

به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی، محمد شریعتمداری تصریح کرد: روند اجرایی شدن سند ملی  توسعه بخش تعاون که ۲۲ تکلیف را برای این بخش قایل شده است  از سوی معاونت امور تعاون پیگیری شده  که امیدواریم برای  اجرای این سند همه ارکان و دستگاه ها با آن همکاری داشته باشند .

وی به وضعیت تعاونی در کشورهای دیگر نیز پرداخت و اظهار داشت: بر اساس آمارهای موجود بیش از یک میلیارد نفر در دنیا عضو تعاونی ها هستند و بخش قابل ملاحظه ای از اقتصاد کشورهای پیشرفته صنعتی در اختیار تعاونی ها است .

وزیر تعاون با بیان اینکه فعالیت در حوزه تعاونی ها در دنیا به عنوان یک کار ارزشمند مورد توجه قرار گرفته است افزود: تاکنون بیش از ۲۹۰ هزار تعاونی در کشور تاسیس شده است اما هم اکنون  ۹۴ هزار تعاونی فعال هستند و یکی از علت هایی که تعاونی ها نتوانستند به صورت پایدار باقی بمانند موارد قانونی است که کمتر اجرا شده است.

شریعتمداری بر آسیب شناسی در حوزه عملکرد این تعاونی ها تاکید کرد و در توضیح یکی از دلایل ناپایداری آنها گفت: برخی از ترجیحاتی که در قوانین مادر به نفع بخش تعاون از ابتدا وضع شده بود و هم اکنون نیز این قوانین برقرار است به خوبی اجرا نشده است.

وی افزود : در دولت تدبیر و امید تلاش کردیم قوانین موجود را مجددا فعال و شرایطی را فراهم کنیم تا تعاونی ها بتوانند از طریق این ترجیحات تقویت شوند و ارزش افزوده برای عموم مردم و اعضای تعاونی ها ایجاد کنند.

وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی افزود : تلاش می کنیم در اجرای خصوصی سازی و با مشارکت بخش تعاون زمینه  عضویت کارگران در این بخش و مالکیت آنها در شرکت ها و سهیم شدن در سرنوشتشان  را فراهم کنیم و امیدواریم با مجموعه اقدامات این بحث نیز به نتیجه مطلوب  برسد .

وزیر تعاون تصریح کرد : اختصاص یک هزار و ۲۷۰ میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی به سه حوزه کشاورزی ، صنعت و گردشگری از جمله محورهایی است که برای تقویت بخش تعاون در نظرگرفته شده اما این امر ترجیحی به این بخش تعلق نگرفته است.

شریعتمداری به برقراری خط اعتباری۴ هزار میلیارد تومانی با نرخ ۸ تا ۱۲ درصد اشاره کرد و اظهار داشت: از طریق این خط و همکاری مشترک  صندوق کارآفرینی امید ، بانک توسعه تعاون و معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار به تقویت بخش تعاون کمک شد .

وی افزود :  از مجموعه وام اشتغال پایدار روستایی با نرخ ۴ تا ۶ درصد برای بسیاری از تعاونی ها که از سهم ۲۵ درصدی بخش تعاون مغفول واقع شده بود نیز  موفق شدیم این سهم را برگردانیم تا بتوانند در اقصی نقاط کشور از این امکان استفاده نمایند .

شریعتمداری ادامه داد: همچنین برای افزایش فعالیت های آموزشی،توانمند سازی و تقویت نهادهای زیر ساختی بخش تعاون مثل بانک توسعه تعاون و صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون در وزارتخانه با پیگیری های حوزه معاونت تعاون،  بودجه این بخش از ۵ میلیارد تومان به  ۱۲ برابر افزایش یافت .

وی یادآور شد : ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان  در بودجه سال گذشته برای افزایش سرمایه بانک توسعه تعاون پیش بینی شده و این بانک بر اساس تکلیف قانونی که بر عهده دارد باید ۷۰ درصد اعتبارات خود را در اختیار تعاونی ها قرار دهد، هم اکنون این بانک در ارایه تسهیلات به تعاونی ها پیشتاز است اما به دلیل محدودیت های بودجه ای و منابع امکان ارایه خدمات بیشتر به این حوزه را ندارد و نیازمند  حمایت دولت است.

شریعتمداری به صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون بعنوان یکی دیگر از نهادهای حمایت گر بخش تعاون اشاره کرد و گفت: این بخش نیز دارای سرمایه اندکی است، افتتاح یکی از طرح هایی که  امروز انجام شد با حمایت و پشتیبانی این صندوق بود ،قطعا افزایش سرمایه این بخش نیز در نهایت به حمایت از بخش تعاون منجر خواهد شد .

وزیر تعاون به تعداد تعاونی های بانوان نیز اشاره کردوگفت:از ۲۳ هزار و ۷۲۲ تعاونی بانوان هم اکنون تعداد ۱۰ هزار و ۳۵۰ تعاونی( ۴۳.۶ درصد) هم اکنون فعال هستند.همچنین ۴۴.۶ درصد از تعاونی های بانوان در بخش صنعت در کشور فعال هستند که  این بخش از تعاونی های بانوان در حوزه صنعت توانسته اند به خوبی  نقش آفرینی کنند  .

وی یادآور شد: برای  این دسته از بانوان هم  از سوی صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون  و  برای استفاده از تسهیلات این صندوق ترجیحاتی قایل شده ایم.

شریعتمداری با بیان اینکه در مجموع ۲۵۱ شرکت تعاونی دانش بنیان ثبت شده در کشور داریم  افزود:  تعاونی های دانش بنیان و فعال در بخش صنعت ۳۶.۵درصد را به خود اختصاص داده اند  که عمده آنان را جوانان فرهیخته و دانشمند کشور تشکیل می دهند که در قالب تعاونی، خدمات و تولیدات خود را عرضه می کنند .

وی تصریح کرد: بنابراین یکی از مهمترین اقدامات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حوزه تعاون نوگرایی و تاسیس فعالیت های نوبنیاد در عرصه فعالیت های تعاونی در کشور است که بنا داریم این بخش را تقویت کنیم.

توسعه بخش تعاون می ‌تواند بهترین الگوی درمان امروز اقتصاد کشور باشد

۳۸۳ تعاونی در حوزه‌های مختلف توزیعی، تولیدی و خدماتی به ارزش بیش از ۳ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری و با اشتغال زایی بیش از ۲۶ هزار نفر امروز در این مراسم افتتاح و به بهره برداری می رسد.

توسعه بخش تعاون می ‌تواند بهترین الگوی درمان امروز اقتصاد کشور باشد

معاون امور تعاون  وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی با بیان این مطلب در مراسم  افتتاح طرح ‌های تعاونی در سراسر کشور  که با حضور اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری و محمد شریعتمداری،وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی برگزار شد گفت: این میزان سرمایه گذاری و اشتغال زایی با توجه به رکود اقتصادی بنگاه‌های تولیدی و تورم موجود بهترین درمان اقتصاد در ایران است.

وی تاکید کرد: بخش تعاون با توجه به رویکرد توسعه اقتصاد مقاومتی در کشور باید توسعه یابد.

 معاون امور تعاون وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت:  توسعه بخش تعاون می‌تواند بهترین الگوی درمان امروز اقتصاد کشور باشد، به افزایش تاب‌آوری اقتصادی کشور در برابر تحریم‌های ظالمانه آمریکا منجر ‌شود و مهار کننده آثار منفی شیوع بیماری کرونا است.

 وی با بیان اینکه باور ما این است که توسعه بخش تعاون به باز توزیع عادلانه ثروت در جامعه کمک می کند تصریح کرد: توسعه بخش تعاون، توسعه رفاه اجتماعی به دست مردم است.

کبیری، توسعه بخش تعاون را در ایجاد اشتغال پایدار منطقه‌ای از طریق جذب منابع خرد و مردم موثر دانست و تصریح کرد: این سرمایه‌گذاری‌ها عمدتاً توسط خود مردم و با تسهیل گری دولت صورت گرفته است .

معاون امور تعاون تاکید کرد: آبگیرهای اقتصادی  می‌تواند سیل نقدینگی را مهار و به ارزش افزوده و اشتغال مولد در کشور تبدیل شود.

به گفته وی مجموعه سرمایه‌گذاری در توسعه اشتغال روستایی که در قالب تسهیلات پرداخت شده ۱۸ هزار میلیارد تومان و با اشتغال زایی خوبی ایجاد شده است .

کبیری با بیان اینکه در دنیا حدود ۳ میلیون تعاونی وجود دارد افزود: این تعاونی‌ها یک میلیارد عضو دارند .

معاون امور تعاون وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی با اشاره به وجود ۳۰۰ تعاونی برتر دنیا گفت: این تعاونی‌ها، نزدیک به ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد دلار گردش مالی دارند و نزدیک به ۱۹ هزار و ۶۰۰ میلیارد دلار ارزش دارایی‌های آنها است.

 وی افزود: ارزش دارایی‌های ۳۰۰ تعاونی برتر دنیا بیش از ۸۰ برابر ارزش پول بازار سرمایه در ایران و نشان دهنده ظرفیت بخش تعاونی‌ها است،

کبیری با اشاره به اینکه در کشور می توان بیشتر از ظرفیت بخش تعاون استفاده کرد ،افزود :در ایران ۹۴ هزار تعاونی فعال در حوزه های مختلف تولیدی توزیعی و خدماتی وجود دارد که نزدیک به ۱.۷ میلیون نفر در آنها شاغل هستند .

معاون امور تعاون با تاکید بر ضرورت احیای اعتماد مردم به بخش تعاون گفت :اولویت اول تبدیل بخش تعاون به اتاق شیشه ای بود .

کبیری با اشاره به اینکه رویکرد توسعه شفافیت و دولت الکترونیک در دستور کار وزارت تعاون ،کار و رفاه اجتماعی قرار گرفته افزود: سامانه جامع و هوشمند بخش تعاون به همین منظور ایجاد شده است.

وی با بیان اینکه از طریق این سامانه همه اعضای تعاونی‌ها می‌توانند فعالیت‌های مدیران را رصد کنند اظهار داشت: ایجاد پنجره واحد بخش تعاون رویکرد جدی و مهم وزارت تعاون ،کار و رفاه اجتماعی در توسعه شفافیت در بخش تعاون به شمار می‌رود چرا که توسعه اعتماد عمومی به این بخش را در پی دارد.

 معاون امور تعاون رویکرد دوم وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بخش تعاون را توسعه نوآوری با هدف بهسازی و نوسازی تعاونی ها برشمرد و افزود: این اقدام در راستای حمایت از تعاونی‌های دانش‌بنیان و اشتغال زا محسوب می شود.

وی  فعالیت های دولت تدبیر و امید در حوزه تعاون را برشمرد و ایجاد خطوط اعتباری ویژه برای تعاونی‌های اشتغالزا اعم ازتعاونی های جوانان، زنان و توانیابان با نرخ ترجیحی ۸ الی ۱۲ درصد را از جمله این فعالیت ها به شمار می‌رود.

معاون امور تعاون در تشریح دیگر اقدامات بخش تعاون در این دولت افزود: صدور ضمانت نامه از سوی صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری تعاون و تخفیف حق بیمه سهم کارفرما از جمله اقدامات مهم در این زمینه است .

کبیری ایجاد خطوط اعتباری ویژه مسکن کارگری و تعاونی‌های توسعه عمران شهرستان ، طرح های نوآورانه را از جمله این اقدامات عنوان کرد.

 معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه در حوزه فرابخشی نیازمند فرهنگ‌سازی در حوزه تعاون هستیم افزود: اگر بخواهیم استفاده حداکثری از ظرفیت بخش تعاون داشته باشیم تقویت نهادهای مالی بخش تعاون و اجرای قوانین معطل مانده بخش تعاون  از سوی دستگاه‌های ذیربط ضروری است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز