خبرگزاری کار ایران

از سوی خانه کارگر صادر شد؛

قطعنامه پایانی گردهمایی سالروز تأمین اجتماعی

قطعنامه پایانی گردهمایی سالروز تأمین اجتماعی

در پایان گردهمایی خانه کارگر به مناسبت سالروز تامین اجتماعی یک قطعنامه صادر شد.

به گزارش ایلنا، متن قطعنامه خانه کارگر  جمهوری اسلامی ایران به شرح زیر است:

«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ» 

وَلَا تَهِنُوا وَلا تَحْزَنُوا وَأَنتُمُ الأَعْلَوْنَ إِن کُنتُم مُّؤْمِنِینَ

و سستی نکنید و اندوهگین مباشید، که اگر ایمان دارید، شما برترید. سوره آل عمران – آیه ۱۳۹

امسال در حالی سالروز تأمین اجتماعی را گرامی میداریم که شاهد فداکاری‌ها، جانفشانی‌ها و ایستادگی بی‌بدیل نیروهای مسلح و مردم شریف ایران در طول دوازده روز حساس و سرنوشت‌ساز جنگ با استکبار جهانی و کشور آمریکا و رژیم کودک کش اسرائیل، بودیم. خانه کارگر جمهوری اسلامی ایران با تمام وجود از تمامی هم‌وطنان عزیز، بویژه نیروهای مسلح قدردانی می‌کند. از مردم شریف ایران، جامعه کارگری کشور با تمام منشأها و سلایق مختلف، تشکر و قدردانی می‌کنیم که در این ایام سرنوشت‌ساز با حفظ وحدت، همبستگی و انسجام ملی، نقش به‌سزایی در تقویت پشتوانه معنوی و اجتماعی نظام ایفا کردند. دیدیم که کارگران ایرانی، بدون لباس نظامی، در ایام جنگ تحمیلی ۱۲ روزه در خط تولید که خط مقدم کارگران است، حضور داشتند و مشغول خدمت‌رسانی به مردم بودند. همچنین، دولت، مجلس و دستگاه‌های اجرایی، بویژه شبکه‌های صداوسیما را به خاطر اطلاع‌رسانی دقیق، هوشمندانه و مؤثر در رساندن حقیقت و فریاد مظلومیت ملت ایران به گوش جهانیان، ستوده‌ایم. آن‌ها در کنار نیروهای مسلح و مردم شریف، در خط مقدم مقاومت اطلاعاتی و رسانه‌ای نظام ایستادند. 

با عمیق‌ترین احساس افتخار و سپاس، یاد شهدای والامقام نیروهای مسلح، دانشمندان متعهد و شهروندان بی‌گناه کشورمان، بالأخص زنان و کودکان بی‌دفاع را گرامی می‌داریم و به خانواده‌های معزز آنان تسلیت می‌گوییم. شهادت این عزیزان، سرمایه‌ای گرانقدر برای ایران اسلامی و الهام‌بخش نسل‌های آینده است. خانواده‌های شهدا، با صبر و استقامت خود، الگویی برای تمامی مردم ایران هستند. ما خواستار حمایت‌های مادی و معنوی بیشتر از خانواده‌های شهدا و جانبازان و تسهیل دسترسی آنان به خدمات دولتی و اجتماعی هستیم. دولت و مسئولان کشور موظفند با برنامه‌های جامع، این خانواده‌ها را از لحاظ معیشتی، آموزشی و درمانی حمایت کنند. 

در این مسیر پرفراز و نشیب، رهبری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (مدظله العالی)، به عنوان رهبر معظم انقلاب، نقش بی‌بدیلی در حفظ وحدت ملی، هدایت هوشمندانه کشور، و مقاومت در برابر فشارهای خارجی ایفا کرده است. راهنمایی‌ها و تصمیمات رهبری، کشور را در مسیر درست حفظ کرده و به مردم قدرت و امید بخشیده است. دولت و رئیس‌جمهور، با تلاش‌های بی‌وقفه، در مدیریت مسائل اقتصادی و اجتماعی، و همچنین مذاکرات حساس بین‌المللی، نقش کلیدی داشته‌اند. مجلس شورای اسلامی نیز با نظارت بر عملکرد دولت و تصویب قوانین مهم، در تقویت نهادهای دموکراتیک و حفظ منافع مردم نقش اساسی دارد. 

از سازمان ملل متحد، شورای امنیت، کمیسیون‌های بین‌المللی حقوق بشر و دیگر مراجع بین‌المللی مستقل و خنثی، خواستاریم تا این حملات ناجوانمردانه و غیرانسانی آمریکا و اسرائیل را بررسی کنند، عوامل متجاوز را به مسئولیت بکشانند و این اقدامات را به عنوان تهاجمی، نقض فاحش حقوق بشر و تهدیدی جدی به صلح و امنیت بین‌المللی محکوم کنند. انتظار داریم که سکوت خود را بشکنند و جلوی دیکتاتوری قدرت‌های استکباری را بگیرند. 

نظام تأمین اجتماعی در کشور ما نظام گسترده‌ای است که سازمان‌ها و صندوق‌های متعددی وظیفه ارائه خدمات اجتماعی را برعهده دارند. در این بین سازمان تأمین اجتماعی بزرگترین صندوق از نظر تعداد مشترکان چه به لحاظ بیمه بازنشستگی و چه به لحاظ بیمه درمان به شمار می‌رود به نحوی‌که قریب به ۴۴ میلیون نفر را تحت پوشش خود دارد. این دامنه و گستره وسیع افراد تحت پوشش، نشان از اهمیت توجه به مسائل و مشکلات این سازمان دارد. 

بررسی‌ها نشان می‌دهد این سازمان در آینده نزدیک با بحران‌های جدی مواجه خواهد شد. لذا در سالروز تأمین اجتماعی به بیان چهار مطالبه اصلی جامعه کارگری شاغل و بازنشسته جهت برون رفت سازمان تأمین اجتماعی از وضعیت فعلی و بهبود وضعیت زندگی جامعه کارگری می‌پردازیم. بازگشت بانک رفاه کارگران به دامان تأمین اجتماعی، پرداخت مطالبات سازمان تأمین اجتماعی از سوی دولت، بهبود وضعیت درمان جامعه کارگری و اصلاح برخی آیین نامه‌ها از جمله آیین‌نامه‌های مشاغل سخت و زیان‌آور از جمله چهار مطالبه اصلی جامعه کارگری کشور می‌باشد. 

بازگشت بانک رفاه کارگران به دامان تأمین اجتماعی و پرداخت مطالبات سازمان تأمین اجتماعی از سوی دولت مطالباتی هستند که از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در حال حاضر شاهد انباشت بدهی بیمه‌ای معوقه و سنواتی دولت‌ها به سازمان تأمین اجتماعی که بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان تخمین زده شده است، هستیم و سازمان نیز به خاطرعدم پرداخت حق بیمه‌های جاری سهم دولت، در حال حاضر برای تأمین نقدینگی لازم جهت پرداخت مستمری در مضیقه شدیدی قرار دارد و مجبور به استقراض و یا حتی فروش اموال و دارایی‌ها شده است. سازمان تامین اجتماعی یگانه نهاد حوزه حمایت‌های اجتماعی در بخش بازنشستگی و درمان است. هرگونه کم توجهی به این نهاد آثار امنیتی و اجتماعی با خود به همراه می‌آورد. لذا ما از مجلس و دولت می‌خواهیم تا با ایجاد ردیف جداگانه‌ای در بودجه عمومی سالانه کشور، ضمن پرداخت بدهی جاری دولت به این سازمان، نسبت به اعمال کمک‌های تاثیر گذار، جلوی فروپاشی مالی احتمالی این سازمان را بگیرند و در این رابطه از توجه به زندگی با عزت مستمری بگیران این سازمان غافل نشوند. 

با این تفاسیر نه تنها دولت‌ها نسبت به موضوع تأدیه بدهی خود به سازمان تأمین اجتماعی بی‌تفاوت هستند بلکه سعی دارند اموال سازمان تأمین اجتماعی را تصاحب کنند. نمونه آشکار این عمل ناپسند، دولتی کردن بانک رفاه کارگران و خارج کردن اختیارات و مدیریت آن از سازمان تأمین اجتماعی است. واگذاری ۶۷ درصد از سهام بانک رفاه کارگران مشخصاً خلاف فرمایشات مقام معظم رهبری درباره اموال سازمان تامین اجتماعی و خلاف اصل ۴۴ و سیاست‌های ابلاغی رهبری در تفسیر این اصل قانون اساسی است. در سند سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، رهبری تأکید داشتند که دولت موظف است «اموال خودش» را عادلانه واگذار کند! این درحالی است که سازمان تأمین اجتماعی و بانک رفاه کارگران که بخشی از مایملک آن است، متعلق به دولت نیست. در بند سوم همین سیاست‌های کلی ابلاغی رهبری در حوزه تأمین اجتماعی نیز سازمان تامین اجتماعی را «حق الناس» و متعلق به مردم خواندند. قبلاً هم رهبر انقلاب کتباً اعلام کرده بودند که اموال سازمان تأمین اجتماعی مصداق «حق الناس» و نه بیت‌المال است. 

اما آنچه مجلس درباره واگذاری بانک رفاه کارگران به میزان ۶۷ درصد سهام مصوب کرده است، فاقد وجاهت قانونی و در تعارض با نظر رهبری است. اینکه گفته شود براساس اصل ۴۴ قانون اساسی، ۶۷ درصد سهام بانک رفاه کارگران باید واگذار شود، استدلالی است که براساس دولتی بودن بانک رفاه کارگران مطرح شده است. این درحالی است که دولت از زمان شکل‌گیری این بانک هیچ نقشی در تأمین مالی آن ایفا نکرده و بانک با آورده و سرمایه اولیه صندوق تأمین اجتماعی تشکیل شده است. از طرفی با عنایت به تعریف شرکت دولتی در ماده (۴) قانون محاسبات عمومی داریم که: «شرکت دولتی واحد سازمانی مشخصی است که با اجازه قانون به صورت شرکت ایجاد شود یا به حکم قانون و یا دادگاه صالح، ملی و مصادره شده و به عنوان شرکت دولتی شناخته شده باشد و بیش از (۵۰٪) از سرمایه آن متعلق به دولت باشد.» عنوان «شرکت دولتی» مشمول این بانک نمی‌شود، چرا که در سال ۱۴۰۳ بیش از (۵۰٪) سهام این بانک متعلق به نهاد عمومی غیر دولتی (سازمان تأمین اجتماعی) است. مضافاً اینکه بر اساس آگهی روزنامه رسمی مورخ ۲۰/۰۳/۱۳۹۱ و اساسنامه مصوب شورای پول و اعتبار و دادنامه شماره ۴۰۳ مورخ ۰۳/۰۴/۱۳۹۹ صادره از هیأت عمومی دیوان عدالت اداری، این بانک غیر دولتی می‌باشد. 

خانه کارگر، سالگرد تولد سازمان تأمین اجتماعی این نهاد مهم اجتماعی را به همه بیمه‌شدگان، بازنشستگان و کارکنان صدیق و زحمتکش تأمین اجتماعی در حوزه‌های درمانی و بیمه‌ای و دیگر حوزه‌ها تبریک و شادباش می‌گوید و یادآوری می‌کند که استدلالات دولت محترم برای تملک بانک رفاه کارگران غیرقابل قبول است و این بانک باید از ذیل اصل ۴۴ قانون اساسی خارج و سهام بانک رفاه کارگران باید به صاحبان اصلی آن (ذی نفعان سازمان تأمین اجتماعی) یعنی کارگران و بازنشستگان تحت مشمول این صندوق بازگردد. بنابراین ما جامعه کارگری شاغل و بازنشسته کشور، با استناد به موارد قانونی فوق و با تأکید بر وظیفه خطیر مجلس شورای اسلامی در صیانت از حقوق ملت و به ویژه اقشار زحمتکش و مولد کشور، مراتب نگرانی شدید خود را نسبت به روند واگذاری بانک رفاه کارگران اعلام داشته و از مجلس محترم شورای اسلامی تقاضا داریم با قید دوفوریت، طرح ابطال واگذاری بانک رفاه کارگران را در مجلس شورای اسلامی مطرح و تصویب و همه قوانین مرتبط با بانک از جمله ماده ۵ قانون واگذاری اصل ۴۴ قانون اساسی و ماده ۵ و بند «ت» ماده ۸ قانون برنامه هفتم توسعه در خصوص این بانک متوقف الاجرا تلقی گردد تا از بروز آسیب‌های جبران‌ناپذیر به منابع کارگران، بازنشستگان و سازمان تأمین اجتماعی جلوگیری به عمل آید. جهت جلوگیری از تعرضات بعدی در آینده به بانک رفاه کارگران درخواست می‌گردد طرحی برای درج نام بانک رفاه کارگران در بند «۶» ماده ۲ قانون اجرای سیاستهای کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی و جلوگیری از واگذاری این بانک به دولت، در مجلس شورای اسلامی ارائه و تصویب گردد. 

بهبود وضعیت درمان جامعه کارگری از جمله مطالبه دیگر کارگران شاغل و بازنشسته کشور است. سازمان تامین اجتماعی از قانون الزام به درمان رایگان بسیار فاصله گرفته و موجبات نارضایتی جامعه بیمه شده را فراهم آورده است. ما به طور جد از مدیریت سازمان می‌خواهیم که این قانون که یکی از قوانین مهم برای جامعه کارگری است را به طور کامل اجرا کند تا بیمه شده نیازمند استفاده از ابزاری مثل بیمه تکمیلی درمان نباشد. 

یکی دیگر از مهم‌ترین مطالبات ملی و کارگری در حوزه قانون کار و تأمین اجتماعی، اصلاح برخی آیین نامه‌ها از جمله آیین‌نامه‌های مشاغل سخت و زیان‌آور است که امروزه نیاز به بازنگری جدی و علمی در آن احساس می‌شود. این آیین‌نامه‌ها که ملاک تعیین شرایط خاص کار، معافیت‌های بازنشستگی زودهنگام و مزایای ویژه برای کارگران مشاغل خطرناک و سخت است، باید با توجه به تحولات فنی، تکنولوژیک و شرایط واقعی کارگاه‌های صنعتی، معدنی، نفتی، کشاورزی و خدماتی به‌روزرسانی شوند. 

در خاتمه اعلام می‌نماییم حفظ انقلاب و تداوم آن از واجبات است. ما ضمن بیعت مجدد با شهدا و امام شهدا و رهبر کبیر و فرزانه انقلاب، بار دیگر پیمان می‌بندیم که از راه رفته باز نخواهیم گشت و همه توان خود را در جهت تثبیت ارزش‌های انقلاب به کار خواهیم بست. 

امید داریم این قطعنامه پایانی، مورد توجه مسئولین قرار گیرد تا آرامش را به جامعه کارگری شاغل و بازنشسته بازگردانند. قطعاً پس از برگشت آرامش روانی به جامعه هدف، شاغلین و بازنشستگان قدردان زحمات آن‌ها خواهند بود. 

والسلام علیکم ورحمة الله وبرکاته

ستاد بزرگداشت سالروز تأمین اجتماعی

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز