در اختتامیه هشتمین دوره مسابقات قرآنی جامعه کارگری مطرح شد؛
جامعه کارگری سزاوار بهرهمندی از نور قرآن است/ سفره کارگران نباید خالی بماند

مراسم اختتامیه هشتمین دوره مسابقات قرآنی جامعه کارگری، با حضور جمعی از کارگران قرآنی، اساتید، داوران و مسئولان فرهنگی در فضایی معنوی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در این مراسم، حسین فلاح خوشمشرب، دبیر هشتمین دوره مسابقات قرآنی جامعه کارگری، با بیان اینکه این مسابقات فرصتی برای تقرب بیشتر به ساحت مقدس قرآن کریم است، گفت: امروز در این محفل نورانی گرد هم آمدهایم تا بار دیگر یادآور شویم که قرآن، کتاب هدایت و نجات، تنها کتابی برای تلاوت نیست، بلکه برنامهای جامع برای زندگی انسانی، اجتماعی و معنوی ماست.
وی افزود: جامعه کارگری، با همهی زحمات و تلاشهای شبانهروزی خود، سزاوار بهرهمندی از نور قرآن است. افتخار میکنیم که کارگران عزیز ما، در کنار فعالیتهای اقتصادی و معیشتی، به کلام وحی پناه بردهاند و با دلهای خالص، آیات الهی را زمزمه کردهاند.
فلاح خوشمشرب با تأکید بر اینکه این مسابقات، رقابت در تلاوت نیست، بلکه رقابت در فهم و عمل به قرآن است، تصریح کرد: قرآن ما را به سوی صداقت، تلاش، عزت و کرامت انسانی رهنمون میسازد. شما شرکتکنندگان، پرچمداران این مسیر نورانی در جامعه کارگری هستید.
در بخش پایانی سخنان خود، دبیر مسابقات با ابراز تأثر عمیق از حادثه تلخ و دلخراش بندرعباس، این واقعه ناگوار را به خانوادههای داغدار، مردم شریف هرمزگان و جامعه کارگری کشور تسلیت گفت و از درگاه خداوند برای جانباختگان، رحمت و مغفرت و برای بازماندگان، صبر و آرامش مسئلت کرد.
«حسن صادقی» رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در این نشست گفت: قبل از اول ماه می۱۸۸۶ میلادی، کارگران زیر فشار سرمایه داریِ تازه به دوران رسیده که به تکنولوژیهای نوین هم مجهز شده بود، در حال له شدن بودند؛ مجبور بودند روزی ۱۶ تا ۲۰ ساعت کار کنند. اول ماه می، روزی است که سرآغاز دوران نوینی در عرصه روابط کار شد و ایجاد نهادی به نام سازمان بین المللی کار را رقم زد.
او افزود: به همین دلیل، این روز را طبقه کارگر در سراسر جهان گرامی میدارد. در ایران نیز از دههها پیش مراسم روز جهانی کارگر برگزار میشده؛ هر زمان که وضع کارگران خوب بوده، جشن اول ماه اول میبرگزار شده، اما در دورانهایی که اوضاع سخت بوده، کارگران با مطالبهگری پیگیر مطالبات خود بوده اند.
وی در بخش دیگری از صحبت هایش، با بیان اینکه هر کس باید به اندازه تلاشش از مواهب و ثروتها بهرهمند باشد؛ تصریح کرد: جامعهای که این اصل بنیادین را به رسمیت بشناسد، به سمت تولیدی شدن و پیشرفت پیش میرود و فاصله طبقات کم میشود؛ اما اگر این اتفاق نیفتد و طبقه کارگر حاصل زحمت و تلاش خود را نبیند، فقیرسازی اتفاق میافتد و آنهایی که سعی و تلاش ندارند، از حاصل تلاش دیگران و رانت به همه جا میرسند. افراد در سایه رانت یک شبه صاحب ثروت میشوند و مشاغل کاذب و غیرتولیدی مثل دلار فروشی و دلّالی رونق میگیرد. در این شرایط، انگیزه کار و تلاش از کارگران سلب میشود و ارزش نیروی انسانی تنزل مییابد.
به گفته صادقی، کارگر باید به اندازه سعی و تلاشش نصیب ببرد و درآمد داشته باشد.
او اضافه کرد: نباید کارگر ۸ ساعت کار و ۴ یا ۵ ساعت اضافه کاری داشته باشد ولی آخر ماه هشتش گرو نهش باشد اما افرادی دست به کمر بزنند و با دلالی ماهی ۳۰۰ میلیون یا یک میلیارد درآمد داشته باشند. در این شرایط، افزایش شکاف طبقاتی یک پیامد طبیعی است. عدهای بدون کار و کوشش، صاحب ثروت میشوند و آنهایی که شب و روز کار میکنند، درجا میزنند و این یعنی، از دستورات قرآن کریم فاصله گرفتهایم و رهنمودهای قرآن کریم را به کار نبسته ایم.
این فعال کارگری ادامه داد: در جامعه قرآنی باید سعی و تلاش ارزش داشته باشد و طبقه کارگر عزتمند زندگی کند؛ وقتی دلالی و رانتخورای، سودآور است، انگیزه کارگران و فرزندان آنها برای کار و تولید به سمت نابودی میرود. حاصل سعی و تلاش باید به دست تلاشگر برسد. سفره کارگران نباید خالی باشد. ارزش وشان کارگر بایستی اعاده شود و قرآن کریم، بهترین هادی ما در این مسیر است.
در پایان این مراسم، از برگزارکنندگان، داوران، معلمان قرآن و برگزیدگان تجلیل شد.