خبرگزاری کار ایران

در مقر سازمان ملل در توکیو

گزارش توسعه انسانی ۲۰۱۴ منتشر شد

کد خبر : ۱۸۹۴۸۲

برنامه توسعه سازمان ملل «ترقی پایدار بشر: کاهش آسیب پذیری ها و افزایش جهش ها» را به عنوان موضوع گزارش توسعه انسانی ۲۰۱۴ انتخاب کرده است.

سازمان ملل در جدیدترین گزارش از سلسله گزارش های توسعه انسانی، از ادامه روند رو به رشد شاخص های توسعه انسانی در جهان، ادامه رشد نابرابری درآمدی در جهان، و دست و پنجه نرم کردن ۱.۵ میلیارد نفر از جمعیت کشورهای درحال توسعه با فقر خبر داد.

به گزارش ایلنا، ‌ گزارش توسعه انسانی ۲۰۱۴» پنج شنبه توسط برنامه توسعه سازمان ملل منتشر شد.

برنامه توسعه سازمان ملل «ترقی پایدار بشر: کاهش آسیب پذیری ها و افزایش جهش ها» را به عنوان موضوع گزارش توسعه انسانی ۲۰۱۴ انتخاب کرده است.

این نهاد بین المللی به طور معمول در فواصل یک یا دو ساله اقدام به انتشار سلسله گزارش های توسعه انسانی می کند که در طی آن وضعیت شاخص های مربوط به توسعه انسانی در کشورهای مختلف از جمله ایران را مورد بررسی قرار می دهد.

گزارش توسعه انسانی ۲۰۱۴ که خبرگزاری تسنیم به نسخه ای از آن دست یافته است پنج شنبه رسما در مقر سازمان ملل در توکیو با حضور نخست وزیر ژاپن و مدیر برنامه توسعه سازمان ملل منتشر شد.

در این گزارش بر لزوم افزایش حفاظت از دستاورهای جهانی در بخش توسعه انسانی تاکید شده است. بر اساس این گزارش توسعه انسانی با آسیب پذیری هایی مواجه است و اگر به طور نظام‌مند مورد توجه قرار نگیرد پیشرفت های حاصل شده در این بخش پایدار نخواهد بود.

*توسعه انسانی در جهان رو به افزایش دارد

بر اساس این گزارش سطح توسعه انسانی در جهان همچنان در حال افزایش است. این گزارش متوسط نمره جهان در شاخص توسعه انسانی در سال ۲۰۱۳ را ۰.۷۰۲ اعلام کرده است که از نمره تعیین شده برای سال ۲۰۱۲ که ۰.۷۰۰ بوده است اندکی بیشتر است.

در عین حال رشد شاخص های توسعه انسانی در همه مناطق کند شده است. البته کشورهای با توسعه انسانی پایین تر ظاهرا با سرعت بالاتری در حال پیشرفت هستند و این موجب افزایش خوش بینی در مورد کاهش شکاف بین گروه های با توسعه انسانی بالاتر و پایین تر شده است.

برای مثال، زیمبابوه به دلیل افزایش قابل توجه امید به زندگی(۱.۸ سال از ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۳ که تقریبا ۴ برای متوسط افزایش امید به زندگی در جهان است) بیشترین پیشرفت را از نظر شاخص توسعه انسانی تجربه کرده است.

در عین حال، رتبه بندی کشورها از نظر شاخص توسعه انسانی کمابیش بدون تغییر باقی مانده است.

به رغم رشد کلی توسعه انسانی، روند رو به جلو در تمام مناطق در بازه زمانی ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۳ در مقایسه با بازه زمانی ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۸ کند شده است. در کشورهای عربی، منطقه آسیا و اقیانوسیه و آمریکای لاتین و منطقه کارائیب، متوسط نرخ رشد سالانه در شاخص توسعه انسانی در مقایسه این ۲ بازه زمانی به حدود نصف کاهش یافته است.

شدیدترین کاهش در شاخص توسعه انسانی امسال در کشورهای جمهوری آفریقای مرکزی، لیبی و سوریه اتفاق افتاده است. در این کشورها، درگیری های داخلی منجر به کاهش درآمد مردم شده است.

بر اساس این گزارش، نابرابری درآمدی در جهان همچنان در حال رشد است و برخورداری از آموزش نیز همچنان نابرابر است. نابرابری کلی در اکثر مناطق اندکی کاهش یافته است که عمدتا ناشی از بهبود وضعیت سلامت در سال های اخیر است. اما نابرابری درآمدی در چندین منطقه و از جمله کشورهای برخوردار از توسعه انسانی بسیار بالا افزایش یافته است.

در گزارش امسال، به رغم ثبت بزرگترین کاهش در نابرابری کلی، منطقه آمریکای لاتین و کارائیب همچنان از بیشترین میزان نابرابری درآمدی در بین مناطق مختلف جهان رنج می برد.

بر اساس این گزارش نابرابری در میزان دسترسی به تحصیل در سطح جهان همچنان بالاست. نسل های قبل تر همچنان با مشکل بی سوادی مواجه هستند، در حالی که جوان تر ها برای رفتن از تحصیلات ابتدایی به تحصیلات متوسطه با دشواری مواجه اند. بالاترین سطح نابرابری تحصیلی در آفریقای جنوبی، کشورهای عربی و آفریقای زیر صحرا مشاهده می شود.

* ۱.۵ میلیارد نفر از جمعیت کشورهای درحال توسعه فقیرند

بر اساس معیارهای اندازه گیری فقر بر مبنای درآمد، ۱.۲ میلیارد نفر از مردم جهان با درآمد روزانه ۱.۲۵ دلار یا کمتر زندگی می کنند. اما جدیدترین برآوردهای انجام شده از سوی برنامه توسعه سازمان ملل بر مبنای شاخص چند بعدی فقر نشان می دهد که تقریبا ۱.۵ میلیارد نفر در ۹۱ کشور در حال توسعه گرفتار فقر هستند. هرچند میزان کلی فقر در جهان رو به کاهش است، اما تقریبا ۸۰۰ میلیون نفر از مردم جهان در خطر گرفتار شدن در فقر قرار دارند.

بر اساس این گزارش، تهدیداتی نظیر بحران های مالی، نوسانات قیمت مواد غذایی، بلایای طبیعی و جنگ ها و درگیری ها به میزان قابل توجهی در کاهش رشد توسعه انسانی موثر بوده است.

در این گزارش تاکید شده است که کاهش فقر و آسیب پذیری مردم نسبت به خطر دچار شدن به فقر باید به موضوع محوری طرح های آینده برنامه توسعه سازمان ملل تبدیل شود.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز