رئیس فدراسیون چوگان: هدف ما صعودبه جامجهانی نیست!

نشست خبری تیم ملی چوگان پیش از اعزام به مسابقات مقدماتی جام جهانی برگزار شد.
به گزارش ایلنا، اصغر ناظری رئیس فدراسیون چوگان در ابتدای نشست با تسلیت حادثه انفجار در بندر شهید رجایی گفت: هدف این نیست که از مسابقات مقدماتی جام جهانی صعود کنیم، هر چند سعی میکنیم به این مسابقات صعود کرده و تاریخسازی کنیم. چوگان فقط ورزش نیست، بلکه میراث گرانبهایی است که از پیشینیان به ارث رسیده، هر چند مورد توجه قرار نگرفته است. مقام معظم رهبری به اهمیت و توجه به این رشته تاکید کردند، اما حمایتهای در خوری نشده است.
در ادامه تفاهمنامه همکاری و حمایت مادی و معنوی اسپانسر تیم ملی چوگان با فدراسیون در مسابقات مقدماتی جام جهانی امضاء و هدایایی به اسپانسر تیم ملی اهدا شد.
ناظری درخصوص پرسش خبرنگاری مبنی بر چالش اصلی این رشته برای رشد و پیشرفت اظهار داشت: ما در گذشته یک بار میزبان مسابقات مقدماتی جام جهانی بودیم و این مسئله آنطور که باید و شاید مورد حمایت قرار نگرفته است. تلاش میکنیم به این رشته توجه کنیم، مذاکراتی با وزارت ورزش کردهایم تا در قالب یک قرارداد، دو باشگاه را در اختیار بگیریم.
وی درخصوص استفاده از کادر خارجی گفت: ما دو نوع رقابت داریم؛ یکی در چمن استاندارد و یکی در مانژ. بچههای ما در مانژ باتجربهتر هستند. ایلخانیزاده که به عنوان مدیر فنی و سرمربی به این مسابقات خواهد رفت، یکی از مربیان خوب دنیا است. او با تجربه است و قوانین را بهروز میداند و سمت استادی بر بازیکنان تیم ملی را دارد و امیدوارم بهترینها اتفاق بیفتد. ضمن اینکه سال گذشته یکی از مربیان خوب دنیا را دعوت کردیم و یک ماه با ملیپوشان کار کرد. با این مربی در ارتباط هستیم و موارد فنی را از او میگیریم و امیدوارم بتوانیم بازیهای خوبی داشته باشیم. ما این نوید را میدهیم که بچهها چیزی کمتر از تیمهای پاکستان و هندوستان ندارند و امیدوارم در روز مسابقه بچههای با تجربه نتایج خوبی را به ارمغان آورند.
ناظری درخصوص گسترش این رشته در ایران گفت: این رشته در 17 استان فعال بوده است به هر حال باید زیرساختها را فراهم کنیم. این رشته با سایر رشتهها تفاوت دارد. یک مکانی برای نگهداری اسبهای چوگان نیاز است. متاسفانه در بدنه ورزش ما جا نیافتاده که اسب هم در ورزش داریم و باید زیرساخت برای اسب هم فراهم کنیم. یک فوتبالیست وقتی به مسابقات اعزام میشود، همهجور امکانات فراهم میشود، اما در چوگان حمل و نقل اسب هزینه دارد و سخت است. ضمن اینکه زیرساختی که برای چوگان نیاز است، این توقع را از همه مسئولان داریم که از این ورزش اصیل ایرانی حمایت کنند. وزارتخانههای مختلف باید به میدان بیایند. هفته اول لیگ ملی چوگان در اصفهان برگزار میشود و امیدوارم با کمک دوستان اسپانسر بتوانیم زیرساختها را فراهم کنیم. سعی میکنیم در سایر استانها از جمله کرمان هم مسابقات لیگ ملی چوگان را برگزار کرده و زیرساختهای لازم را فراهم کنیم.
وی ادامه داد: در حوزه دانش بنیان صحبتهایی کردیم که بخشهایی از لوازم و تجهیزات چوگان را در ایران تولید کنیم و امیدوارم همه ادوات چوگان را کشور تولید کنیم.
رئیس فدراسیون چوگان در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر گرفتن زمینهای چوگان عنوان کرد: با توجه به مذاکراتی که با وزارت ورزش داشتیم، قول مساعد دادند در آیندهای نزدیک بخشی از باشگاه شهدا به فدراسیون برگردد، اما چون تیم ملی به مسابقات مقدماتی جهانی اعزام میشود، ما تمام تمرکز را برای مسابقات جهانی گذاشتهایم و در فرصت آینده این مسئله را مطرح میکنم.
وی درباره اضافه شدن لژیونرها به تیم ملی گفت: سه لژیونر داریم که به تیم ملی اضافه میشوند. بازیکنان در سکوت خبری بیش از دو ماه در باشگاه چوگان البرز تمرین میکنند و امیدوارم نماینده شایستهای برای کشورمان باشند.
رئیس فدراسیون چوگان درباره دلیل تمرین ملیپوشان در سکوت خبری گفت: مسائلی هست که بعداً خواهمگفت. متاسفانه مشکلاتی بود که ملیپوشان نتوانستند در باشگاههای نوروزآباد و شهدا تمرین کنند. این تیم نیاز به تجهیزات و اسب دارد که این امکان در البرز فراهم شد.
ناظری درباره سکوت خبری میزبانی عربستان گفت: 7 هزار سال منطقه ایران قدمت دارد و باعث نگرانی است که چرا عربستان در این منطقه چوگان میزبانی میکند و ما محروم هستیم. ما در کنار ارگ بم مسابقات چوگان را برگزار کردیم و به فرمایش مقاممعظمرهبری این رشته بخشی از ملیت ماست و باید توجه کرده و سعیکنیم همه مسئولان این ورزش را تاریخی قلمداد کنند. از طرفی کشور عربستان چون تازه این ورزش را شروع کرده و مسابقات مقدماتی جام جهانی را میزبانی میکند، سعی دارند در سکوت خبری برگزار کنند.
ناظری درخصوص چالشهای زیرساختی چوگان گفت: دو باشگاه نوروزآباد و شهدا توسط علاقمندان به چوگان احداث شده و فدراسیون سعی میکند حامیان مالی داشته باشد که هم چوگان به حامی مالی اعتبار بدهد و هم حامی مالی به چوگان اعتبار بدهد.
همچنین بهادر بابایی ملیپوش چوگان درخصوص مسائل اقتصادی در لیگ ملی چوگان گفت: در آرژانتین بازی میکنم و دولت و نمایندگان مجلس در چوگان بازی کرده و سرمایهگذاری میکنند، اما این شرایط را در کشورمان نداریم و خلأ آن حس میشود. عمر و زندگیمان را صرف این رشته کردهایم، اما تعداد اسبها و زمینهایمان کم است. کشورهایی که خشک و بی آب هستند، چوگان بازی میکنند، آن وقت کشور ما ظرفیت بالایی دارد، اما چوگان داریم و به کام بقیه است. ما توانمندی داریم و باید بخش دولتی حمایت کند. خوشبین هستیم و امیدواریم در عربستان کاری کنیم که نگاه سایر کسانی که ندیدهاند، تغییر کند و بتوانند اهمیت بدهند.
بهبودی کاپیتان تیم ملی نیز درخصوص شرایط فنی تیم اعزامی اظهار داشت: تیم نزدیک به دو ماه است که تمرین میکند و بازیکنان شرایط خوبی دارند. تیمها را میشناسیم و میدانیم بازیهایمان خیلی سخت است. بازی در مانژ خیلی نزدیک و سخت است.
در انتهای این نشست سیامک ایلخانیزاده مدیر فنی و سرمربی تیم ملی چوگان گفت: شرایط تیم خوب است. دو ماه تمرینات مداوم و خوبی را پشت سر گذاشتیم. تیمهای حریف را آنالیز کردیم و هر کاری لازم بوده است را انجام دادیم. قرار بود ماهاراجا در تیم هند باشد که ظاهرا نمیآید و ما هم اعتراضهایی درباره هندی کاپهای تیم بررسی کردیم که اعتراض ما را پذیرفتند و همین امر باعث میشود هند ضعیف تر ظاهر شود. تیم پاکستان هم با قویترین تیمش نیامده است و ما به این مسابقات خیلی بدبین نیستیم. مهمتر از قرعه کشی مسابقات قرعه کشی اسبها است و امیدوارم در قرعه کشی، اسبهای خوبی به ما بیافتد؛ چون تعیین کننده است.
طبق برنامهریزی فدراسیون چوگان در صورت صعود تیم ملی به مرحله نهایی، پاداش پای سکو از سوی فدراسیون 100 میلیون تومان، از سوی صبری پیشکسوت چوگان 50 میلیون تومان و از سوی ایلخانیزاده هم 50 میلیون تومان اهداء خواهد شد.