ظرفیتهای کمنظیر جزیره جهانی قشم برای سرمایهگذاری

دکتر جعفر خلیقی، مدیر نفت و انرژی سازمان منطقه آزاد قشم با تشریح موقعیت جغرافیایی، توانمندیهای زیرساختی و پتانسیلهای منحصر بهفرد جزیره قشم، از تدوین طرح جامع «شهر انرژی قشم» و برنامهریزی برای جذب سرمایهگذاریهای داخلی و بینالمللی در این منطقه خبر داد.
به گزارش ایلنا به نقل از مرکز رسانه منطقه آزاد قشم، خلیقی درخصوص تدوین طرح «شهر انرژی قشم» گفت: با تأکیدات دکتر عادل پیغامی، رئیس هیئتمدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، این طرح با هدف توسعه زیرساختهای پایدار و پاک در حوزه انرژی تهیه شده و در آینده نزدیک اجرا خواهد شد.
وی ادامه داد: جزیره قشم با وسعتی در حدود ۱۵۰۰ کیلومتر مربع، پهنهای استراتژیک با طول ۱۱۰ کیلومتر و عرض حداکثر ۳۵ کیلومتر بهشمار میرود؛ وسعتی بیش از دو برابر کشورهای سنگاپور و بحرین.
خلیقی با اشاره به جایگاه ویژه قشم در کریدورهای جهانی، افزود: موقعیت جغرافیایی جزیره در مسیر کریدور شمال-جنوب و همچنین شرق-غرب، آن را به حلقهای مهم در اتصال کشورهای هند، ایران، روسیه و اروپا بدل کرده است. خطوط هوایی و دریایی قشم میتوانند نقش پل ارتباطی شرق و غرب جهان را ایفا کنند.
مدیر نفت و انرژی سازمان منطقه آزاد قشم خاطرنشان کرد: وجود آبخور عمیق در سواحل جزیره، قشم را به نقطهای استراتژیک برای ایجاد مگاپورت و توسعه فعالیتهای بندری و تجاری تبدیل کرده است؛ ظرفیتی بینظیر برای سرمایهگذاری در حوزه صادرات و واردات.
وی ادامه داد: در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر نیز قشم با بیش از ۳۰۰ روز آفتابی در سال و میانگین روزانه ۱۲ تا ۱۴ ساعت تابش خورشید، یکی از بهترین نقاط ایران و حتی جهان برای توسعه انرژی خورشیدی محسوب میشود.
خلیقی با اشاره به ظرفیتهای صنعت نفت و گاز در جزیره گفت: قشم میزبان یکی از بزرگترین مخازن ذخیرهسازی کشور با ظرفیت ۶ میلیون بشکه است. همچنین با وجود پالایشگاه پارس بهین پالایش نفت قشم، یوتیلیتی قشم مولد (تأمینکننده برق و بخار) و اسکله صادراتی حرا، یک زنجیره کامل و موفق برای فرآوری و صادرات مشتقات نفتی در جزیره شکل گرفته که سهم قابلتوجهی از صادرات منطقه را به خود اختصاص داده است.
جعفر خلیقی در پایان اظهار امیدواری کرد که با تحقق این طرح و جذب سرمایهگذاریهای هدفمند، شاهد شکوفایی هرچه بیشتر جزیره قشم در حوزه انرژی، اشتغالزایی و صادرات باشیم.