خبرگزاری کار ایران

توسعه ژئوپارک جهانی قشم پیشران گردشگری در «تنگه چاهکوه»

توسعه ژئوپارک جهانی قشم پیشران گردشگری در «تنگه چاهکوه»

مدیر ژئوپارک جهانی یونسکو جزیره قشم از پیشرفت ۳۰ درصدی پروژه احداث مرکز پذیرش و اطلاع‌رسانی در ژئوسایت تنگه چاهکوه خبر داد و گفت: این پروژه با اعتباری افزون بر ۱۲۰ میلیارد ریال به منظور توسعه زیرساخت‌ها و ارتقای خدمات گردشگری در یکی از محبوب‌ترین مقاصد زمین‌گردشگری خلیج فارس، در حال اجراست.

به گزارش ایلنا به نقل از مرکز رسانه منطقه آزاد قشم، ابراهیم رستم‌گورانی ضمن اعلام این خبر اظهار داشت: ۱۴۰۴ در حالی به‌عنوان سال تحول در زیرساخت های ژئوپارک جهانی قشم شناخته می‌شود که ژئوسایت تنگه چاهکوه نیز به‌عنوان یکی از مقاصد شاخص زمین‌گردشگری جزیره، شاهد جهش های چشم‌گیر در حوزه پروژه های عمرانی و خدمات گردشگری بوده است.

وی افزود: در همین راستا، پروژه احداث مرکز پذیرش و اطلاع‌رسانی

ژئوسایت تنگه چاهکوه با سرمایه‌گذاری ۱۲۰ میلیارد ریالی آغاز شده و تاکنون به پیشرفت فیزیکی ۳۰ درصدی رسیده است. 

رستم گورانی خاطرنشان کرد: ساخت این مرکز، زمینه اطلاع‌رسانی تخصصی به گردشگران، مدیریت بهینه بازدیدها و ارتقای کیفیت تجربه حضور در ژئوسایت را فراهم می‌کند.

مدیر ژئوپارک جهانی یونسکو جزیره قشم همچنین از پایان عملیات ساماندهی غرفه‌های فروش صنایع دستی و سوغات محلی در محدوده گذرگاه ورودی این ژئوسایت خبر داد و گفت: این بخش از طرح با پیشرفت ۱۰۰ درصدی به بهره‌برداری رسیده و نقش مهمی در توانمندسازی جامعه محلی و معرفی فرهنگ بومی دارد.

مدیر ژئوپارک جهانی قشم در ادامه خاطرنشان کرد: اجرای این پروژه‌ها در قالب تفاهم‌نامه‌ای با شورای اسلامی روستای چاهو شرقی صورت گرفته که بر اساس آن، ۳۰ درصد از درآمدهای گردشگری منطقه به توسعه خدمات و نگهداری زیرساخت‌ها اختصاص خواهد یافت.

وی مدت زمان اجرای پروژه مرکز پذیرش تنگه چاهکوه را ۶ ماه اعلام کرد و تأکید کرد: توسعه زیرساخت‌های ژئوپارک جهانی قشم، یک راهبرد کلان و پروژه پیشران اقتصاد جوامع محلی برای دستیابی به گردشگری پایدار، حفاظت از میراث زمین‌شناسی و بهره‌گیری مسئولانه از ظرفیت‌های طبیعی جزیره است.

بنابراین گزارش، تنگه چاهکوه در بخش شمال غربی جزیره در نزدیکی روستای چاهو شرقی قرار دارد. این ژئوسایت نمونه ویژه و کم نظیر از عملکرد فرسایشی آب جاری و تشکیل یک دره کانیونی است . حرکت سریع و قدرتمند آب در بارندگی های شدید و نادر، عامل اصلی شکل گیری این تنگه بوده است. با این حال، فرسایش آبی یک عامل ثانویه در شکل گیری این تنگه به شمار می رود و این فرسایش در امتداد یک درزه و شکستگی اصلی رخ داده است.

 

 

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز