مدیر کل کار استان تاکید کرد ؛
اهمیت مهارتآموزی و ترویج فرهنگ کار در لرستان / رویکرد برنامهمحور برای کاهش بیکاری

مدیر کل تعاون کار ورفاه اجتماعی لرستان با اشاره به رویکرد برنامهمحور برای کاهش بیکاری ، بر لزوم اهمیت مهارتآموزی و ترویج فرهنگ کار در استان تاکید کرد .
به گزارش خبرنگار ایلنا، احمد توصیفیان روز پنجشنبه یازدهم اردیبهشت ماه در جلسه شورای اداری استان که با حضور معاون رئیسجمهور و رییس سازمان حفاظت محیطزیست کشور برگزار شد، روز جهانی کارگر را فرصتی برای ارجگذاری به تلاشهای بیوقفه کارگران دانست و اظهار داشت: هبر معظم انقلاب استقلال کشور را مرهون زحمات این قشر زحمتکش میدانند.
وی با تأکید بر نقش کارگران به عنوان سرمایههای واقعی کشور افزود: هفته کارگر فرصت مغتنمی برای تقویت مهارتآموزی، توانمندسازی نیروی کار و ترویج فرهنگ کار در سطح استان است.
مدیر کل تعاون کار ورفاه اجتماعی لرستان همچنین به همراهی مطلوب جامعه کارگری، کارفرمایی، مسئولان و رسانهها در برگزاری برنامههای این هفته اشاره کرد و گفت: کارگران سرمایههای اصلی عرصه کار و تولید و تلاش هستند و این هفته مجالی است که باری دیگر اهمیت ارتقاء فرهنگ کار و مهارتآموزی و توانمندسازی آنها را بهانه کنیم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان با ارائه نگاهی کلی به وضعیت اشتغال استان، گفت: متأسفانه لرستان همواره در ردیف استانهای دارای نرخ بیکاری بالا قرار داشته، اما اکنون با تدوین برنامهای هدفمند و بلندمدت برنامه راهبردی ۵ساله توسعه استان تلاش میشود شرایط بهبود یابد.
توصیفیان افزود: با مشارکت دستگاههای اجرایی، هدفگذاری شده تا فرصتهای شغلی متعددی در سراسر استان ایجاد و نرخ بیکاری به صورت پیوسته کاهش یابد.
وی خاطر نشان کرد: با همراهی جامعه کارگری و کارفرمایی و همچنین استاندار لرستان و همراهی نماینده ولیفقیه در استان و صدا و سیما و اصحاب رسانه استان غالب ۱۴۰ برنامه در استان در حال برگزاری است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان تصریح کرد: نرخ بیکاری لرستان در ۱۵ سال اخیر دو رقمی بوده و همواره علاوهبر بالاتر بودن از میانگین نرخ بیکاری کشور جز پنج استان اول کشور بوده است، براساس آمار رسمی در سال ۱۴۰۲ لرستان دارای نرخ بیکاری ۱۱.۹ درصد بوده و در زمستان ۱۴۰۳ این رقم به ۱۱ درصد رسیده است.
وی ادامه داد: براساس برنامه راهبری پنجساله که استاندار لرستان تبیین کردند، تقسیم کار استانی، شهرستانی و دستگاهی انجام شده که حداقل ۲۰ هزار فرصت شغلی در سال ایجاد شود و هدفگذاری این است که نرخ بیکاری در پایان این برنامه به ۵.۳ درصد برسد.
توصیفیان بیان کرد: در لرستان حدود ۱۸ هزار و ۵۰۰ کارگاه فعال داریم که دارای کد بیمه تأمین اجتماعی هستند، ۲۳۰ هزار بیمه شده اصلی و در مجموع ۷۸۰ هزار تحت پوشش شامل بیمه شدگان اصلی و تبعی داریم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان ادامه داد: در حوزه درمان، ۱۳ مرکز درمانی شامل سه بیمارستان، سه پلیکلینیک و هفت درمانگاه استان در حال خدماترسانی هستند.
وی اضافه کرد: در راستای تقویت تشکلهای کارگری و کارفرمایی ۲۷۶ تشکل کارگری و ۴۷ تشکل کارفرمایی در لرستان داریم که به عنوان مشاورین مسئولان به خصوص مدیران مرتبط با حوزه صنعت و کار و تولید در حال فعالیت هستند.
توصیفیان با اشاره به دو خدمت دولت به جامعه کارگری، گفت: موضوع اول تصویب مصوبه شورای عالی کار بود که برای اولین بار میزان حداقل دستمزد را قبل از سال مشخص کردند که ۴۵ درصد افزایش داشت و یک رضایتمندی نسبی را برای جامعه کارگری و کارفرمایی به همراه داشت و موضوع دیگر اجرای طرح کالابرگ بود که تاکنون دو مرحله اجرا شده که در لرستان حدود یک میلیون و ۵۶۶ هزار نفر از این طرح استفاده کردند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان تصریح کرد: توجه به ایمنی، سلامت کارگران، امنیت شغلی و آموزش و مهارتآموزی کارگران و معیشت آنها از اولویتهای استان است.