وارد مدار شدن ۲۴۰ مگاوات برق خورشیدی فولاد مبارکه تا مهرماه سال جاری

سعید زرندی، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در حاشیه آیین افتتاح فاز اول بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور گفت: سرمایهگذاری این پروژه ۳۰۵ میلیون یورو بوده و در فاز اول که در واقع امروز شاهد بهرهبرداری از آن هستیم؛ همچنین برای بخشی از فاز دوم تاکنون حدود ۵۰۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری انجام شده است.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی فولاد مبارکه، امروز توفیق داریم که با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت و ارتباط زندهای که با ریاست محترم جمهور برقرار خواهد شد، فاز اول نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی فولاد مبارکه به ظرفیت ۱۲۰ مگاوات را به بهرهبرداری برسانیم و وارد مدار کنیم.
کل سرمایهگذاری این پروژه ۳۰۵ میلیون یورو بوده و در فاز اول که در واقع امروز شاهد بهرهبرداری از آن هستیم؛ همچنین برای بخشی از فاز دوم تاکنون حدود ۵۰۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری انجام شده است.
حرکت بهسوی خود تأمینی بهعنوان یکی از برنامههای جدی فولاد مبارکه است؛ سرمایهگذاریهایی که فولاد مبارکه در سالهای گذشته انجام داده تاکنون با احتساب ۱۲۰ مگاواتی که امروز وارد مدار میشود، بهمیزان ۸۵۰ مگاوات توانستهایم بهصورت خودتأمینی وارد مدار کنیم و این در حالیست که تنها ۵۰ مگاوات از شبکه برق سراسری دریافت میکنیم.
دیماند مصرفی برق فولاد مبارکه، هزار و ۶۱۰ مگاوات است؛ در این مدت قطعیها و ناترازیهای انرژی چالشهای جدی برای فولاد مبارکه به وجود آورده که امیدوارم با تدابیری که در نظر گرفتهایم بتوانیم با استفاده از برق خورشیدی به سمت تولید فولاد سبز حرکت کنیم؛ این اقدامات از استراتژیهای مهم فولاد مبارکه بوده و این دستاوردها مژده خوبی برای مردم کشورمان خواهد بود.
زمانبندی اتمام بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور کاملاً مشخص و برنامهریزی شده و ما برای انتهای تابستان و اوایل مهرماه بهگونهای برنامهریزی کردهایم که ۱۲۰ مگاوات دیگر را نیز وارد مدار کنیم؛ در حال حاضر پنلهای فاز دوم نیز آماده شده و بخشی از اینورترهای آن در حال ترخیص است که انتظار میرود فرایند نصب آن تا مهرماه سال جاری انجام شود و بتوانیم فاز دوم را نیز تحویل شبکه برق سراسری دهیم.
شرکت ایرانی مپنا بهعنوان پیمانکار این نیروگاه انتخاب شده که در حوزه انرژی برق در کشورمان پیشگام است؛ این در حالی است که در جلساتی که با شرکت مپنا و متولیان امر داشتهایم تأکید کردهایم که اساساً در فازهای بعدی سهم تجهیزات ایرانی را افزایش دهیم و این راهبرد فرصت خوبی برای صنایع کشورمان است چراکه استراتژی کشور در حوزه انرژی حرکت به سمت احداث نیروگاههای خورشیدی و تولید انرژیهای تجدیدپذیر است؛ از آنجاییکه امروزه در دنیا تمامی فولادسازان به دنبال تولید فولاد سبز هستند، این استراتژی را بهطورجدی پیگیری و اجرایی خواهیم کرد.
همچنین این راهبرد برای بخش خصوصی نیز فرصت بسیار مناسبی است تا در حوزه تولید پنلهای خورشیدی و سایر ملزومات این قبیل پروژهها حضور و سرمایهگذاری بیشتری داشته باشند؛ این دقیقاً همان موضوعی است که فولاد مبارکه از آن حمایت و استقبال میکند، به همین منظور شرکتهای داخلی را حمایت کردهایم و همانگونه که تأکید کردیم در فازهای بعدی هم سهم بیشتری به حضور شرکتهای داخلی خواهیم داد تا آنها نیز بتوانند با حضور پررنگتری به اشتغالزایی داخلی و توسعه دانش فنی کشور در این حوزه کمک کنند.