در گفتگو با ایلنا مطرح شد؛
گشتِ ایرانیها در کوچههای دوشنبه/ سفر بیش از ۲ هزار نفر ایرانی به تاجیکستان در نوروز امسال/ سهم ایران از گردشگرانِ تاجیک؟

براساس گفته یکی از مسئولان وزارت میراثفرهنگی و گردشگری تاجیکستان، بیش از ۲ هزار ایرانی پس از لغو روادید میان ایران و تاجیکستان برای حضور در جشنِ بزرگ نوروز به تاجیکستان سفر کردهاند. هر چند که بر اساس گفتههای «شمسوف احلالدین» رئیس شرکت توسعه گردشگری تاجیکستان تقویت روابط گردشگری میان دو کشور، منجر به رونق گردشگری در تاجیکستان شده است اما بهنظر میرسد ایران هنوز از جذب همین تعداد گردشگر تاجیک بینصیب مانده است.
بهگزارش خبرنگار ایلنا، پس از لغو روادید میان ایران و تاجیکستان در تابستان گذشته، اقداماتی از سوی دو کشور در راستای افزایش تعاملات میان ایران و کشورهای حوزه نوروز و تمدنی ایرانی انجام گرفت. در همین راستا تاجیکستان در سال گذشته تلاشهایی را برای جذب گردشگران ایران در دستور کار قرار داد تا بهواسطه اشتراکات فرهنگی و زبان، تاجیکستان مقصدی برای گردشگران ایرانی شود.
حالا اما با گذشت یک ماه از نوروز ۱۴۰۴، «شمسوف احلالدین» یکی از مسئولان وزارت میراث فرهنگی و گردشگری تاجیکستان و رئیس شرکت توسعه گردشگری تاجیکستان به خبرنگار ایلنا میگوید: وقتی در کوچههای دوشنبه سرگشت مینماییم در نظر ما شهروندان ایرانی بسیار است.
او میگوید: تاجیکها از حضور گردشگران ایرانی در شهر دوشنبه بسیار خوشحال هستند و به نظر میرسد تلاشها برای رونق بخشیدن گردشگری میان دو کشور درحال به ثمر نشستن است.
او میگوید: درحالحاضر بهدلیل حضور در گردهمایی بینالمللی توراپراتورهای جهان در نشست B۲B به تهران آمدهام و از هر فرصتی برای تقویت روابط دوجانبه گردشگری میان ایران و تاجیکستان استقبال میکنیم تا سیاحان و گردشگران بیشتری از ایران به تاجیکستان و متقابلا از تاجیکستان به ایران سفر کنند.
«شمسوف احلالدین» با تاکید براینکه لغو روادید میان ایران و تاجیکستان باعث رونق گردشگری دو کشور شده است، ادامه داد: کوچههای دوشنبه مملو از شهروندان ایرانی شده است و این رونق گردشگری بعد از لغو روادید افزایش پیدا کرده و پیش از این ما شاهد این تعداد گردشگر نبودیم.
به گفته او، ما فکر نمیکنیم که مشکلی بر سر راه گردشگران ایران و تاجیک باشد لازم است که تعداد پروازها افزایش پیدا کند و بلیت هواپیما برای سهولت و افزایش سفر گردشگران هر دو کشور ارزانتر شود.
او تاکید کرد: لازم است مسئولان ایرانی و تاجیک برنامهای برای تسهیل سفر گردشگران فراهم کنند تا رونق سفر و تعامل میان مردم کشورهای فارس زبان که دارای فرهنگ و زبان مشترکی هستند فراهم شود.
او گفت: نهتنها از حضور برادران ایرانی در تاجیکستان بسیار استقبال میکنیم که تاجیکها هم بسیار تمایل دارند تمام شهرهای ایران را ببنند و از فرهنگ این کشور بیش از پیش لذت ببرند.
پیش از این اما «مسلمشجاعی» مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، اعلام کرده بود: از دو سال پیش که پروژه لغو ویزا با پیشنهاد وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کلید خورد، پیوسته سفرهایی از سوی وزیر پیشین و کنونی گردشگری به تاجیکستان انجام شده و بخش خصوصی ایران هم با طرف خود در تاجیکستان ارتباط گرفته است. این دیدارها و رفت و آمدها افزایش یافته است. ضمن اینکه دولتها نیز به سمت اقداماتی رفتهاند که اتفاقات خوبی رخ دهد، مثلاً در دولت قبل تعداد پروازها افزایش یافت. حتی برقراری و افزایش پرواز بین مشهد – دوشنبه و شیراز– دوشنبه از سوی مقامات دو کشور درحال پیگیری است.
به گفته مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی، بیشتر تاجیکها به خاطر نزدیکی و اشتراکات فرهنگی، زبان فارسی، شعر و ادبیات و البته برای زیارت و درمان به ایران سفر میکنند.
شجاعی در تایید اظهاراتی مبنی بر اینکه هزینه بالای سفر بین دو کشور، از جمله موانع اصلی توسعه روابط گردشگری بین ایران و تاجیکستان است، گفت: گرانی هزینه سفر بین دو کشور ریشه در مسائلی دارد، به این معنی که وقتی سطح تقاضا محدود باشد طبیعتاً هزینه سفر افزایش یابد، هرچه تقاضا بیشتر شود، رقابت بیشتر میشود و قیمت سفر هم کاهش مییابد. ما هنوز به این نقطه نرسیدهایم.