خبرگزاری کار ایران

علی لاریجانی در افتتاحیه نمایشگاه مطبوعات:

اصحاب رسانه وضعیت معیشتی خود را ناپایدار و غیراستوار می‌دانند

اصحاب رسانه وضعیت معیشتی خود را ناپایدار و غیراستوار می‌دانند
کد خبر : ۲۲۱۰۶۳

رسانه؛ امر تفننی نیست و هر فکر خلاقی که می‌خواهد سرزندگی داشته باشد؛ نیازمند آن است تا با رسانه در ارتباط باشد. / اصحاب رسانه وضعیت معیشتی خود را ناپایدار و غیراستوار می‌خوانند. این ناپایداری آرامش روانی را از روزنامه‌نگاران دریغ می‌کند.

علی لاریجانی در افتتاحیه بیستمین دوره نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها؛ حضور رسانه‌ها در این نمایشگاه را یک فرصت خوب برای ارزیابی عملکرد آنها در امور اطلاع‌رسانی و همچنین توجه به دغدغه‌ها و نیازهای واقعی جامعه امروزی دانست و گفت: امیدوارم شعار این دوره از جشنواره یعنی «آزادی مسئولانه» محقق شود و امیدوارم به یک طریقی از کار، فکر و قلم شما دقیق‌تر استفاده شود تا فضای اندیشه‌گی خوب برای جامعه ایجاد شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: امروز شراطی در دنیا حاکم شده که دنیا و حیات اجتماعی بدون رسانه دچار مشکل می‌شود. بخشی از حیات اجتماعی و زندگی مردم عجین شده با رسانه‌هاست و همه باید بدانیم که رسانه یک امر تفننی نیست. اصولا هر فکر خلاقی که می‌خواهد سرزندگی داشته باشد؛ نیازمند آن است تا با رسانه در ارتباط باشد.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: کار اصحاب رسانه یک رکن اجتماعی است و هرچه کمک به این رکن صورت بگیرد؛ درواقع به پایداری جامعه کمک کرده‌ایم بنابراین چه خوب است تا از قوانین مختلف برای حمایت از رسانه استفاده نماییم.

وی در ادامه با اشاره به برخی قوانین حمایتی از رسانه‌ها همچون لایحه رسانه، قانون تبلیغات و نظام صنفی رسانه اعلام کرد: تنظیم چنین قوانینی می‌تواند به رسانه‌هایی که قصد دارند روی پای خود بایستند؛ کمک کند که البته در این موضوعات باید نظر اصحاب رسانه نیز گرفته شود و می‌توان بخشی از امور را مانند نظارت و رسیدگی بر فعالیت رسانه‌ها را به خود آنها واگذار کرد. اکنون یک نگرانی وجود دارد که از استمرار فعالیت رسانه‌ها جلوگیری به عمل می‌آید درحالیکه می‌توان با تنظیم قانونی نظارت اصناف رسانه را به خودشان و شورای صنفی مانند دیگر اصناف واگذار کرد تا این نگرانی نیز برطرف شود.

رئیس مجلس همچنین درباره اهمیت آزادی فکر و رسانه در کشور اذعان داشت: تردیدی نیست که در هر کشوری آزادی فکر و اندیشه از جایگاه مهمی برخوردار است که هرچه این آزادی فکر و اندیشه بیشتر باشد؛ رسانه‌ها نیز بیشتر تقویت می‌شوند اما ارزشمندتر از این مساله آن است که در این آزادی‌ها و مرزبندی‌های رسانه‌ای؛ خود رسانه‌ها متوجه مرزها بوده و آنها را رعایت کنند که این مساله نشان‌دهنده فرهیختگی آن جامعه است.

وی در بخش دیگری اصحاب رسانه و روزنامه‌نگاران را مخاطب خود قرار داد و افزود: بخشی از مشکلات کشور مربوط به امنیت اجتماعی می‌شود. این درحالی است که غالب فعالیت‌های ما به مسائل سیاسی چون مذاکرات هسته‌ای و همچنین مسائل بین‌المللی چون تحولات کشورهای منطقه محدود می‌شود. مسائل سیاسی و بین‌‌المللی اگرچه از اهمیت خاصی برخوردارند اما فراتر از آن این است که مردم در زندگی روزمره خود با امنیت اجتماعی سر و کار دارند.

لاریجانی؛ حادثه اسیدپاشی در استان اصفهان را یکی از ناهنجاری‌های امنیت اجتماعی خواند و افزود: گاهی تجاوز به عنف، گاهی سرقت‌های مسلحانه و همچنین حوادثاخیر استان اصفهان نمونه ای از ناهنجاری‌های امنیت اجتماعی هستند که باید موشکافانه مورد بررسی قرار بگیرند. بنده در همین خصوص نیز به آقای سرافراز(رئیس جدید صداو سیما) دلسوزانه توصیه کردم تا از این مسائل غافل نماند.

لاریجانی تصریح کرد: درخصوص امنیت اجتماعی رسانه‌ها قوه قضاییه، نیروی انتظامی، باید توجه بیشتری داشته باشند تا رسالت خود را در این مساله عملی کنند.

رئیس مجلس همچنین توجه به مباحثاقتصادی را دیگر رسالت مهم اصحاب رسانه برشمرد و اظهار کرد: تردیدی نداریم که شرایط کشور در امور اقتصادی از پیچیدگی‌هایی برخوردار شده که بخشی از آن به ضعف مدیریتی در گذشته و بخشی دیگر به تحریم‌ها مربوط می‌شود. در دولت فعلی اگرچه مسیرهای درستی با محوریت ایجاد ثبات و تلاش برای رونق اقتصادی صورت گرفته است ولی همچنان با وضعیت مطلوب و رونق اقتصادی فاصله داریم.

وی خاطرنشان کرد: اگر رسانه‌ها به مسائل حیاتی به اندازه خودش بپردازند آن زمان است که خود جامعه نیز متوجه این مسائل خواهد شد. ما نمی‌توانیم وارد عمل بشویم. ابلاغیه صادر کنیم و یا قانونی تصویب کنیم بدون آنکه رسانه‌ها حضور داشته باشند به موفقیت برسیم. باید مشکلات بخش اقتصاد در رسانه‌ها منعکس شود تا مسئولان از مشکلات واقعی جامعه مطلع شوند.

علی لاریجانی؛ مسائل سیاسی و بین‌المللی را دیگر موضوع مهمی خواند که خبرنگاران باید متوجه آن باشند و در این رابطه اظهار کرد: درباره پرونده هسته‌ای باید بگویم راهی که دولت و ۱ + ۵ طی کرده‌اند یک راه عقلایی است. مذاکرات از طریقی دنبال می‌شود تا طرفین به یک تفاهم دست پیدا کنند. اینکه ایران تاکید دارد دنبال سلاح هسته‌ای نیست و فتوای رهبری نیز بر این اساس اعلام شده باید مورد توجه غرب قرار بگیرد. مذاکرات هسته‌ای پیشرفت خوبی داشته است و یک فرصت خوب است تا به دنبال حل آن منطقه را نیز تحت تاثیر خود قرار دهد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان با اشاره به مشکلات معیشتی روزنامه‌نگاران و خبرنگاران خطاب به وزیر ارشاد اعلام کرد: گاهی که با دوستان و اصحاب رسانه نشست‌هایی را به مناسبت روز خبرنگار برگزار می‌کنیم آنان وضعیت معیشتی خود را ناپایدار و غیراستوار می‌خوانند. این ناپایداری طبعا آرامش روانی را از روزنامه نگاران دریغ می‌کند درحالیکه یک کار فکری نیازمند یک آرامش فکری است. بنده چون فکر می‌کنم بهبود وضعیت معیشتی روزنامه‌نگاران نیازمند یک برنامه با بار مالی منحصر به فرد است از شما می‌خواهم تا به عنوان لایحه‌ای بهبود وضع معیشتی را به مجلس ارائه کند مجلس نیز تمام تلاش خود را در این خصوص به کار خواهد گرفت.

بیستمین نمایشگاه مطبوعات، خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های اطلاع‌رسانی تا ۲۳ آبان ماه از ساعت ۹ تا ۲۰ در مصلای امام خمینی(ره) شهر تهران برپاست.

ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز