سرپرست میراث فرهنگی استان خبرداد؛
هفته میراث فرهنگی در فارس با ۳۳ برنامه برگزار میشود

سرپرست میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس از برگزاری برنامههای متنوع در فارس طی هفته میراث فرهنگی خبر داد.
به گزارش ایلنا، محسن ضیایی امروز ٢٤ اردیبهشت در نشست خبری به مناسبت هفته میراث فرهنگی با اشاره به شعار امسال روز جهانی موزهها با عنوان «آینده موزهها در جوامع به سرعت در حال تغییر»، گفت: برنامههای امسال با مشارکت بیشتر بخش خصوصی و حضور وزیر میراث فرهنگی برگزار خواهد شد.
وی افزود: در این هفته برنامههای شاخصی از جمله بزرگداشت زبان فارسی و روز فردوسی در حافظیه، تور میراث شهری در بافت تاریخی شیراز، نمایشگاه عکس کوچههای تاریخی شیراز، نمایشگاه گره در معماری سنتی، غبارروبی گلزار شهدا و افتتاح موزه دستبافتهها در مرکز اسناد ملی شیراز برگزار میشود.
سرپرست میراث فرهنگی فارس افزود: همچنین رونمایی از اسناد مالکیت آثار تاریخی فارس، نمایشگاه آثار اهدایی به موزه تخت جمشید، نمایشگاه سکههای ضرب شیراز، کارگاه زنده مرمت آثار موزهها و افتتاح موزه تخصصی خاتم شیراز از دیگر برنامههای این هفته است.
به گفته ضیایی برگزاری سمینار نقش هوش مصنوعی در حفاظت از میراث فرهنگی، برنامههای آموزشی برای کودکان و نوجوانان، افتتاح موزه زنده هنرهای نمایشی و مراسم روز ملاصدرا در مدرسه خان از دیگر برنامههای پیشبینی شده است.
ضیایی خاطرنشان کرد: در مجموع ۳۳ برنامه در هفته میراث فرهنگی در استان فارس اجرایی خواهد شد.
هیچ آسیبی به آثار موزه پارس وارد نشده است
رئیس اداره امور موزههای فارس نیز در این نشست با اشاره به بهرهگیری از ظرفیتهای بخش خصوصی و تشکلهای مردمی در حوزه موزههای استان گفت: این اقدام با توجه به اهمیت موزههای محلی و حفظ زیستبوم آنها، صورت می گیرد.
محمد مهدی نجفی از برگزاری نمایشگاه دستبافتههای اهدایی استاد پرویز تناولی خبر داد و گفت: این مجموعه شامل یکهزار و ۳۹۱ دستبافته است که در مخزن موزه پارس نگهداری میشود و نمایشگاه آن به صورت برخط با حضور وزیر و استاندار فارس در مرکز اسناد ملی برگزار خواهد شد.
نجفی با بیان اینکه موزههای فارس در سطح بینالمللی فعالیت میکنند، افزود: در سال گذشته ۵۵۴ اثر از موزههای استان در فهرست آثار ملی به ثبت رسید که ۶ اثر آن شاخص بودند.
وی به وضعیت موزههای استان اشاره کرد و گفت: از ۵۴ موزه موجود، برخی به دلایل مختلف از دسترس بازدید خارج شدهاند، از جمله موزه آموزش و پرورش، موزه آب که بلاتکلیف است و موزه فرش که جمعآوری شده است.
نجفی ادامه داد: همچنین موزه آرشیو صدا و سیما به موزه هنرهای اسلامی تبدیل شده و در حال بازپسگیری آن هستیم.
رئیس اداره امور موزههای فارس با اشاره به صدور ۲۷ پروانه موزه خصوصی و ۵۴ پروانه برای مجموعهداران بخش خصوصی عنوان کرد: این مجموعهداران به صورت قانونی آثار را جمعآوری و حفاظت میکنند.
وی در خصوص اخرین وضعیت موزه پارس،به عنوان یکی از نخستین موزههای کشور، گفت: این موزه با وجود فضای محدود، بیش از ۳۰ هزار قلم اثر ثبتی و مطالعاتی دارد که ۱۴۶ قلم آن در معرض نمایش است.
بهگفته نجفی مخزن موزه که ۳۰ سال روی زمین بود، در سال ۹۴ به بهرهبرداری رسید و از نظر نور، رطوبت و دما در شرایط مطلوبی قرار دارد.
رئیس اداره امور موزههای فارس با تأکید بر نظارت روزانه بر مخزن موزه پارس، گفت: این موزه یکی از تمیزترین مخازن کشور است و تاکنون هیچ آسیبی به آثار آن وارد نشده است.
وی افزود: تاکنون ۵ هزار و ۵۰۰ اثر ثبتی موزه پارس و ۳ هزار و ۷۸۴ قلم از موزه تخت جمشید در سامانه جامع ثبت شدهاند.
نجفی تصریح کرد: نگه داری بهتر اثار موزه ها مستلزم بهره برداری از موزه منطقه ای فارس است.