خبرگزاری کار ایران

نیویورک‌تایمز:

اقتدار جهانی آمریکا تضعیف شد/ تهران کارزار واشنگتن برای منزوی کردن ایران را به خودش برگرداند

asdasd
کد خبر : ۹۵۷۰۴۱

دو خبرنگار حوزه دیپلماسی نشریه نیویورک‌تایمز با بررسی روند کنش‌های دولت ترامپ و کاخ سفید بر این نکته تاکید کردند که اقدامات آنها باعث تضعیف جایگاه آمریکا در عرصه بین‌الملل خواهد شد.

به گزارش ایلنا، "لارا جِیکز"( Lara Jakes) و "دیوید سانگر" (David E. Sanger) با انتشار مقاله‌ای تحت عنوان «با آمریکا به جای منزوی کردن ایران بر سر توافق هسته ای، خودش پشت در ماند» در در نیویورک تایمز نوشتند:  متحدان و دشمنان آمریکا با هم، از پذیرش درخواست دولت ترامپ برای تحریم ایران، روی گرداندند و به طور بالقوه اقتدار جهانی آمریکا را تضعیف کردند. 
 
جیکز و سانگر در بخش نخست مقاله خود در تشریح چگونگی این روند با بیان اینکه یک رویارویی دیپلماتیک بر سر تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران، ملموس‌ترین نمونه‌ای است که نشان می‌دهد ایالات متحده به جای منزوی کردن تهران، تا حد زیادی خود را از نظم جهانی منزوی کرده است، تاکید کردند که ترامپ تقریبا در هر گامی که برای نابودی توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ برداشت، با مخالفت روبرو شد از جمله از طرف مستحکم‌ترین متحدان آمریکا در اروپا. روز پنج شنبه اما، این مخالفت به یک رویارویی آشکار انجامید.
 
پس از آن بود که پمپئو، که آشفته به نظر می‌رسید، ضمن آنکه دوباره ایران را به ترویج تروریسم، تولید موشک‌های بالستیک، بی‌ثبات کردن منطقه و امثال آن متهم کرد، تندترین واژه‌ها را نیز نثار دیپلمات‌های بریتانیا، فرانسه و آلمان کرد که به ادعای او با «آیت‌الله‌ها همراه شدند.» پمپئو به روی خودش نیاورد که عمده‌ترین موارد نقض برجام توسط ایران، واکنشی بود به تصمیم ترامپ برای خروج از این توافق و همچنین این تناقض که آمریکا هنوز هم خودش را «شریک» این توافق بین‌المللی می‌داند حال آنکه ترامپ در سال ۲۰۱۸، اعلام کرد که «او به مشارکت آمریکا  در توافق هسته‌ای، خاتمه می‌دهد.»
 
این دو خبرنگار حوزه دیپلماسی نیویورک‌تایمز با بیان اینکه مسئله مهم‌تر این است که حتی اگر پمپئو در این تقلای خود برای فعال کردن سازوکار ماشه، موفق هم شود، تحریم‌هایی را باز می‌گرداند که هیچ‌یک از متحدان آمریکا مایل به اجرای آن نیستند، یادآور شدند که این اقدام آمریکا نه تنها اقتدار این کشور را در جهان تضعیف می‌کند، چه بسا به دشمنانش نشان دهد که چگونه سازمان ملل را در کشمکش‌های آینده جهان، به حاشیه برانند.
 
دیپلمات‌های بریتانیا، فرانسه و آلمان در بیانیه مشترکی پس از سخنان پمپئو گفتند: «ما از تمامی اعضای شورای امنیت می‌خواهیم تا از هر گامی که تنها به تعمیق شکاف در این شورا می‌انجامد یا پیامدهای جدی برای کارآیی آن دارد، پرهیز کنند.»
 
آنها در بیانیه خود افزودند که آمریکا توافق هسته‌ای را ترک کرده و حقی برای بکارگیری شروط آن را ندارد. «بنابراین ما نمی‌توانیم، از این اقدام حمایت کنیم.»
 
لارا جیکز و دیوید سانگر در بخش دوم مقاله خود با تاکید بر اینکه متحدان و دشمنان آمریکا با هم، از پذیرش درخواست دولت ترامپ برای تحریم ایران، روی گرداندند و بطور بالقوه اقتدار جهانی آمریکا را تضعیف کردند، با اشاره به اقدامات وزیر خارجه آمریکا نوشتند که «مایک پمپئو، عملا گروهی از کشورها را که در شکل‌گیری برجام نقش داشتند، پراکنده کرد. از جمله این کشورها، چین و روسیه یعنی رقبای مهم آمریکا بودند که بر سر یک هدف مشترکِ نامعمول با آمریکا همکاری کردند تا ایران را دست کم تا سال ۲۰۳۰ از گردآوری مواد لازم برای ساخت بمب هسته‌ای بازدارند.»
 
آنها با اشاره به سخنان «جان آلترمان»، کارشناس ژئواستراتژی و امنیت در مرکز مطالعات راهبردی و بین‌المللی واشنگتن، مبنی بر اینکه «ترامپ و پمپئو، متحدان ما را می‌رانند تا علیه ما و در کنار دشمنانمان جاگیری کنند. این برای من غیر قابل تصور است که چطور چنین جنگی در سازمان ملل را به عمد می‌بازید؟» افزودند: البته پمپئو، خود را برای اعلام پیروزی آماده می‌کند.
 
دو خبرنگار حوزه سیاست خارجه و دیپلماسی نیویورک تایمز در ادامه گزارش خود آوردند که ایران، تا چهارده ماه پس از خروج آمریکا از برجام، همچنان به شروط آن پایبند ماند. سپس، هنگامی که اقتصادش آسیب دید و از برهم خوردن توافق کلافه شد، زیر فشارهایی در خانه، شروع به نقض برجام کرد. دولت های اروپایی البته پیش از این فرایند حل منازعه را در چارچوب برجام به جریان انداخته‌اند و پیش از بازگشت تحریم‌ها، باید تکلیف این فرایند مشخص شود. گفت‌وگو میان اروپا و ایران بدون تعیین مهلتی برای پایان آن، ادامه دارد. این باور وجود دارد که دیپلمات‌های اروپایی، این گفت‌وگوها را تا انتخابات نوامبر آمریکا، ادامه خواهند داد.
 
جیکز و سانگر با یادآوری سخنان «وندی شرمن»، مذاکره‌کننده ارشد آمریکایی در دوران اوباما که گفته است «آمریکا هیچ جایگاهی برای بازگرداندن تحریم‌ها ندارد و بعید است بتواند اروپایی‌ها را متقاعد کند... آمریکا دارد به یک مشکل بسیار عظیم با متحدان دامن می‌زند.» به این نکته اشاره کردند که این کشمکش، اتحاد غیرمحتملی را میان ایران و اروپا بوجود آورده است. تهران از این موقعیت استفاده کرد تا کارزار آمریکا برای منزوی کردن ایران را به خودش برگرداند.
 
نماینده دائم ایران در سازمان ملل در این زمینه گفت: «آمریکا نباید شانس خودش را امتحان کند چرا که نتیجه‌اش، یک تحقیر دیگر خواهد بود.»
 
اما همه اینها، دولت ترامپ را از این ادعا باز نمی‌دارد که هرچه توانسته برای نابودی توافق هسته‌ای با ایران، انجام داده است. نیکی هلی، نماینده پیشین ترامپ در سازمان ملل می‌گوید: "ما باید فشار بر آنها را ادامه دهیم.
انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز