خبرگزاری کار ایران

دبیر ستاد حقوق بشر:

اجازه نمی‌دهیم حقوق بشر به سیاست آلوده شود

asdasd
کد خبر : ۹۳۲۵۴۸

دبیر ستاد حقوق بشر با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران اجازه نمی‌دهد که حقوق بشر به سیاست آلوده شود، گفت: ما با صادرات تجهیزات مقابله با کرونا به این کشورها عملا حقوق بشر را به آنها آموزش دادیم.

به گزارش ایلنا، علی باقری، معاون امور بین الملل و حقوق بشر قوه قضائیه در گفتگو با برنامه کنکاش که به مناسبت سالگرد شهادت آیت الله بهشتی و یارانش و همچنین هفته حقوق بشر آمریکایی با موضوع ایران، قربانی تروریسم از شبکه جهانی جام جم پخش شد، در خصوص نگاه کشورها به حقوق بشر و رفتارهای متناقض به این مسأله، اظهار کرد: شاید شما از منظر درستی به موضوع نگاه نمی‌کنید که چنین ذهنیتی برای شما ایجاد شده و این در ذهنتان ابهام است و اگر از منظر دیگری ببینید شاید خیلی هم ابهام نداشته و طبیعی باشد.

وی با بیان اینکه کسانی که در دنیا قدرت دارند برای اینکه منافع خود را تأمین کنند از همه ابزارها و امکانات برای پیش‌برد سیاست‌هایشان استفاده می‌کنند، افزود: ابزار و امکانات برای آنها مهم نیست بلکه هدف و تأمین منافعشان مهم است.

دبیر ستاد حقوق بشر با تأکید بر اینکه مبنای نگاه حقوق بشر غربی با ما کاملأ در تضاد است، گفت: شما بر اساس معیاری مسأله را می‌بینید که حقوق انسانی مهم است این افراد هم انسان هستند و چرا جان آنها مورد خطر قرار گرفته است؟ اما از نظر آنها این‌گونه نیست. در طول ۴۰ سال گذشته ۱۷ هزار نفر ایرانی توسط تروریست‌ها به شهادت رسیده‌اند که همه از مسئولین نبودند و بسیاری از آنها جزو مردم عادی بوده‌اند.

وی ادامه داد: مثلأ فردی عکس امام را در مغازه‌اش داشته و یا فردی به انقلاب دلبستگی داشته، تروریست‌ها به این دلیل او را ترور می کردند، در چنین شرایطی حقوق یک انسان در خطر نیست بلکه تروریست‌ها جان انسان‌ها را می گرفتند، چطور غربی‌ها که مدعیان حقوق بشرند به تروریست‌ها فرصت فعالیت و پناه می‌دهند و آنها را حمایت می کنند!

باقری تصریح کرد: آنها نیروی نظامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را که وظیفه‌اش دفاع از تمامیت ارضی و امنیت کشور است، به عنوان گروهک تروریستی معرفی می‌کنند و یا حزب‌الله لبنان که باعث خروج رژیم صهیونیستی از لبنان شد را تروریست خطاب می‌کنند و همچنین حشدالشعبی که در عراق از مردم حمایت می‌کند و جلوی رشد داعش را گرفته و یا انصارالله یمن را تروریست می‌نامند، چرا؟ چون خلاف منافع آنها عمل می‌کنند. بنابراین وقتی از منظر آنها به مسأله نگاه می‌کنیم چیز عجیبی اتفاق نمی‌افتد و بشر و حقوق بشر اصلا برای آنها مطرح نیست.

وی یادآور شد: ترامپ چندین بار بر این مساله تاکید کرده که ما بیش از ۷ هزار میلیارد دلار در منطقه غرب آسیا هزینه کردیم ، اما امروز هیچ دستاوردی در این منطقه نداریم و اگر من بخواهم به عنوان رئیس جمهور آمریکا به افغانستان و عراق بروم باید شبانه و مخفیانه به پایگاه‌هایمان وارد شوم. حال سؤال این است که با این همه هزینه‌ای که آمریکایی‌ها کرده‌اند و تعداد زیادی انسان‌ اعم از پدر و مادر و فرزند کشته شدند و  این همه زیرساخت ها و سرمایه های این کشورها از بین رفته ولی برای آنها چه فرقی دارد؟!

معاون بین الملل رئیس قوه قضائیه، گفت: وقتی دقت می‌کنیم کاری که این کشورها انجام می‌دهند برای تامین حقوق ملت آمریکا هم نیست و شاهد هستیم که خیلی از آمریکایی‌ها در این اتفاقات کشته شده‌اند،پس جان مردم آمریکا هم برای دولت این کشور مهم نیست، بلکه آنجا یک اقلیتی وجود دارد که تحت نفوذ و لابی رژیم صهیونیستی و کاخ سفید قرار داشته و منافع آنها مهم است. این معیار دولت آمریکا است؛ بارها اتفاق افتاده که دولت آمریکا منافع ملتش را برای منافع صهیونیست‌ها قربانی کرده است.

وی در پاسخ به  این سؤال که در مسأله کرونا، شاهد بودیم که بیشترین کشته‌ها از سیاهپوست‌ها بودند، گفت: آمریکا جزو آخرین کشورهایی بود که وارد کارزار کرونا شد؛ امکانات زیادی نیز داشتند ولی عملاً که با آن مواجه شدند شکست خوردند و خودشان نیز به این امر اذعان کردند.

باقری تأکید کرد: کشور ما که سال‌هاست تحت تحریم است و دو سال اخیر نیز به شدت تحریم‌ها افزایش پیدا کرده و عرصه تحریم‌ها توسط اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها علیه کشورمان افزایش یافته، اما علی‌رغم تحریم‌ها توانستیم با استفاده از تجربه های گذشته‌مان در جنگ و مدیریت هوشمند، موفق عمل کنیم و مدتی که گذشت حتی توانستیم تجهیزات پزشکی مقابله با کرونا را به کشورهای اروپایی صادر کنیم.

وی در ادامه با بیان اینکه اروپایی‌ها در مسأله تحریم‌ها نمی توانند خود را از آمریکایی ها جدا بدانند، گفت: در دیدار اخیر با سفرای مقیم کشورهای اروپایی در تهران به مناسبت هفته قوه قضائیه، این مساله را اعلام کردم که با توجه به تحریم‌ها و با صدور تجهیزات پزشکی به کشورهای اروپایی، جمهوری اسلامی ایران اجازه نمی‌دهد که حقوق بشر به سیاست آلوده شود و ما عملا با صادرات تجهیزات مقابله با کرونا به این کشورها عملا حقوق بشر را به آنها آموزش دادیم.

دبیر ستاد حقوق بشر در پاسخ به اینکه اروپایی ها می گویند دارو تجهیزات پزشکی تحریم نیست، بیان کرد: بله اروپایی‌ها می گویند دارو، غذا و تجهیزات پزشکی قابل تحریم نیست! از یک جهت درست است چون اینها را خودشان تحریم نکردند ولی چون سیستم بانکی عملأ تحریم است ما هم تحریم هستیم. اینجا باید بپرسیم که سازو کار اینستکس که ساخته و پرداخته اروپایی ها است چیست؟ این سازو کارمی گوید چون همه راه ها از نظر مالی به ایران محدود است می خواهیم یک چارچوب مشخص و محدود ایجاد کنیم که بتوانیم به ایران دارو و نجهیرزات پزشکی صادر کنیم! باید بگوییم   اگر تحریم نبود که به کانال ویژه نیازی نبود .

وی افزود: معاون وزیر اقتصاد سوئیس چند وقت پیش گفت هیچ اتفاقی در اینستکس نیفتاده ، چون اگر این سیستم بخواهد کار کند نیاز به پول دارد و ما گفتیم پول را از طریق صادرات نفت تامین می کنیم، گفتند نه نفت تحریم است،گفتیم نفت الان بخرید آینده ببرید، همیشه که ما تحریم نیستیم باز گفتیم نفت را خودمان صادر می کنیم و پولش را برای خرید در این کانال قرار می دهیم، اینجا گفتند شما مگر تحریم نیستید ؟چطور نفت را می فروشید؟ گفتند مگر عضو کنوانسیون پالرمو نیستید گفتیم نه . گفتند زودتر بپیوندید که بعد از پیوستن این پولشویی است و جزو جرایم سازمان یافته. پس عملا اینستکس هیچی نیست.

باقری در ادامه با اشاره به نگاه حقوق بشری غربی، گفت: نگاه حقوق بشر غربی نگاه مبنایی نیست و نگاه ما به حقوق بشر مبنایی است و برخاسته از دین و هم تمدن ما است .

وی در خصوص تناقضات رفتاری دولت آمریکا با سفیدپوستان و سیاهان، اظهار کرد: تضییع حق سیاهان در آمریکا بسیار جدی است؛ کل جمعیت سیاهان در ایالات متحده  ۱۲ درصد است ولی ۵۰ درصد زندانیان سیاهپوست هستند و این حاکی از نگاه تبعیض آمیز و نهادینه شده است و این  حرفی بود که خود اوباما به آن اذعان کرد. من معتقدم نژادپرستی فقط این نیست که آنها سفیدپوستان را برتر از سیاهان می بینند، آنجا در واقع هیات حاکمه برتر از همه است .

معاون امور بین الملل و حقوق بشر قوه قضا، ادامه داد: تقریبا بیش از نیمی از درآمد آمریکا در اختیار یک درصد از جمعیت آمریکات یعنی اقلیت آنجا حکمرانی می کنند. آنجا سازو کار طوری تعبیه شده که تأمین کننده منافع آنهاست . چه اروپایی ها و چه آمریکایی ها نمی توانند خود را از هم جدا کنند. مثلا ببینید چرا به عربستان سعودی اسلحه برای کشتار کودکان و انهدام زیر ساخت ها و کشتن مردم غیر نظامی می دهند! با چه توجیهی این کار را می کنند؟ چون عربستان درآمد شرکت های تسلیحاتی آنها را تامین می کند به همین دلیل چشمشان را به راحتی روی حقوق انسان ها می‌بندند.

وی  همچنین گفت: وقتی آمریکایی ها شهروندشان در ایران دستگیر می شوند  و یا یک ایرانی که بازداشت می شود برای حق سر و صدا راه می اندازند و از ابزارها و ترفندها و ساز و کارهای سیاسی مثل شورای حقوق بشر و سازمان ملل هم که در اختیارشان است، استفاده می کنند. اما در مقابل حقوق ملت ایران سکوت می کنند! یک فشار حداکثری  اط سوی آمریکایی ها این است که ایران باید از حقوق هسته ای خود الی الابد بگذرد! این سلب حقوق ملت ما است . ملت ما چه کردند که باید تحریم باشند چرا؟چون دولت از حقوق ملت ایران نمی گذرد باید تحریم شویم.

دبیر ستاد حقوق بشر در پاسخ به اینکه چرا سازمان‌های بین‌المللی علیه ایران گزارش صادر می‌کنند اما حوادث آمریکا را فقط محکوم می‌کنند، گفت: من اسفند ماه سال گذشته که جلسه شورای حقوق بشر شرکت کردم با خانم باچلت کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل دیداری داشتم، این بحث را مطرح کردم که چرا در مقابل تتضییع حقوق ملت ها سکوت می کنید؟ گفت باید بپذیریم که حقوق بشر یک مساله سیاسی است.

وی ادامه داد: گفتم این را بیان کنید که حقوق بشر را سیاسی کردند؛ در حالی که از نظر ما حقوق بشر یک بحث انسانی است و حق یک ملت این است که بتواند از حق خودش دفاع کند. بحث حقوقی هم نیست فراتر از این است گفت نمی توانم این کار رابکنم.

باقری در پایان سخنانش با اشاره به اقدام اخیر دبیر کل سازمان ملل در خارج کردن عربستان از لیست سیاه این سازمان، گفت: سازمان ملل چندی پیش اعلام کرد که عربستان  ۲۰۰ کودک را در یمن کشته، به دلیل اینکه چون سال گذشته بیشتر کودک کشته بود و امسال این آمار کم شده از لیست سیاه ناقضین حقوق کودک خارج می شود! این نگاه سیاسی متاسفانه به سازمان های بین المللی هم سرایت کرده و آنها هم به این مسأله آلوده شدند و نتوانستند از هویت انسانی حقوق بشر صیانت کنند.

 

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز